Mie nu imi pare Eminescu genul de scriitor care isi gaseste muza in oamenii.Pe el l-a inspirat natura in poezia de fata si in altele. E un geniu pentru ca a reusit ca in cuvinte simple sa faca o adevarata epopee cu care se poate identifica oricine
Am o rugaminte, incercati sa depasiti stadiul unor explicati "prinse" la orele de curs. Omul este o expresie a tuturor ideilor le care le are, nu face abstractie de la anumite idei sau principi in diferite momente. Luceafarul este un poem inchinat unei fiinte adulate de catre Eminescu. Orientarea ideologico-reigioasa a poetului este fundametala in acasta poezie.
Luceafarul cred in primul rand ca prezinta soarta geniului pe pamant. Eminescu se poate sa se fi identificat cu Luceafarul.
Eminescu a scris Luceafarul inspirat fiind de scrierea lui Richard Kunisch :,, Fata din gradina de aur ''. Eminescu schimba deznodamantul fata de opera lui Kunisch. Eminescu spune despre Luceafar :,, El n-are moarte dar nici noroc".
Este nu numai o meditaţie asupra geniului dar şi asupra condiţiei omului ca fiinţă antinomică, sfâşiată de contradicţii adânci.
S-a gandit la iubita sa pe nume Diana.
Pentru ea a scris acest poeeem. Vorbesc serios.
Luceafarul este un poem filosofic, lirico-epic.Eu cred ca atunci cind el a scris acest poem s-a gindit la destinul nefericit al geniului precum si la destinul spiritual al poporului romin, iubirea ca eveniment cosmic, vremelnicia umana, dorul de eternitate.
Luceafarul era el.veronica micle era catalina, fata de imparat.catalin vicleanul copil de casa, erea caragiale. iar demiurgul, directorul unei publicatii renumite atunci, nu stiu daca lucra si eminescu la ea sau nu.ma rog, director, patron, nu stiu sigur, poate fi vorba de maiorescu, speculez...nu sunt sigur.
La veronica micle fireste. pe ea o iubea cel mai mult pe lumedarea era indragostita vde altul ca si in poezie