Soarele este alb, deşi noi, pe Pământ, îl vedem în diverse culori şi nuanţe.
Îşi schimbă culoarea din alb în galben sau roşiatic doar atunci când lumina de la Soare trece prin atmosfera Pământului.
Raspunsul este "c) Alb".
Ca o paranteza: 1. Daca Soarele ar fi fost portocaliu s-ar fi intamplat doua lucruri:primul este ca toti am fi acum morti datorita temperaturii scazute, al 2-lea este ca Terra cel mai probabil nu ar mai exista. Primul raspuns nu releva decat o confuzie totala.
2.) Cineva spunea ca Soarele-si schimba culoarea mereu ("c)Dimineata b) dupa amiaza a) si se poate seara c)", daca am afirmat ca primul raspuns releva o confuzie totala, atunci nu pot spune decat ca acest raspuns denota stupiditate, iar in cel mai bun caz o mentalitate demna de Evul Mediu. Este genul acela de gandire conform caruia omul este summumul a tot ce exista, iar orice iluzie optica este un fenomen independent de obsevator. Asa era mentalitatea in antichitate, daca eu vad ca Soarele se misca, atunci Soarele se misca. Daca vad ca-si schimba culoarea, atunci asa este. Realmente Soarele nu-si modifica culoarea,
Soarele nu are o culoare in sine, cum nici focul nu are o culoare in sine. Bate spre rosu, insa de la o distanta relativa mica are tente de albastru. Si cei care au scris alb s-au referit la faptul ca un corp rotit foarte rapid isi pirde culorile...
Soarele contine toate culorile, culoarea soarelui vazuta de ochii nostri este alba adica totalitatea tuturor culorilor albastru, verde, rosu, de ce se galben din cauza astmosferei, te poti convinge de astea daca creezi un curcueu sa vezi culorile soarelui
Soarele este format din plasma(solara) si gaze incandescente. Gazele incandescente sunt cele care ''asigura culoarea'' asa-zisei Stele numita Soare.
Din spatiu se vede alb din cauza razelor ce emit diferite culori in acelasi timp la intensitati foarte mari.De exemplu cand sudezi cu eletrozi eletrolit, lumina se vede cu o tenta albastra, dar daca bagi sudura in aluminiu cu arc electric, intensitatea razelor e mult prea mare si nu percepi toate culorile.
Era frumos daca era albastru sau violet, dar se pare ca nu meritam nici macar un soare colorat.
I-ai ''indus in eroare'' cand ai adus in vorba eletrolitii.
Apropo, vii cu mine la un tango?
What?!? this is fockin awkward!
http://www.youtube.com/watch?v=eomGV4buJzM cam asa, nu?
Ma mai gandeasc, cica cineva zicea pe aici pe TPU ca e ceva la moda, men on men, si ca nu trasaturile ne fac mai atractivi intre noi.Pai daca-i asa fiecare dintre noi e un eventual...partener.oo ***!
Dansezi bine sau calci pe pantofi? :|
OOO. Sunt o bestie pe ringul de dans ) Dansez ''bine'' ( in asa fel incat sa-i provoc seniorului Mihai Petrica de la DansezPentru MINE nervi si o turbare excesiva).
Soarele este o stea galbena!
Exista 3 tipuri de stele : Albaste(cele mai fierbinti si mai mari); Rosii(medii) si Galbene(cele mai mici cum este si soarele nostru).
De pe Pământ, Soarele are mai multe culori, dar culoarea sa adevărată este una galben-portocalie, el fiind o stea de mărime medie. Peste câteva milioane de ani, el va deveni o gigantă roşie, culoarea sa fiind roşie. Deci răspunsul corect este b)
Cum sa fie alb.soarele arde, e ca o minge de foc...focul e portocaliu deci la fel si el
Soarele nu arde simona, soarele exista datorita fusiuni nucleare din interiorul lui
''soarele nu arde, ci exista din pricina fusiunilor nucleare''.
Bine-zis aici.
Dar reactii intre cine si cine? Stii si cum se declanseaza aceste reactii?
Eu stiu, dar vreau sa vad daca si tu stii si nu te ghidezi dupa afirmatii nefondate.
Pai, reactiile de fuziune au loc evident in structura interna ( si nu atmosfera solara dupa cum sustin unii adepti ai astronomiei, din pricina faptului ca (,) coroana solara prezinta o temperatura de 10^6 grade Celsius), ci in structura interna, mai precis in nucleul solar, unde reactiile de fuziune nucleara intre atomi de hidrogen ( dar si compusii sai deuteriu si tritiu) si heliu => caldura energie solara( raze X, raze gamma, radiatie infrarosie, lumina ultravioleta)
Recent, s-au descoperit noi ipoteze privind si atmosfera solara. Si aici gasim reactii de fuziune, dar mai putine. Studiile arata ca reactii de fuziune au loc in cronosfera.
Dar intrebarea este: CUM se declanseaza aceste reactii? Ce ANUME le face sa INTERACTIONEZE?
Au loc SI IN cronosfera. Nu stiu daca intelegi ce-am zis. Este o explicatie d.p.d.v. cuantic din moment ce elementele rezultate in urma reactiilor de fusiune si temperatura(tinand cont si de conditiile de presiune), declanseaza noi reactii la nivelul cronosferei => eruptii solare la cca 11 ani.
Depinde de perioada zilei, dimineata este alb si-l injur ca ma trezeste din somn si promit ca nu mai beau. dupa-masa este galben, frumos, normal. seara cand sunt beat din nou este verde fosforescent.
Multumesc frumos :* cu ce nume ai dat?
Bai oameni buni mie nu-mi trebuie sami scriti informatii despre el dar de ce culoare este (((
Oa cioc sei sa fasi ai sa scrii pe fituica daca na sat dau funda?
anonim_4396 întreabă: