Satelitii naturali apar dupa ce se formeaza respectiva planeta, fiecare corp ceresc are gravitatie, si corpurile mai mari atrag pe cele mai mici daca trec prin raza lor de actiune ( spre exemplu daca Terra s-ar indrepta spre Jupiter o sa sa ne atraga si o sa murim sigur ) dar pentru aces lucru exista Soarele care face ordine, Soarele fiind cel mai mare corp ceresc de prin jur tine toate aceste planete.
Singurul satelit natural al nostru fiind Luna (care ne este de mare ajutor, daca Luna nu ar exista noi am murii).
Da, satelitii naturali apar dupa planete, resturile fiind atrase de forta gravitationala a planetei respective, toate planetele au gravitatie, chiar daca am merge in spatiu si nu am simti, gravitatie exista.
Nu sunt eu mare austronom sau geograf dar de la geografie stiu ca nu toate planetele au sateliti, de ex planetele care sunt formate din gaze (precum saturn) nu au sateliti, ci inele, e o diferenta.
Nu stiu sigur de ce sunt tinuti satelitii naturali aproape, deoarece planetele care au, stiu sigur ca nu au gravitatie.
Iar la intrebare daca apar dupa sau inainte, nu cred ca se stie sigur deoarece oamenii nu au asistat la crearea unei planete sau a unui satelit.