Nu exista Dumnezeu. Nu un Dumnezeu din ala personal cu barbă si catastif in mână cand iti mai trage una dupa ceafă daca te uiti in chiloti la nevasta altuia. Dar exista un Creator,o divinitate. Scopul nu il vom stii niciodata fiindca e foarte indepartat si cred ca si complex, si nu intelegem acum,
E ca și cum creezi o mașină să creeze altă masină.[nu e vorba de dacii sau logan-uri]
Prima mașina are scopul de a crea pe cea de-a doua masina iar cea de-a doua masina are alt scop. Omul are puterea de creere. Deci, daca avem un scop nu-l vom putea stii pentru ca acest scop e folosit pentru un altul.
Viaţa nu are sens.
Dacă a găsit cineva sensul, sau cunoaşte pe cineva care pretinde că l-a găsit, să mă anunţe şi pe mine(totuşi, să facem diferenţa dintre 'sens' şi 'scop').
Sper ca si realizezi esenta cuvintelor care le-ai spus si nu o spui doar de dragul de a o spune.
Eu stiu sensul vietii si sincer nu mi se pare cine stie ce filozofie de ordin metafizic. Am fost lasati pe pamant sa atingem perfectiunea. Adica sa l iubim pe Dumnezeu deoarece el este fiinta suprema. Doar el ne poate elibera si desavarsii.
Cine spune ca viata nu are sens... o sa ne intalnim noi unde este cald si rau...
Crezi? Nu stiu, poate te referi la scop.
Am ajuns sa cred faptul ca viata nu are niciun sens, oamenii fiind niste marionete ale creatorului, asta daca exista Dumnezeu. Speram ca cineva sa imi demonstreze contrariul...
Nu exista Dumnezeu. Nu un Dumnezeu din ala personal cu barbă si catastif in mână cand iti mai trage una dupa ceafă daca te uiti in chiloti la nevasta altuia. Dar exista un Creator,o divinitate. Scopul nu il vom stii niciodata fiindca e foarte indepartat si cred ca si complex, si nu intelegem acum,
E ca și cum creezi o mașină să creeze altă masină.[nu e vorba de dacii sau logan-uri]
Prima mașina are scopul de a crea pe cea de-a doua masina iar cea de-a doua masina are alt scop. Omul are puterea de creere. Deci, daca avem un scop nu-l vom putea stii pentru ca acest scop e folosit pentru un altul.
E imposibil de aflat sensul vietii.Fiecare are cate o teorie si nimeni nu poate spune care e corecta.E specific anumitor oamenilor sa caute un scop al vietii, sa stie sigur pentru ce traiesc si daca viata merita sau nu traita.Eu nu cred ca putem afla sensul vietii, in cazul in care are unul si daca continuam cautarea nu ne vom opri niciodata pentru ca nu putem ajunge intr-un punct si sa spunem "gata, stiu sensul vietii!".E o stupiditate sa faci asta din moment ce marii filozofi au cautat de-a lungul timpului si fiecare a ajuns la alta concluzie.Cred ca trebuie sa ne informam, sa citim mai mult, sa fim oameni(asta in primul rand) si sa lasam pe altii sa filosofeze.
Invatand din trecut si aplicand lectia in prezent pentru a avea un viitor stralucit.
"Isus Cristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci!" (Evrei 13:8)
În vremurile noastre putem constata în rândul tinerilor trei mari curente. În primul rând, există tineri care ar încerca să oprească într-un oarecare mod cursul lumii, pentru a putea evada din ea. Pentru a fugi de realitatea vieţii lor lipsite de sens, aceştia încearcă să spargă monotonia vieţii cotidiene prin droguri, alcool, sex sau ocultism.
În al doilea rând, există o categorie de tineri, care vor să schimbe într-un mod hotărâtor lumea, prin diverse ideologii, radicalism sau idealism şi nu puţini sunt aceia care se angajează pe această direcţie de mers. Ei însă trec cu vederea un fapt esenţial, anume că fără oameni înnoiţi nu există o societate înnoită.
În al treilea rând, există tineri care, aflaţi în mijlocul frământărilor şi nemulţumirilor vieţii, au fost apucaţi de Cristos. El le schimbă şi le înnoieşte viaţa şi relaţiile într-un mod radical, aşezând-o pe o temelie solidă, pe temelia care se numeşte Isus Cristos - Cel care este acelaşi ieri, azi şi în veci. Astfel, viitorul lor devine sigur. Ei nu mai sunt purtaţi de val încoace şi încolo, fără sens, prin viaţa aceasta. Au o nouă ţintă - un scop etern. Pentru ca să ne putem aşeza viaţa pe această temelie neclintită, este important să înţelegem cine anume este Isus Cristos. Sunt bucuros că în multe locuri se vorbeşte despre Isus. Şi este extraordinar să vezi că în zilele noastre se înmulţeşte pe plan mondial numărul acelor tineri care îl pun pe El ca bază a vieţii lor, al acelora care au putut experimenta ei înşişi că această temelie nu se clatină şi că Isus Cristos poate influenţa într-un mod decisiv viaţa lor. Dacă e să ne aşezăm viaţa pe temelia care este Isus, trebuie să ştim cu cine avem de-a face.
Sensul vietii? Viata este extrem de diversificata, deci are sensuri variate.O eventuala indatorire a noastra pe care noi insine ne-o propunem fata de viata este sa supravietuim.
Te rog mult de tot poti sa ma adaugi in lista? Ca nu gasesc acele animeuri! Alinafamousvampire. Ms MULT!
Diabolique am fost creeati de Dumnezeu pentru ca sa mergem in rai si sa ne bururam cu totii de tot ce se afla acolo(si crede-ma ca sunt foarte multe placeri acolo in Rai.au fost oameni care au murit si eu inviat. dupa ce au inviat au povestit ce face sufletul dupa moarte, deci cine spune ca "nu s-a mai intors nimeni de pe cealalta lume sa-mi spuna cum e acolo si daca e ceva" greseste )si ca sa meritam sa ajungem acolo in Rai trebuie sa trecem prin viata care este un fel de "incercare" unde Dumnezeu ne verifica loialitatea fata de El si tot odata vede daca meritam sa ajungem unde suntem cu totii asteptati:in Rai.
Cand vei avea vreo problema sau ceva din care nu poti iesi.gandeste-te la Dumnezeu si roaga-te sa te ajute. El cu siguranta te va ajuta:* (crede-ma ca asa am facut si eu la examenele nationale dintr-a 8-a. de la 6, 30 la teste am luat 9, 30 si asta pentru ca m-am rugat la Dumnezeu sa ma ajute sa trec cu bine testele nationale si uite cat de mult m-a ajutat. Desigur pentru ca sa te ajute trebuie sa depui si tu macar 1%efort si Dumnezeu te va ajuta cu celelalte 99%.)
Sper ca ai inteles pentru ce am fost creeati si care este sensul vietii noastre.