| Inferno a întrebat:

Cum noi,cei ce vedem,suntem in dejavantaj fata de ei,cei ce nu vad, nu numai datorita inferioritatii numerice, dar si al armelor folosite, ce sanse avem sa castigam?

8 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

De ce trebuie să fie neapărat o luptă? Eu prefer pace și liniște deplină.

| Inferno explică (pentru NOname):

Pentru ca orbii refuza adevarul si sunt in stare sa ucida.
Oare de catre cine a fost condamnat la moarte Galileo Galilei?
Intreaba-l pe Aristotel ce a spus ca Pamantul este rotund, un adevar prea dur pentru cei orbi.
Intreaba-l Copernic.

"Marile spirite intotdeauna au intalnit opozitii violente de la mintile mediocre."
Einstain

| NOname a răspuns (pentru Inferno):

Cam asta este părerea mea despre violență...
http://www.tpu.ro/......-o-femeie/

Nu mai trăim în Epoca de piatră. Răzbunându-te, cu ce ai fi mai bun?

Hai să ne omorâm toți între noi, vrei?
Ar fi o lume perfectă - nepopulată.

De aia avem rațiune, dragul meu, ca să știm când să ne oprim.

Nu ma refeream la lupta fizica.
E o confruntare a ideilo, cel putin asta ar trebui sa fie, numai ca oamenii mediocrii recurg la violenta pentru a-si impune autoritatea. Cei ce au spus adevarul mereu au fost intampinati cu pietre in loc sa fie intampinati cu aplauze.

Mediocrii lupta cu ajutorul ignorantei, prostiei, violentei, in timp ce geniul (cand spun geniu nu ma refer la om, ma refer la esenta inteligentei) are ca singura arma adevarul argumentele si dorinta de cunoastere.
Cand un om mediocru nu mai are argumente in fata unui om inteligent recurge la violenta.

| NOname a răspuns (pentru Inferno):

Vizionează filmul - sfat prietenesc. Ai înțelege multe (sper).

Cu ce te deranjează în ce crede vecinul? De ce trebuie să convingi pe cineva de ceva? Fiecare cu părerea lui și toată lumea e mulțumită.

Mai lasă-i pe ceilalți și preocupă-te mai mult de tine însuți!
Și lasă trecutul în urmă, nu-l mai răscoli, n-are rost.
Iar dacă chiar vrei neapărat să deschizi ochii cuiva, vorba ta (deși în locul tău aș avea dubii dacă tocmai eu îi am deschiși sau e doar o amăgire), o poți face cu răbdare și blândețe, fără să fii evident și agresiv - să le lași impresia că singuri au ajuns la ideea pe care tu le-ai sugerat-o.
Cu forța nu vei obține nimic, doar o îndărătnicie și mai mare.

| WR104 a răspuns:

De ce sa te cobori la nivelul "orbilor", nu are logica.
Daca ai o informatie care te ajuta si iti ofera un avantaj nu te apuci sa-l strigi in gura mare, mai ales ca poate ai si muncit intr-un fel sau altul pentru aflarea lui.
Poate vrei sa impresionezi pe cineva, eu cred ca nu merita.

Întrebări similare