Din păcate pot să am copii.
Doamne ferește să ai copii! Te implor, nu fă greșeala asta! Viața nu este mai bună decât un ciob de sticlă spartă de care te și ferești să nu îți intre în picior: https://ro.wikipedia.org/wiki/Antinatalism Eu am avut zeci de tentative de sinucidere până acum și am suferit enorm din mai multe cauze. De exemplu, la un moment dat am crezut cu toată ființa că am omorât oameni cu puterea gândului. 10 ani din viață mi-am petrecut fiind chinuit îngrozitor în fiecare zi de mustrări de conștiință pentru diferite chestii.
Acum sunt mai bine, dar nu am uitat cât am suferit. Din cauza unui alt eveniment am simțit furie, tristețe și neputință în mod obsesiv, timp de doi ani. Natalitatea este un lucru îngrozitor!
Mai baiete, cauta-ti ceva de munca, fa-ti un prieten, o iubita, ca prostiile care le scrii pe aici nu ajuta nimanui, la nimic.
Sunt student, am activitate. Am și prieteni. Cât despre iubită, nu mai simt atât de mult nevoia.
Ai pe naiba, daca chiar ai avea asa ceva nu ai sta sa scrii prostii pe TPU.
Ma indoiesc ca ai fi student pe undeva, la cum gandesti si scrii pe aici... nu te vad prea destupat la minte.
Plus că nu mă vrea nicio fată.
Sunt student chiar la două facultăți, la master.
Probabil că astfel de răspunsuri le primeau și marii revoluționari. Grea viața de revoluționar... dar este și frumoasă în felul ei... merită tot efortul, în rezumat.
Ma indoiesc ca ai fi tu student la ceva
Multi care nu fac copii nu au motive ideologice pentru asta, ci pur și simplu au alte planuri de viata.
Da, sau nu pot, n-au bani ș.a.
"Cum au reușit ideile care au schimbat omenirea să se impună?"
In timp, si de multe ori, cu varsari de sange.
"Vreau să răspândesc antinatalismul"
Trebuie sa incepi cu tine, sa fii un exemplu de urmat.
Da-ti "undo" (CTRL+Z) la propria nastere.
Cel mai bun raspuns! Din nefericire, "oamenii" care au asemenea idei nu vor sa inceapa cu ei, dupa cum e vorba...
„"Cum au reușit ideile care au schimbat omenirea să se impună?"
In timp, si de multe ori, cu varsari de sange." bine de știut. Dacă e să aibă loc revoluții din cauza asta... fie. Ar fi ultimele revoluții înainte de pacea eternă. „Da-ti "undo" (CTRL+Z) la propria nastere." Aș vrea eu, prea mult am suferit inutil.
Nu am copii.
Mai bine ai tu grija de nepoti ca la cat aberezi aici ne-am saturat toti de ideile tale comuniste
Iata ca nu stii ce este comunismul si care erau ideile sale. "Decreteii" s-au nascut in comunism. Si nu din cauza ca voiau sa limiteze natalitatea.
Salut! Nu-mi trebuie funda. vreau sa îți spun niste lucruri foarte clare. La 20 ani, plus minus, nu ai i gândire analitică atotcuprinzătoare. Nu tine de cat de bun ai fost la școală sau la ce facultate ești. Pur și simplu experiența de viață este infimă. Că ai fost rănit în dragoste, ai suferit etc, e parte din viața și toți trecem prin asta. Ai scris (in link-ul postat) că " ai omorât oameni cu gândul timp de 6 ani" că " încerci să modifici cu ajutorul gândului parcursul și sensul vieții" unora. Că ești sub tratament pentru depresie clinica. Eu nu am sa fiu răutăcios și să te marginalizez. Fiecare este cu bune și rele însă exista un standard mai mult sau mai puțin fix de conviețuire socială și reguli sociale.Tu, ieșind din acest tipar, logic că îți atragi dezaprobarea tuturor. Ideile tale sunt prea duse la extrem. Nu ajuta pe nimeni și mai mult, niciodată nu vei face nici tu nici unul care ar investi milioane de euro, ca țara asta sa fie leagănul ideilor antinatalitate. Nu este nici un curent ideologic nici o potențială creație politică. Am înțeles că nu ești mulțumit de tine și te simți cam singur. Sfatul meu cel mai bun este sa mergi regulat la ședințe de psihoterapie. Medicația nu te ajută dodv psihologic. Mulți trec prin asta și mulți trec peste asta. E important sa îți găsești un hobby care sa îți duc mulțumirea și împlinirea dorita (apuca-te de fotografie de exemplu) Cu timpul vor veni și prietenii, totul tine de deschiderea ta. Și tine minte, oamenii, fiind firi sociale sunt atrași de cei care sunt veseli, care zâmbesc, care emana energie pozitivă în jurul lor. Toți caută asta, pentru că toți vor o evadare din propriile drame. Bafta!
Suferința m-a făcut să am idei așa de extreme. Și stai, că nu ai citit tot ce îmi trece prin cap privitor la antinatalism, că nu pot să scriu tot aici, aș fi interzis. „niciodată nu vei face nici tu nici unul care ar investi milioane de euro, ca țara asta sa fie leagănul ideilor antinatalitate. Nu este nici un curent ideologic nici o potențială creație politică. " Cred că asta auzeau toți care au luptat pentru idei revoluționare, că nu se poate... că nu știu ce... pe mine mă obligă conștiința să încerc. Suferința există, ba chiar este enormă și nimeni nu are dreptul să aducă pe cineva în închisoarea asta numită Pământ, căci nu știe cât va suferi respectivul copilaș. Pur și simplu nu este moral. Link-ul din întrebare lămurește mai mult subiectul. În plus, se pare că mai există și niște ființe care se hrănesc cu suferința noastră. https://www.reddit.com/......_up_some/. Ce nu se spune aici este că pentru femei este și mai rău, sunt privite ca niște obiecte de către bărbați și stau cu teamă să nu fie violate.
În total, am simțit vinovăție zdrobitoare, în fiecare zi, timp de 10 ani și am avut zeci de tentative de sinucidere, fără exagerare, pentru un alt eveniment care m-a făcut să simt furie amestecată cu neputiință și tristețe în fiecare zi, timp de doi ani. Acum sunt mult mai bine, cu ajutorul medicamentelor și al psihologilor, dar nu am uitat cât am suferit și vreau să mă asigur că nimeni nu va mai trece prin așaceva. Adevărul este că neantul este fericirea supremă, deoarece acolo există numai pace, pace neîntreruptă și eternă.
"Suferința există, ba chiar este enormă și nimeni nu are dreptul să aducă pe cineva în închisoarea asta numită Pământ, căci nu știe cât va suferi respectivul copilaș. Pur și simplu nu este moral. " Eu am crezut ca am de a face cu un om cat se poate de normal, dar din ce scrii se vad niste idei preconcepute, paranoia si alte incapacitati de intelegere a realitatii, amestecate cu o ciorba de franturi de adevar luate de "pe net". Un om care si-a pierdut autocontolul "cu zeci de tentative de suicid" (asta nu e o lauda...). Toti suferim domnule, nu esti tu singurul. Dar idei de genul, de om indoctrinat si/sau spalat pe creier...mai rar. Eu ies din discutie. Ai probleme mult mai mari decat sa te preocupe viata altora.
Nu mă laud, am spus realitatea, ca să îți dai seama că știu chiar foarte bine ce înseamnă suferința. Cât despre arhoni, nu sunt sigur că există, dar mă gândesc logic: suferința există atât în lumea umană, cât și în lumea animală, de exemplu animale care se mănâncă unele pe altele. Și de ce trebuie să ne petrecem 8 ore pe zi muncind? Chiar nu avem lucruri mai bune de făcut? Cum ar fi pasiuni, dezvoltare spirituală... de ce lumea este proiectată așa dezastruos? Oare nu beneficiază cineva de pe spatele nostru? Atunci când oamenii mulg animalele, nu animalele beneficiază de lapte, ci oamenii. Atunci când oamenii fură mierea albinelor, nu albinele beneficiază, ci oamenii. Când oamenii și animalele se chinuie să supraviețuiască pe Pământ, nu oamenii sau animalele beneficiază. Oare nu este aici vorba de o ființă superioară nouă, creator a toate? De ce trebuie să consumăm hrană animală pentru a trăi? De ce nu putem trăii toți, oameni și animale, în pace? Pentru că astea sunt legile. Și cine le-a făcut? Posibil evoluția oarbă. Sau posibil cineva rău intenționat sau pur și simplu incompetent, cum ar fi Demiurgul.
Care realitate? A ta? Distorsionata si distopica? Anumite intrebari nu isi gasesc raspunsul nici pe TPU, nici la oameni, nici in viata asta. Accepta.Tu vrei o utpoie creata dupa gustul tau, criticand aici insasi creatia si Creatorul ei. Tu, care nu ai fost in stare sa dai o viata. Daca omul nu ar mulge vaca aia amarata in cateva zile ar fi oale si ulcele vaca. Nu spun ca nu exista multe "de ce"-uri, dar nu toate au un raspuns, cel putin deocamdata. Si ca sa inchei si sa iti dau si ignore mai apoi, insii ca tine ar trebui tinuti intr-o evidenta nationala psihiatrica. Pentru ca ce idei ai tu si cum te raportezi la ele denota clar o psihopatie de om semidoct, izvorata din indoctrinare, izolare sociala, idei antisociale etc. Tu ai probleme si ma ingrozeste gandul ca psihopatii, psihoticii si altii se inmultesc pe zi ce trece in Romania si unii sunt chiar printre noi, langa copiii nostri si cei dragi noua. Imediat ne vor trebui arme sa ne putem apara familia de psihopati.
Aoleu, filosoful satului și-a făcut temele pe Wikipedia și acum vrea să schimbe omenirea din România, capitala mondială a pătrunjelului și a șaormei cu de toate.
Cum s-au impus ideile mari? Simplu: cu sânge, foc, urlete, câțiva genii, câteva războaie și multă încăpățânare. Nu cu postări pe Facebook și nici cu „planul tău global" care sună ca un eseu ratat la dirigenție.
Parcă ești Georgescu... Ferească Dumnezo'!
Vrei să răspândești antinatalismul? Îți dau rețeta scurtă:
1) convinge oamenii că viața e nasoală (de parcă nu s-au prins singuri)
2) fă-l pe popă să zică în predică „nu mai faceți copii"
și 3) inventează o aplicație care să concureze cu Tinder dar să aibă doar butonul „Nu vreau".
Dar vezi tu, dragă virginule trist și disperat, dacă omenirea n-a ascultat-o nici pe maică-ta când îi spunea să-și pună fesul iarna, crezi că o să te asculte pe tine când declari război vieții însăși? Ai mai multe șanse să faci trending pe TikTok pe melodia aia „Călin Georgescu, numele-l rostim!`` decât să oprești instinctul biologic de reproducere.
Și fără să te superi, dar tu-ți dai seama, așa, cu mintea ta, ce ar însemna un protocol global de antinatalism?! Îți dai seama că dacă era acest plan activ de mai mulți ani, tu nu mai erai aici pe TPU ca să scrii imbecilitățile astea? Uite de aia România e crezută de toți fiind prostă și „gypsy filled".
Analizează puțin ideologia și legea chineză în vedere cu reproducerea și o să realizezi că alții ți-au luat-o înainte. În China era și necesară astfel de lege, dar la noi? Ai auzit vreodată de RATA NATALITĂȚII a României? Sau haide mai general - rata natalității a Europei, ai analizat-o? Te-ai uitat la sporul natural?
Nu, dar totuși emani rahat pe unde apuci... Ești Călinist, așa-i?
Așadar: succes cu planul tău de a transforma România în „buricul antinatalismului global". Istoria probabil o să te treacă la categoria „exemplu de cum NU se schimbă lumea".
De acord cu ce zici aici, insa nu stiu ca si CG sa fie antinatalist. Ba din contra, el ar sustine reproducerea, de aia ii spun astia "suveranist".
Mă refer strict la modul de gândire atunci când vine vorba de a promova un aspect, de a susține ceva...
Unii omuleți promovează anumite ideologii fără a se documenta mai întâi. Dacă aude un individ, cu o profundă strategie demagogică, că susține un plan complet idiot și nerealist, imediat se conformează el.
Asta se aplică și suveranităților țării noastre. Nici măcar titlul de "suveranist" nu se potrivește. Primul articol din constituție dovedește asta...
„Aoleu, filosoful satului și-a făcut temele pe Wikipedia și acum vrea să schimbe omenirea din România, capitala mondială a pătrunjelului și a șaormei cu de toate.
Cum s-au impus ideile mari? Simplu: cu sânge, foc, urlete, câțiva genii, câteva războaie și multă încăpățânare. Nu cu postări pe Facebook și nici cu „planul tău global" care sună ca un eseu ratat la dirigenție." Sunt ambițios. Cât despre plan, nu am un plan clar deocamdată. Vreau să fac lobby pentru traducerea cărților lui David Benatar (profesor de filozofie) în limba română și pentru introducerea curentului filozofic antinatalist în programa de filozofie din școli dacă încă nu există. După urmează dezbateri multe între antinataliști și pronataliști, încet, încet legi care să descurajeze natalitatea... asta pe parcursul a zeci, poate chiar sute de ani. Am răbdare. Trebuie ca antinataliștii să intre în parlament sau, măcar, să se organizeze ca lumea, nu cum suntem acum. Sigur, planul poate fi îmbunătățit și va fi îmbunătățit pentru ca niciun suflet nevinovat să nu mai trebuiască să vină pe lume. Neantul este pace eternă și fericire eternă.
„Parcă ești Georgescu... Ferească Dumnezo'!
Vrei să răspândești antinatalismul? Îți dau rețeta scurtă:
1) convinge oamenii că viața e nasoală (de parcă nu s-au prins singuri)" Dacă s-ar fi prins, nu ar mai aduce copii în închisoarea asta numită Pământ (https://www.reddit.com/......_up_some/)
„2) fă-l pe popă să zică în predică „nu mai faceți copii"" există deja o sectă ortodoxă în România, Noul Ierusalim de la Pucioasa sau Turma Sfântului Ilie parcă, această sectă descurajează natalitatea. Ar trebuii doar impulsionată pentru a avea mai mulți adepți...
„Ai mai multe șanse să faci trending pe TikTok pe melodia aia „Călin Georgescu, numele-l rostim!`` decât să oprești instinctul biologic de reproducere." Într-adevăr, este foarte greu, dar conștiința mă obligă să fac tot posibilul pentru a răspândi această ideologie revoluționară.
„Și fără să te superi, dar tu-ți dai seama, așa, cu mintea ta, ce ar însemna un protocol global de antinatalism?! Îți dai seama că dacă era acest plan activ de mai mulți ani, tu nu mai erai aici pe TPU ca să scrii imbecilitățile astea? Uite de aia România e crezută de toți fiind prostă și „gypsy filled"." Sincer preferam neantul. Am suferit enorm în viață. Timp de 10 ani am simțit vinovăție extremă în fiecare zi și timp de doi ani am simțit în fiecare zi furie amestecată cu tristețe și neputință pentru alt eveniment. Aceste lucruri m-au obsedat practic jumătate de viață (am 22 de ani). Am avut zeci de tentative de sinucidere, fără nicio exagerare. Acum sunt mult mai bine, dar nu am uitat cât am suferit și nici nu trebuie să uit.
„Analizează puțin ideologia și legea chineză în vedere cu reproducerea și o să realizezi că alții ți-au luat-o înainte. În China era și necesară astfel de lege, dar la noi? Ai auzit vreodată de RATA NATALITĂȚII a României? Sau haide mai general - rata natalității a Europei, ai analizat-o? Te-ai uitat la sporul natural?
Nu, dar totuși emani rahat pe unde apuci..." A, deci este mai bine să jucăm la noroc cu viața unui copilaș nevinovat, să riscăm să sufere cât am suferit eu sau poate chiar și mai mult? Asta nu pot accepta! Nu este moral!
„Ești Călinist, așa-i?" Nu, am votat Nicușor Dan cu toată inima.
„Așadar: succes cu planul tău de a transforma România în „buricul antinatalismului global". Istoria probabil o să te treacă la categoria „exemplu de cum NU se schimbă lumea"." Asta ar fi foarte, foarte trist, nu pentru că aș vrea eu atenție, ci pentru că un curent ca și antinatalismul ar pierde. Poți fi antinatalist chiar dacă ai copii, principalul este să nu mai faci. Practic atunci când aduci un copil pe lume, îl smulgi din siguranța neantului, este ca și când ai răpi un copil din brațele părinților. Numai antinatalismul poate aduce pacea eternă, oprind toate infracțiunile și tot răul pentru că nu ar mai exista combustibil pentru acestea.
Și cum adică ideile s-au impus „cu urlete"?
De ce? Pentru că vreau să fac un bine copiilor? Nici nu ai idee cât am suferit în viață. Și am doar sindrom depresiv-anxios.
Nici măcar nu ai citit link-ul din postare să vezi cu ce argumente vin.
Doar am suferit foarte mult și am ajuns astfel să conștientizez niște lucruri pe care în mod normal nu le-aș fi conștientizat.
https://www.tpu.ro/......lui-acest/
Și asta este doar o parte din ce am pătimit.
Omul e psihopat!
Nu este adevărat, am doar sindrom depresiv-anxios, dar cu tratament sunt bine.
Tu vrei sa lupti cu popii care spun "inmultiti-va"? La cat de cretina (cretina, nu crestina) e lumea, nu vei avea succes. Chiar daca lumea asta vede si singura ca resursele se termina si se duc razboaie pentru ele.
Vladu_Ciprian_1999 întreabă: