Nah, nu te-ai prins, harciog e mai abstract asa...nu te obosi ca te trage in nebunia lui.
pai eu cred ca motive sunt mereu, noi doar alegem unul din ele(sau mai multe)
Pai trebuia sa vorbesti la singular persoana una.In cazul tau, probabil ca "motivele, nu sint motive cit mai degraba cautarea unor explicatii logice, probabil din cauza unor afectiuni sentimentale.
Exista o varietate mare de motive, de diferite tipuri, in diferite actiuni.Lasa asta...
Ai motive sa traiesti? Nu? Bine atunci, motivul dispare, iar obligatia apare!
Motivul este de fapt scopul pentru care facem ceva.
Nu avem scop...nu facem acel ceva! Logic.
Stiu ca harciog este mai abstract, insa eu nu intelesesem ce a vrut sa zica.
Dar de ce trebuie sa vorbesc la singular?
Tu nu cauti motive?
Pentru ca ele ne redau nevoia de diversificare, de variante si actionare...
Să-ţi spun eu una:
De ce respiri? Că oricum ştii că vei muri
Cum am mai spus,trebuie sa ai motive pentru a parcurge toate etapele vietii,iti construiesti un scop,in functie de nivelul de rationament de care dispui, de constientizare asupra realitatii.
Daca spui : "De ce respir? Ca oricum voi muri ", privesti prea mult in viitor, ceea ce iti da o motivatie negativa, ce implica renuntarea la propria-ti existenta.Cum se mai spune, daca nu-ti place sa traiesti, nu meriti sa traiesti.
Eu nu mai caut motive si explicatii.Nu am timp.Accept totul cum iese.
Nu ti le taia, ca oricum esti constienta de moarte.Lasa natura sa-si urmeze instinctul, sa mori atunci cand ea doreste, nu-i lua acest drept.Nature is your firend
1. Pentru ca rationam.
2. Fara motive nu se poate. Motivele dau o explicatie actiunilor noastre. Din motive se nasc ambitii si teluri.
Ce prieten mi-ar dori moartea?
Cam sadică Natura asta...
Natura e un alt fel de prieten.Ea este obligata sa-ti fie prieten,pana ce vei muri.Ea nu ia decizii, ea se conformeaza timpului, ea iti da o speranta, o speranta de supravietuire.Da' ce-i timpul? Nu stiu, nu crezi ca-i mort?
Doar pentru că nu ştii ce este, nu înseamnă că e mort.
In fine,suntem prea mici ca sa constientizam timpul,lasa-l sa traiasca, si sa moara, in acelasi timp.
Pana atunci, hai sa mancam Nutella, un motiv de a ramane pe acest pamant
P.S : N-am mancat niciodata Nutella
farcry444 întreabă: