| BlueDog a întrebat:

De ce oamenii se tem de necunoscut?

Aceasta intrebare ma macina de mult timp si inca nu i-am gasit raspunsul. Nu inteleg de ce oamenii se tem asa de tare de ceea ce nu cunosc, de imprevizibil. Poate fi instinctul de autoconservare sau altceva?

P.S. : doar raspunsuri decente, va rog.

Răspuns Câştigător
| Sentinel a răspuns:

Necunoscutul este sinonim cu moartea; cei care privesc moartea prin ochii actualei societati (atei sau religiosi) sunt tematori. Moartea e privita ca pe ceva foarte dureros si periculos deoarece o societate defecta de mii de ani asa cum e cea in care traim astazi nu stie nimic despre moarte. Cele mai vechi scrieri antice vorbesc despre moarte ca "sfarsitul somnului" sau "sfarsitul calatoriei" ori "sfarsitul iluziei". In vechile culturi antice cand cineva murea, nu se jelea ci se pastra o atitudine de respect pentru cel care a schimbat planul de existenta. Acest lucru era posibil deoarece vechile culturi erau in stransa legatura cu dimensiunea spirituala si prin urmare accesul la Adevar era mai usor. Cu cat iti e mai frica de moarte cu atat esti mai inconstient. Trebuie sa-ti realizezi natura nemuritoare (sufletul etern) pentru a dezintegra frica de moarte. Acest lucru schimba fiinta umana complet la un nivel profund, frica de moarte dispare iar viata pe Pamant devine din "iad" "rai". In astfel de momente intelegi ce este Adevarul despre care vobesc toate scripturile lumii, si transcenzi moartea. "Secretul vietii este sa mori inainte de a muri si sa descoperi ca nu exista moarte". Asta inseamna ca trebuie sa-ti ucizi imaginea creata de societate, trebuie sa supui / dezintegrezi influenta asupra vietii a imaginii tale, a celui care crezi tu ca esti, numele tau. Imaginea ta s-a creat inca din copilarie pe baza educatiei tale, experientelor, avutiilor. Trebuie sa ajungi in situatia in care realizezi faptul ca existi fara sa stii cine esti. Atunci iti dai seama ca numele tau e doar o eticheta si nu fiinta adevarata nemuritoare.Transcende Ego-ul si vei putea ajunge la nemurirea interioara, o vei realiza si vei transcende moartea, te vei elibera.

| BlueDog explică (pentru Sentinel):

Merci fain, acum inteleg de ce eu nu ma tem de moarte iar ceilalti oameni da.

| Hmmmm a răspuns (pentru BlueDog):

Pot sa-ti iau viata? Da-mi adresa.

| BlueDog explică (pentru Hmmmm):

Va trebui sa stai la coda mai sunt si altii care vor asta.
sadfight)

Apropo, stii ca pe TPU nu ai voie cu 2 conturi, nu?

| Hmmmm a răspuns (pentru BlueDog):

Stiu. De asta am vreo 7.

this it's funny laughing

14 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Pentru ca si moartea e tot domeniul necunoscutului pentru ei.Deci prima teama pentru ceva necunoscut se leaga de moarte.Par exemple eu, ma misc in apa ca un peste dar nu inot liber in ape in care nu am mai inotat niciodata.Am o oarecare teama de necunoscut, pentru ca acest necunoscut ascunde accidente care e de ajuns sa le intilnesti doar o singura data in viata.Altfel se pune problema daca esti in mijlocul unei calamitati si esti nevoit sa inoti sa salvezi poate unu, doi si apoi sa te salvezi si pe tine.Atunci esti nevoit, nu-i ceva controlat.

| Alyra a răspuns:

Fiindcă sunt pesimiști. Întotdeauna vor crede că îi așteaptă ceva rău... Așa că decât să afle o veste proastă, preferă să nu afle niciuna.
O zi bună!

| Musique a răspuns:

Oamenii se tem si de lucrurile aparent inocente.Probabil experienta, si aparentele care insala-i fac sa gandeasca ca-n orice paste si un pericol.

| Iadhira a răspuns:

Buna. Cred ca frica de necunoscut implica riscul, unii oameni sunt nonconformisti, insa altii nu accepta schimbarile, pur si simplu se multumesc cu ceea ce au si e foarte posibil ca acesti conformisti sa fi avut o experienta de viata din care au invatat multe lucruri nu tocmai bune, iar de frica sa nu le piarda prefera sa ramana la locul lor, spun asta deoarece simt ca fac parte din aceasta categorie. Urasc majoritatea schimbarilor si deseori imi pun urmatoarea intrebare: De ce sa te complici? Intr-adevar daca acel necunoscut imi da impresia ca nu are de ce sa provoace o distorsiune nu vad morivul pentru care sa nu ma avant in aceasta strainatate a lucrurilor.

| Georgyyyyyyy a răspuns:

Buna.oamenii se tem de acel necunoscut deoarece in ziua de azi multi sunt prefacatori.nu pot avea incredere in acea persoana.fac incercari gen sa o cunoasca dar in viata poti avea avantaje cu acea persoasa sau dezavantaje deoarece iti poate face bine si la randul tau sa oferi cel bine dar si sa iti vrea rau chiar daca tu nu il vrei.e si normal sa te temi de un necunoscut fiindca nu ii poti stii cei bate capu si daca te poate trada sau sa iti fie un bun prieten/o buna prietena.in ziua d azi mai ales e normal...multi iti vor raul si nu binele.acum depinde si ce fel d persoasa esti tu cat si cea pe care vrei sa o cunosti!

| Hmmmm a răspuns:

Am incercat sa-ti raspund la intrebare de pe contul "Ciresel", dar am observat ca m-ai ignorat. Ce sa zic, ma simt importantrolling on the floor. Bun, trecem la intrebare.
Stii de ce se tem oamenii de bataie? Pentru ca doare. Stii de ce se tem oamenii de necunoscut? Pentru ca-i posibil sa implice si durere (de orice tip).

| Ralluxd a răspuns:

Buna. Pai probabil pentru faptul ca daca ar incerca ceva ce nu cunosc, s-ar putea ca viata lor sa se schimbe, in bine sau in rau. Asa ca de ce nu ar fi mai comozi ca sa ramana asa cum sunt? Nu stiu exact, nu cred ca exista un raspuns concret. Oricum, asta e parerea mea si sper sa iti fie de folos!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Instinctul de aparare.