| hândel a întrebat:

De ce soselele din Romania se strica ATAT DE REPEDE? De ce suntem taxati pe autostrazi, si unde se duc banii din taxe? Se platesc cumva oameni sa inmulteasca gaurile din asfalt? Am ajuns sa-mi cumpar moartea in tara asta. nail biting nail biting

Răspuns Câştigător
| Bacemi a răspuns:

Soselele se strica din cauza compozitiei. Se fura din compozitie si in consecinta aceasta nu mai este la fel de omogena, este de o calitate mai proasta. Asta plus faptul ca termenele de lucru nu sunt respectate si dupa cum spune si paul27 din cauza neseriozitatii intemperiile afecteaza stadiul lucrarilor. Este ceva de genul urmator. Banii vin din finantari serioase, dar pe masura ce banii ajung pentru constructia efectiva trec prin mai multe maine si se mai scurg prin cateva buzunare larg deschise. La noi autostrazile sunt mai scumpe decat in Germania de exemplu. Macar de ar fi de o calitate ca a autostrazilor de acolo. Daca ar fi sa denumim toate aceste etape le-am defini ca parte a procesului numit CORUPTIE.

18 răspunsuri:
| RayonexNY14 a răspuns:

Nu.nu.nu.nu ne-am nascut in locul potrivit.nu nu nu...nu ne-am nascut in locul potrivit...

| Arthur a răspuns:

Singurul loc in Europa, din cate stiu eu, unde nu se plateste taxa de autostrada este Germania, acolo unde majoritatea autostrazilor au fost facute pe vremea lui Hitler.
Au fost ceva tentative, dar lumea a facut scandal si s-a renuntat. Se considera ca au fost construite prin contributie publica.
Gresesti cand alaturi autostrazile celorlalte drumuri care pot fi : nationale, judetiene sau comunale.

| anad a răspuns:

Patronii "se fac"doar ca platesc, muncitorii "se fac"doar ca lucreaza, ba aplica si metoda"ce-i al tau e si al meu"iar plata o fac ceilalti cu bani, si unii, si cu viata.

| hândel explică:

@ Nic, ma refer la faptul ca se percepe o taxa de intretinere a unor autostrazi care nu sunt intretinute. Am fost in multe tari, am locuit in multe, si am vazut in toate, centre de taxare, insa acolo au sosele frate, le intretin, nu ce avem noi, ca si drumurile de tara sunt mai sigure. Barem te astepti la drumul de tara sa aiba denivelari, si adopti viteza corespunzatoare. Nu te surprinde la 120 km / h (fiind asigurat de mai marii ce au drumurile-n jurisdictie, ca-i o viteza sigura pentru. autostrada) cu o gaura pentru. care platesti ca nu existe, asa cum se intampla pe strazile din Romania, punandu-mi serios viata in pericol, mai ales pe timp ploios, cand gropile sunt mascate de apa. Inconstienta! Nepasare! E tupeu, frate! Nesimtire! FURT calificat, si aprobat de politicieni! E penal in ce mediu ne taram traiul. sad Sunt curios cu cate morti nevinovate isi are indiferenta politicienilor patate mainile.

| hândel explică:

@BitterSweet, am avut un mic incident cu o serie de cateva milioane de gropi pline cu apa pe autostrada soarelui, si-s suparat. Includ insa toate soselele din tara, nu doar autostrazile (daca-i fi citit cu atentie, ai fi inteles) toate-s de PROASTA calitate, si ma infurie autostrada ca percepe si taxa pentru. ca-mi pune-n pericol viata, iar politicienii se mandresc cu soselele. Ar fi cazul sa circule si ei cu masinile, sa mai lase elicopterele, sa vada cretinii conditiile create cu care se lauda.

| antonia09 a răspuns:

Se in primul rand pentru ca cei care trebuie sa faca acest lucru o fac de mantuiala, nu folosesc materiale de buna calitate (chiar daca le-ar folosi tot o lucrare de proasta calitate ar face deoarece nu stiu sa faca ceva mai bun) si nu in ultimul rand datorita faptului ca isi aleg foarte prost mana de lucru.
Eu locuiesc in Germania de ceva vreme si nu prea am vazut sosele care sa se strice asa de rapid ca cele din tara.

| User a răspuns:

Simplu, se fura materiale la greu (si atunci logic ca soselele sunt de proasta calitate) sau ca lucreaza iarna, si astfel nu apuca sa se "lege" ca ingheata. Si aici la mine, l-au spart in octombrie si nici acum nu l-au terminatlaughing. da` si unde au terminat in cateva zile a fost plin de gropilaughing. Romania adicaoh go on

| Laly_4113 a răspuns:

Nu le construiesc bine. Iar taxe sunt peste tot (in Anglia, Italia, etc)

| Nic a răspuns:

Nu numai in Romania exista aceasta taxa pentru autostrada, sa stii.Si ma indoiesc ca mai locuiesti si in alta tara ca sa poti face comparatie.

| psihox a răspuns:

Pune lipici in asfalt sa nu mai crape asfaltul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Banii sunt la curve, curvele de la curtea regelui cum obisnuiesc eu sa spun, se pune asfalt de cea mai proasta calitate, diferenta de suma sau de material, merge la construire de vile pentru curvele statului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai tu de ce crezi ca astia de la Guvern sunt asa bogati?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Relativ simplu! O sosea daca se strica si se produce un accident, poate fi tras la raspundre administratorul drumului. Bun, dar in situatia asta drumurile ar fi " belea " deoarece nimeni nu vrea sa dea despagubiri. Atunci cum se poate fura? Simplu si int-un mod de nu ai pe cine trage la raspundere. Furaciunea incepe de la caietul de sarcini. in caietul de sarcini " se cere " un asfalt de rahat si la pret de lux. Asa se executa drumul ca la carte ( conform caietului ) si nimeni nu poate fi tras la raspundere. Ati auzit voi sa se discute de catre cei ce intocmesc asemenea caiete? Sper ca ati prin ideea. Asa se fura legal. Si daca vreti va mai invat cite ceva...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Antonia09 / pe aici sint multi obsedati de perioada comunista, cum nu le convine ceva dau vina pe comunisti...
In germania, multe din drumuri sint facute de nazisti! si sint facute cu simt de raspundere, sa reziste. Nu numai betonul este calitativ ci mai exista un mic secret al acelor drumuri... Dupa mentalitatea de pe la noi acele drumuri trebuiau dsitruse si cei ce se bucura de ele impuscati.
Scuze pentru off. dar cei ce citesc tot cred ca au prins ideea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ei cum de ce? pentru ca la noi in tara se lucreaza de mantuiala, fara suparare... taxe se platesc peste tot, dar sunt folosite in totalitate pentru repararea drumurilor! Sa speram ca se va remedia situatia si la noi in tara!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In Romania ramin cu bunul simt intreg doar cei care intreaba treaba asta.Ailanti exista moaca...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu

| iote14 a răspuns:

Ai dreptate.