A, si bunica mea, draga de ea!
Era moarta de obosita, seara de vara, ne striga pe noi toti nepotii ei, nu ne putea baga in curte de vii ce eram si incepea sa ne numere ca pe pui: 1, 2, 3, 4, 5....cand ajungea la 20 era fericita, inseamna ca ajunsesera toti acasa, nimeni nu se pierduse, putea sa puna de mamaliga!
Ne cam iubea, viata ei eram noi, adica avea 20 de vieti "decât".
Nu prea am timp sa ma gindesc nici la fericire nici la nefericire.Traiesc,doar atit.
Au ajuns doi oameni la portile raiului unde sint primiti de sf de serviciul care le expune conditiile;-Pentru fericire aici nu este nevoie de asigurari, de bani sau de alte chestii pur existentiale in lume. Unul din aia doi;-Hai ma sa ne caram dreacu de aici, nu vezi ca am ajuns in Romania?
Am intalnit.
Fac si eu parte din randurile oamenilor fericiti.
Secretul este sa accepti viata asa cum curge, dar de la tine mereu sa iti doresti mai mult.
Sa incercam sa privim lucrurile obiectiv. Nu exista rau sau bine la modul absolut. Daca noua ne e bine, poate altcuiva ii e rau pentru ca noua ne e bine.
Noi nu trebuie sa ne legam de oameni, lucruri sau pozitii.
Noi trebuie sa fim legati la viata. Sa traim viata cu provocarile pe care ni le aduce.
Si in loc sa te gandesti la cat a gresit celalalt, mai bine te gandesti ce ai gresit tu de l-ai facut pe el sa iti greseasca.
Si in loc sa te compari cu ceilalti, compara-te cu tine. Ce ai facut azi pentru visul tau? Cata valoare ai oferit azi celor din jur? Ai lasat o persoana cu care azi nu mai vorbesti mai buna decat era inainte sa te cunoasca?
Cauta ca fiecare zi sa fie o comparatie cu cine erai tu ieri.
Si cauta ca in timp nu sa te schimbi. Ci sa fii in echilibru, mai aproape ca niciodata de cine esti tu cu adevarat.
Si foarte important este sa fii autentic. Sa fie echilibru intre ce gandim, ce simtim si ce facem.
Sa te provoci. Sa iti infrunti fricile.
Cat mai multe esecuri.
Si uneori cauta deliberat esecul.
E foarte bine sa stii ca nu ai nicio sansa sa realizezi ceva dar totusi sa incerci.
Astfel vezi unde te situezi. Primesti feedback de la viata, de la oameni, de la cine esti tu cu adevarat.
Sunt multe de spus dar intotdeauna cele mai frumoase lectii de la oamenii fericiti le traiesti fiind alaturi de ei, vazandu-i in actiune.
Cuvintele sunt foarte multe si e greu de exprimat totul in cuvinte.
Sper ca am fost de clar si imi cer scuze daca nu am mentionat ceva important.
Pasiunea cu care au reusit sa faca ceva ce le place, indiferent de context, de rasplata, de feedback.
2 exemple din 2 zone diferite( cam lung raspunsul, sorry pentru timp):
- Mircea, cam 35 de ani, casatorit cu o doamna dubla ca varsta, greutate si parale, teribil de pasionat de dansuri populare, eu ii plangeam pe-ascuns de mila vazandu-l la bratul doamnei lui cu peruca care-l retrasese de la serviciu pentru a fi langa el 24 de ore, pana intr-o zi cand m-a invitat la un spectacol de dansuri populare; in afara de faptul ca in sala mirosea a usturoi, duhoarea venind din mai multe surse( ca-s bine organizati popularistii astia) Mircea era transfigurat, dansa de nu-i puteam numara pasii, bai, era acolo-n mijloc, vedeta scenei! Ii placea, era mandru de muzica aia, stralucea in felul lui, era fericit.
-Sorina, profa de canto, aprox 60 ani, prin mana ei au trecut foarte multi actori carora le-a dichisit si curatat vocea, traieste intr-o garsoniera minuscula langa Gara de Nord si cand incepe sa cante se ridica 10 cm de la sol, mna asa pare, n-o intereseaza nimic mai mult si e foarte dedicata pasiunii ei de a canta, chiar daca n-a luat vreun premiu-n viata, chiar daca nu-i deloc bine remunerata pentru asta.
Mihaela33, legat de intrebarea ta, iti las un film de 2 min. Cado, cado!
Vei intalni acolo o fiinta vie, jucausa, o femeie care stie ce vrea(nu asa se spune?) si cu o privire vesela, desi finalul este delicat:
http://vimeo.com/43103189
Casuneanu, Umbrarescu, Puiu Popoviciu, Sarbu, Vantu, Patriciu, Tiriac, Fratii Becali, Bastanii de pe Bega (bine, astia-s tigani) si lista poate continua
Prin munca si perseverenta! loll...cioarda, chiul etc.
Stii care este singura intrebare la care nu pot raspunde milionarii din top 300?"Cum ai facut primul milion de dolari?" se pare ca e o intrebare ce da batai de cap unora, iar altii lesina.
Eu vreau sa zic, ca sa stie toata lumea, ca i-am mostenit de la matusa, sora cu un cumnat de-al meu, dintr-o casatorie anterioara a unei verisoare vitrege, infiata si ea la randul ei.Ce ma bucur cand totu-i limpede! pa!
:)) Stai aşa! :)) Ce treabă are naţionalitatea cuiva cu fericirea? Norocul ţine de modul de gândire. Dacă eşti pesimist şi nu încerci nimic nou, cum ai putea să câştigi ceva, "să ai noroc"? (ambele întrebări sunt retorice)
Uite secretul: gândirea face totul --> http://www.descopera.ro/......nui-expert
anonim_4396 întreabă: