| Ingognito a întrebat:

Imi puteti da exemple de mari personalitati istorice ale Romaniei care nu erau romani, ex Carol I,?

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ferdinand I
Regina Maria
Regina Ana

zii lui Ray ca Gabriel Bethlen era romana toata ziua

| Osneros a răspuns (pentru RAY):

A zis seriosul ca Gabriel Bethlen era roman.

| RAY a răspuns (pentru Osneros):

Tatal lui era maghiar

https://en.wikipedia.org/wiki/Farkas_Bethlen

Farkas Bethlen dr. Bethlen (1639 - 30 decembrie 1679) [1] a fost un nobil și cronicar maghiar al Principatului Transilvaniei, care a ocupat funcția de cancelar al Transilvaniei între 1678 și 1679.

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Gabriel Bethlen (maghiar: Bethlen Gábor; 15 noiembrie 1580 - 25 noiembrie 1629) a fost prinț al Transilvaniei din 1613 la 1629 și ducele de Opole din 1622 până în 1625. El a fost și rege ales al Ungariei din 1620 până în 1621, dar nu a luat niciodată controlul întregului regat. Bethlen, susținut de otomani, și-a condus principatul calvinist împotriva Habsburgilor și a aliaților lor catolici.

https://en.wikipedia.org/wiki/Gabriel_Bethlen

| Cameliapantiru a răspuns:

Medicul Carol Davila, Regina Elisabeta (pseudonim literar Carmen Silva), Regele Ferdinand, Regina Maria, Regina Elena (mama Regelui Mihai). Tot aici s-ar încadra și personalități culturale care deși s-au născut în România (spre deosebire de cei menționați anterior care nu erau nici născuți în România), dar nu erau etnici români, ci evrei: Mihail Sebastian (excepțional romancier și dramaturg), poetul Benjamin Fondane (cunoscut și ca B. Fundoianu), Nicolae Steinhardt.

Răspuns utilizator avertizat