Depinde de boală, dar în principiu da, efectul autosugestiei poate fi foarte puternic (atât autosugestiei pozitive, cât şi negative), deşi nu neapărat.
Chiar eu am avut ceva de genul
am facut analize peste analize RMN la cap credeam ca mor am ajuns la psiatru(nici nu vreau sa aud cum se scrie corect)mi-a dat o geanta de pastile si vreo 15 milioane (lei vechi)in 2 luni m-au facut atata de prost
nu puteam gandi maim dat seama cam cat de PROST am ajuns am renuntat la pastile si mi-am renit complet (poate e de mentionat ca ma lasem de000 "droage"dupa o perioada cam de la 13 ani la 19 ani in perioada in care ma apucat "paranoia"aia maxima am facut analize sa vada daca iau alte substante dar spre surprinderea mea a iesit NEGATIV
Nu boala e cea care alege cine suntem, ci noi alegem.
Nu, nu încetinim cursul unei boli. Dar atâta timp cât privim dincolo de bariere, când suntem optimiști și gândim pozitiv, o să ne facem mereu bine. Dacă ne gândim la cât timp vom mai trăi, niciodată nu ne vom face bine.
Fericirea poate exista și în cele mai întunecate timpuri, iar asta se întâmplă decât dacă nu uităm să aprindem "lumina".
Da, dar daca te vei gandi mereu sa nu te gandesti la vreo boala, tot te vei gandi la boli deci... *** logic.
1. e asta
2. ramai in stare de oboseala sau suparare
3. nu gandesti pozitiv si iti accepti conditia de om cu probleme.
Exemplu: Sunt oameni care s-au videncat de cancer si li s-au oferit ser fiziologic si pastile de zahar. E riscat dar dupa catva luni s-au vindecat la propriu.
Nu te imbolnavesti neaparat de acea boala dar devii hipocondric. Boala asta psihica iti afecteaza serios viata, esti ferm convins ca suferi de o boala grava, cu toate ca e doar imaginara. Si da, incepi sa ai anumite simptome, pe fond nervos care se aseamana cu cele care sunt tipice bolii pe care crezi ca o ai
anonim_4396 întreabă:
MaRi_6563 întreabă: