De cele mai multe ori nu stim care sunt aceia ce ne vor raul, iar daca il aflam cu siguranta nu il luam in brate si il pupam!
Pe de alta parte, eu personal ...nu imi ocup mintea cu planuri de razbunare... cu atat mai putin sa le si aplic. Ma aflu undeva la mijloc : INDIFERENTA se numeste!
Da e normal sa fi rau...ii intorci fapta. Daca nu te va calca in picioare cel puternic invinge mereu
Trebuie sa-mi spui ce droguri iei inainte sa pui asemenea intrebari, trebuie sa fie grozave ca sa-ti dizolve creierul la nivelul asta.
Eu zic ca in cazul meu, metoda cu intorcerea celuilalt obraz a dat rezultate bune.Persoanelor care mi-au raspuns cu bine la rau le datorez intoarcerea mea de la necredinta la credintain Dumnezeu, au fost pentru mine intruparea revelatiei iubirii neconditionate a lui Dumnezeu.
Mi-a placut ce spuea cineva ca atunci cand raspunzi cu rau la rau, faci sa creasca canitativ raul din univers iar atunci cand raspunzi cu bine la rau contribui la ofensiva binelui impotriva raului.Razbunarea te linisteste sufleteste pe moment, practcata consecvent eu cred a iti inraieste sufletul, te autodistruge.Resentimentele si ura pot inbolnavi si fizic, faci hipertensiune, ulcer.Eu cred ca asa am fost creati, sa cotribuim la multiplicarea binelui.
Servus @Kronstadt! Ești bine așa cum ești, ce ai? Cei care te-nțeleg e firesc să te considere ok, precum este la fel de normal ca cei pe care ți se pune pata să-ți poarte pică. Totul este relativ- eu una sunt adepta aceste teorii, depinde cum privești lucrurile. Nu tot ceea ce ni se pare rău este cu adevărat rău și nu tot ceea ce considerăm că e benefic poate fi bun. Ai grijă ce-ți dorești pentru că s-ar putea să se îndeplinească... Nu mai pot continua că trebuie să fac niște ouă umplute (deh, o fi bine, o fi rău?).
O seară cu zâmbet să ai și gânduri limpezi!
Io stiu ca-i bine sa fii rau cu toata lumea. Si bun pentru toata lumea. Si razbunator cu tine. Si daca nu bagai paranteza aia, zau ca eram buna si te scuteam de o ultima replica: mai scutiti-ma cu cele religioase!
Nu este o metoda de **** femei urate serios il intorci si pe celalalt obraz ca sa ce? sa ati f. si in ala?
Este bine să le-o întorci celor care ţi-au făcut rău.A întoarce şi celălalt obraz este o metodă care aduce rezultate bune în relaţia ta cu respectivul /respectiva (bineînţeles,relaţii de faţadă,nevoi,interese şi alte chestii de genul ). Pe dinăuntru te asigur că nu eşti împăcat cu tine şi i-ai întoarce ceva,dar nu obrazul, ci scaunul în cap.Prefer să fiu liniştită sufleteşte şi să ştiu că m-am răzbunat, decât să mă consum pe dinăuntru de ciudă. Dacă eşti rău cu cineva, nu înseamnă că nu eşti bun in general. Nu pot să cred că eşti rău fără vreun motiv şi asta în mod continuu. Sunt momente în care eşti aşa şi momente în care eşti bun. Depinde foarte mult de circumstanţe şi de persoane.
Sa fim seriosi. Nici cei care se lauda ca intorc si celalalt obraz n-o fac. Doar se lauda, pina sint pusi in fata situatiei. Sa-i vezi atunci ce agresivi devin... avem exemple clare pe site.
In alta ordine de idei, daca nu ripostezi, esti luat de fraier si primesti mereu suturi. In schimb, daca ripostezi, cu cit o faci mai dur, cu atit ti se stie mai mult de frica si n-o sa mai aibe nimeni tupeul sa se lege de tine. Asta e o chestie veche de cind lumea si nu e valabila doar intre oameni, e valabila si printre animale.
Daca esti rau nu inseamna ca esti bun. Daca ii intorci cuiva obrazul celalalt este posibil sa inteleaga ca a fost gresit sa faca acest lucru si probabil va incerca sa isi repare greseala insa este si cealalta optiune sa iti mai dea o palma, un pumn, in general sa te raneasca doar amuzandu-se si nu va intelege ca a facut ceva gresit. Sper ca ti-am fost de ajutor. Numai bine
Uita-te la asta...
http://www.youtube.com/watch?v=PvS0vV-8H3s&feature=related
Si ca raspuns pentru ultima ta intrebare o sa-ti mai arat ceva:
Intr-o zi un profesor universitar s-a decis sa-si infrunte studentii. Asa ca i-a intrebat daca Dumnezeu a creat tot ce exista.
Un student curajos a raspuns ca da.
-"Chiar tot", a intrebat profesorul?
-"Da, tot", a raspuns studentul.
"Atunci Dumnezeu a creat si raul. Pentru ca raul exista", a replicat profesorul.
La acest argument studentul nu a mai stiut ce sa zica si a ramas tacut.
Profesorul era satisfacut de ocazia de a demonstra inca o data ca, credinta este doar un mit.
Deodata un alt student a ridicat mana si a spus:
-"Pot sa va adresez o intrebare, domnule profesor?"
-"Bineinteles", a venit imediat raspunsul
-"Frigul exista?"
-"Bineinteles!" A raspuns profesorul. "Nu ti-a fost niciodata frig?"
-"De fapt, domule profesor ma simt nevoit sa va contrazic: frigul nu exista. Stiinta fizicii ne spune ca frigul este absenta caldurii. Un obiect poate fi studiat doar daca acesta emite caldura deoarece doar caldura obiectului transmite energie care apoi poate fi masurata. Fara caldura, obiectul este inert, incapabil sa transmita semnale. Frigul nu exista. Oamenii au creat termenul de frig pentru a exprima lipsa caldurii". Studentul continua cu o alta intrebare:
-"Dar intunericul?"
-"Exista", vine raspunsul profesorului.
-"Din nou gresit, domnule profesor. Intunericul este lipsa luminii. Putem studia lumina si stralucirea, dar nu si intunericul. Prisma lui Nichols ne arata variatia diferitelor culori si modalitatea in care acestea pot reflecta lumina in functie de lungimea de unda. Intunericul este termenul creat de noi pentru a explica lipsa luminii"
In final studentul intreba:
-"Si raul, domnule profesor, raul exista?"
-"Da!"
"Dumnezeu nu a creat raul. Raul este absenta lui Dumnezeu in inimile oamenilor, este absenta dragostei, omeniei si credintei. Dragostea si credinta sunt ca lumina si caldura. Ele exista. Absenta lor da nastere raului."
Acum era randul profesorului sa taca.
Numele studentului era: ALBERT EINSTEIN.
Pai da stiu ca daca te razbuni iti mai ia dn furie dar totusi e mai bine can biblie:intoarce si celalalt obraz...