Nu poti. E un "risc" pe care credinciosii si-l asuma. Din punctul meu de vedere, daca am fi cinstiti cu noi insine, am fi cu totii agnostici.
PS: bombonel, tu ai auzit de drepturi de autor? Da-mi voie sa te ajut si data viitoare astept linkul pus de tine.http://ro.netlog.com/groups/Godness_Dumnezeu/forum/messageid=74170
Nu ai cum sa stii "aromane", dar poti face un experiment. Cum? te duci la biserica, intrii in altar chiar daca nu are voie doar parintele care tine slujba si incepi sa injuri, daca patesti ceva vor sti ceilalti ca exista.
Ai doua variante sa afli: 1 Din experienta proprie care include si studiul, cercetarea, etc si 2 Din cele spuse de altii. In cazul doi trebuie sa iei de bun tot ce iti vor spune altii, sa faci o medie aritmetica si sa afli raspunsul. Daca ai pus aceasta intrebare se poate concluziona ca ai ales calea a doua rezultand raspunsul valid: EXISTA.
Buna,
replica mea preferata din filmul ~~a walk to remember`` este ``dragostea este ca vantul; il simti dar nu il poti vedea``. La fel este si cu Dumnezeu; Il simti dar nu il poti vedea.
Asta cred eu. Pana si cei mai sceptici oameni de stiinta au ajuns la concluzia ca ceva supraomenesc ``lucreaza ``pentru noi muritorii de rand.Pa
Hmm.destul de multe raspunsuri pe aici.eu una sunt sigura 100% ca exista Dumnezeu.Biblia iti poate spune multe lucruri despre acest subiect, pentru ca este singura carte care intr-adevar merita citita.Eu il am pe Domnul in inima, si simt mereu cand este alaturi de mine.si ma calauzeste in fiecare pas.este de ajuns sa ma rog si sa ii spui Lui despre fiecare pro blema e atat de usor.trebuie doar sa ai credinta.si Crystinutsa. Dumnezeu ne iubeste pe toti la fel. dar El lasa toata bolile si toate nenoricirile ca niste incercari.noi trebuie sa ne dam seama, si sa alergam la El cu toate probleme noastre si ele vor fi rezolvate.nu e nimic de dezbatut.trebuie doar sa crezi
Si Tudor Arghezi si-a pus intrebarea asta de-a lungul existentei.
Iti recomand cu caldura sa citesti unul dintre Psalmii lui "Te dramuiesc in zgomot si-n tacere" si poate reusesti sa iti faci o parere despre conditia credinciosilor.
Mda... ce intrebare Exista Dumnezeu, dar nimeni n-a fost sa-l vada! Cum existam noi atunci?
la-so balta cu intrebari de genu!
Categoric da!
Intr-un singur fel: aceasta fiinta omniprezenta si atotstiutoare nu poate fi intalnita decat in paginile unei carti: biblia.
Nu ai de unde sa stii... Chestia cu Dumnezeu este incerta. nimeni nu l-a vazut, nimeni nu l-a auzit. Inca din antichitate oamenii inventau tot felul de zei, asta pentru a putea explica anumite fenomene din aceasta lume. Eu sunt de parere ca Dumnezeu nu exista, este doar in mintea voastra; Demult, oamenii au creat un Dumnezeu pentru a a explica provenienta omului si a tututor creaturilor, si chiar formarea Pamantului. In Biblie se spune ca Dumnezeu a creat Pamantul, iar in antichitate se presupunea ca Pamantul este centrul universului, iar cine se opunea era torturat. S-a dovedit ca nu este asa, ca soarele este centrul universului; s-a demonstrat stiintific si evoluarea unor plante, animale, etc. Iar daca un dumnezeu atotputernic ar exista, atunci de ce mai exista pe lume atatea rele?! De ce Dumnezeul asta permite atatea rautati, copii nascuti cu atatea boli si malformatii? De ce oameni nevinovati sufera?
Dumnezeu este real 100%! Dovezi?! Lumina care se aprinde in Ierusalim din senin, minunile care se inatampla zi de zi, ca de xemplu, oameni carora nu li se mai dadeau nici macar 2 luni de trait, si-au revenit datorita Domnului, El este singura noastra speranta! Asta este parerea mea.
Pe acest site gaseste ras la intrebare tale... ...stii ca este o vorba crede si nu cerceta...
Buna
Nu poti stii exact acest fapt, dar de-a lungul istoriei, oamenii au inceput sa inventeze explicatii, pentru ceea ce nu inteleg si nu gasesc explcatii logice, si asa poate ai auzit de mitologia greaca sau egipteana, si nu-ti vine sa crezi ca oamenii au putut crede acele povesti, ei bine da le-au crezut. Poate asta este si cauza religiei, dar nu avem de unde stii. Acum unele fragmente din biblie mi se par o stupizenie, mai ales "Facerea lumii"...
Eu sunt una din persoanele neutre care nu stie ce sa creada, dar oricum mi se par niste intrebari inutile si nu merita puse deoarece stim dinainte ca nu vom primii nici un raspuns concret
Mult succes
Daca nu ar fi real nu eara sa existam noi oamenii pe pamant
deci exista.asta nu afla nimeni... noi nu stim de El... El stie de noi
Dumnezeu este o energie care de fapt exista in fiecare dintre noi, il primim la nastere si astfel cum scrie biblia suntem facuti dupa chipul lui dumnezeu de fapt fiecare dintre noi e dumnezeu lui in sine.
Asta depinde de mentalitatea fiecarui om in parte. Dupa parerea mea Dumnezeu exista in fiecare lucru si in fiecare fiinta de pe acest pamant...il putem simti, dar nu il putem vedea. Noi nu suntem decat niste marionete, iar Dumnezeu este un regizor universal, Insa un regizor care isi lasa marionetele sa-si aleaga scena si rolul pe acest pamant fara a le impune acestora un rol...fiecare om este liber sa aleaga intre bine si rau adica este liber sa-si venereze Creatorul sau sa-L considere inexistent.
EmaS întreabă: