| DDCC a întrebat:

Este posibil să te întorci înapoi în timp? Dacă nu, de ce nu? Îmi poate explica și mie cineva ca să înțeleg?

21 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Da,daca ai merge cu o nava spatiala mai repede decat viteza lumini ai merge in trecut, in fapt fiecarea stea pe care o vedem de fapt o vedem cum era ea o data, asta pentru ca lumina a avut nevoie de timp sa ajunga pana la noi, desi priveste stelele ca privesti spre trecut, daca te-ai teleporta acolo ai fi in trecut ca ai vedea pamantul cum era acum multe milioane de anii

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Mai este si gaura neagra, vezi si teoria relativitati a lui einstein, sunt multe teorii

| GlowingShadow a răspuns (pentru RAY):

Gresit. Daca mergi cu o nava spatiala la viteza luminii ajungi in viitor. Viteza timpului scade pentru persoana care e in nava spatiala.

| RAY a răspuns (pentru GlowingShadow):

Eu am scris daca mergi mai repede decat viteza lumini spre o stea pe care tu acum o vezi si ea e la 10 milioane de anii distanta de noi, e cand te vei apropia de ea si vei vedea soarele il vedea ca acum 10 milioane de ani, dar asta e ceva insant sa fi acolo ceea ce e cam sf desigur, ma refer la teleportare, eu nu cred ca exista viitor, exista trecut dar viitor nu exista decat prezent care e puntea spre viitor

| GlowingShadow a răspuns (pentru RAY):

Doua lucruri diferite. Ce zici tu, nu e calatorie in timp. Faptul ca de pe Terra vedem o stea de la o distanta de 10 ani lumina cum a fost in trecut, calatorind acolo tot n-am calatorit in timp din punctul asta de vedere.

| RAY a răspuns (pentru GlowingShadow):

Poate ca nu, dar imagineazati sa vezi pamantul cum era acum 280 de milioane de anii

| NGheorghe a răspuns:

Când se apuca fizicienii sa zică de "space-time" (continuul spațiu-timp) sau " space-time curvature" creat de gravitației, si când încep sa le combine cu de alte viteze luminice, si formule... practic îți dai seama ca nici ei nu știu ce vorbesc. Ei între ei se contrazic. De când s-a introdus si elementul de " space tensor" unele calcule merg de minune altele sunt de umplutura.
Deci mai simplu, sa facem o comparație:
Ai corzi de chitara dar prin ele nu se propaga nicio vibrație daca nu sunt prinse la capete. Cu cât coarda este întinsa mai mult cu atât coarda va vibra mai repede ( va avea si ton mai înalt)
Tot așa in spațiul in care trăiești, pentru ca vibratiile sa se propage trebuie sa existe o forța care sa creeze acea tensiune, altfel totul ar fi un mare haos. Problema fizicii esta ca gravitația este câmp nicidecum particule, acest câmp ar tine materia unita dar particulele fără masa ca fotonii tot nu s-ar propaga cum se propaga deci este nevoie de încă o teorie: "spațiul in sine conține o structura" Așa ca imaginează-ți timpul ca fiind structura (chitara ce tine corzile) Fără lemnul chitarii nu ai muzica, sau mai simplu, o structura mai simpla: un metal in forma de u pe care sa fie prinsă coarda. Si fără acea structura numita "timp" materia s-ar mișca haotic, iar unele particule nu s-ar propaga.
Cu cât întinzi corzile de chitara cu atât ele vibrează mai repede, cu cât " space-time tensor" este mai mare cu atât timpul trece mai repede.
Când nu ai timp (sau acea structura) ai haos. Adică timpul nu poate fi dat înapoi, structura poate cel mult fi distorsionată sau poate chiar distrusă.
In fizica multe calcule au rămas nefăcute (intenționat sau ba):
- basmul cu frații gemeni in care unul se plimba cu o nava la viteza luminii si se întoarce tânăr. Ideea este ca amândoi au aceeași viteza unul fata de celălalt.
- apoi sateliții GPS se mișcă foarte repede iar ceasul lor trebuie actualizat continuu deoarece o ia înainte (conform teoriei ar trebui sa rămână in urma!)
- gravitația, care este mai mare la nivelul marii ar face ca vibratiile sa se propage mai repede, culmea, timpul trece mai încet la nivelul marii in comparație cu 4000m altitudine.

| DDCC explică (pentru NGheorghe):

Deci e imposibil să te întorci în timp? "structura poate cel mult fi distorsionată". Deci poți distorsiona timpul? Ce ar însemna asta?
Din ce ai scris cu chitara, să-nțeleg că timpul le ține pe toate.
La lemnul sau metalul ce-i ține corzile ce poți să-i faci? Să-l lărgești, să-l micșorezi sau să-l iei de tot. Nu poți să-i faci nimic prin asemănare cu timpul, cu întoarcerea în timp.
Ceilalți au scris ceva de găuri de vierme. Nu înțeleg ce-s cu ele.

| RAY a răspuns (pentru DDCC):

NGheorghe habar nu ai ce scrii omule, daca nu sti ceva nu afirma acest lucru, timpul este diferit fata de timpul de pe pamant de asta sateliti sunt cu putin in fata noastra, iar teoria relativitati s-a dovedit reala prin experimente, intoarcerea in trecut este posibila, repet fiecare stea care o vedem e in trecut

| NGheorghe a răspuns (pentru DDCC):

"Distorsiona " ar însemna sa îl faci sa treacă mai repede sau mai incet, cumva in afara galaxiilor exista o anumită structura a timpului, in interiorul galaxiei mai se suprapune o structura, in interiorul sistemului solar mai ai o structura, pe Terra mai încă o structura plus ca din când in când esti sub influența structurilor altor planete din sistem. Toate astea la un loc fac ca vibratiile sa se propage in felul in care se propaga si deci sa percepi timpul de la o secunda la alta așa cum îl percepi. Unii atomi, nu sunt stabili sub influența acestor cumul de structuri si se dezintegrează la o poziție stabilă(de rezonanta). Toată chestia asta ar însemna ca lumina sau fotonii au viteze mai mari " in vidul" din afara Terrei, mai mare in afara sistemului solar si aproape enorma (10^28km/s) in afara galaxiei. Sau pe de alta parte, in afara galaxiei, elementele chimice mai grele ar deveni si mai grele deoarece la niște banale coliziuni cu atomii ușori, i-ar absorbi.
Aproape exact! "Să-l lărgești, să-l micșorezi sau să-l iei de tot" : să-l largesti in sensul sa mărești tensiunea si viteza de propagare. Faptul ca exista aceasta structura, particolele capătă un centru, centru de gravitație, care se tot unifica si se transfera la molecule, la corpuri, la Terra. Tu de exemplu, vezi un obiect, acest obiect dacă este stabil si păstrează centrul de la un moment la celălalt tu rămâi cu impresia ca a trecut ceva timp. Dacă in jurul tău nu ar exista obiecte ce își păstrează centrul tu nu ai avea ce sa percepi de la un moment la celălalt (haos total).
"Găuri de vierme"... pe românește s-ar potrivi cuvântul: tunel. Cam o teorie, ce nu prea se potrivește cu " teoria cu structura" prin care ai scurta timpul, așa cum un tunel scurtează distanță. Am uitat-o. Ceva ce era mai discutabil era faptul ca, cum gravitația intr-o galaxie diferă de gravitația in sistemul solar, ar funcționa principiu opturilor, ceea ce face ca brațele galaxiilor sa para spirala. Ar semăna cu acel șarpe de plastic
https://etimpu.com/......n-plastic/
si in punctele de legatura ale elementelor, timpul ar fi foarte distorsionat, practic un loc pentru catapultare.
Galaxy gravity, dacă ai timp
https://m.youtube.com/watch?v=fUAzc1evIBo

| relian a răspuns (pentru NGheorghe):

Si tu de unde stii chestiile astea, nu cumva tot de la fizicienii astia care bat campii? Cu alte cuvinte sa inteleg ca si tu bati campii odata cu ei sau tu doara ii citezi siti dai cu parerea de pe margine? Cand o sa vii tu cu calcule de la tien cu ceva cercetata de tine atunci poti sa spui ceva. Oricum aia spus balarii de multa vreme altfel nau cum sa isi justifice salariile laughing trebuie sa arate si ei cau facut ceva.Chestia mai naspa e ca tu si altii le iau teoriile si deja va dati mari stiutori cu ce spun astia de bat gardurile laughing

| NGheorghe a răspuns (pentru relian):

Adică, omul întreabă iar eu nu ar trebui sa răspund --- doar ca sa nu ma dau mare știutor! LoL Te-ai trezit cu fața-n pernă? Sau ar trebui trebui sa spun " bălăriile" ce le zic alții de multa vreme si pe care poate sa le citească oricine ca se găsesc peste tot... se găsesc si foarte bine neexplicate; sau chiar așa de greu este de observat ca cei care au obiecții de făcut sunt eliminați, împreuna cu obiectiile, iar pe aceștia nu i-as numi fizicieni, nu pentru ca n-ar fi, ci pentru a nu se confunda.
Știința înseamnă putere... deci, de preferat sa fi slab.

| relian a răspuns (pentru NGheorghe):

Nu am inteles nimic din ce ai incercat sa spui dar e ok, lasa asa. Iara Eminescu nu stiu unde zice ca vedem stele in trecut.Ca vedem lumina ce steaua respectiva a emiso cu mult timp in urma aia da, dar nu cred ca vede careva vreo stea pe undeva, in afara de steaua noastra.E adevarat ca RAY ala bate campii dar asta e, fiecare cu cel doare, fiecare cat pricepe.Omul intreaba, normal ii poti raspunde dar eu zic cai prea multa gargara pentru nimic.Aia ziceam sau incercam sa zic. Iara eu am comentata la tine pentru ca la primul tau raspuns ai inceput cu fizicienii ca daca le combina ei daca nu stiu ce mai fac bla bla nici ei nu mai au habar despre ce zic.Eu aici am dat comentariu si am spus tu din care fizicieni spui ceva, dai raspuns? Nu tot din astia care le combina care habar n-au ceau combinat? Ca doara astea nu-s explicatiile tale ce le dai pe aici, is luate de la fizicienii aia eu asa cred, sau macar ideile tot de la aia la care pui tu ceva sau explici mai pe inteles.Nu am spus nimic referotor la explicatiile date de tine, is pe inteles, asta-i un lucru bun, dara nu mai spune ca fizicienii le combina le amesteca si fac ciorba, ca n-ai facut nimic atunci. Apoi de unde stii tu ca fizicienii X spun adevaru si Y bat campii combina fasole cu mai stiu eu ce? Toate is teorii asa ca tu alegi ce crezi si aia e tot.aia m-a facut sa comentez ca i-ai luat pe unia la suturi, adica pe unia care au dat si ei cu presupusul.In sf nu vreau sa fac teorie pe asta doara voiam sa zic la cea fost comentariu.Restu ca explici pe intelesu omului bv tie.

| NGheorghe a răspuns:

Daca îl anunța cineva, o face pe propria răspundere.
Răspunsul este pentru RAY27TM, care nu îmi poate scrie pentru ca ma ignora happy; adică din cauza asta nu ne putem scrie.
"timpul este diferit fata de timpul de pe pamant de asta sateliti sunt cu putin in fata noastra"
... ca sa vezi ce nimicuri spune.
"iar teoria relativitati s-a dovedit reala prin experimente". Exact! Teoria este reala! In cazul ceasurilor satelitilor teoria este si incorecta, teoria spune ca dacă viteza creste atunci timpul trece mai încet, deci ar trebui ca acele ceasuri sa rămână in urma. Deci din doua una, ori nu cunoști teoria ori nu cunoști teoria.
"intoarcerea in trecut este posibila"... deoarece așa ai văzut tu in filme?, Despre care teorie a relativități vorbești? ...cumva despre "acea" in care viteza luminii nu este limita maxima? Țin sa precizez ca "acea" teorie nu s-a publicat încă. Când v=c ai o imposibilitate, v/c=1, 1-1=0, radical din 0 in unele cazuri nu se poate accepta 0 dar sa trecem cu vederea, si la urma ai rămas cu 1/0, ce faci aici? Îți spun eu: te întorci in timp si pui mâna pe matematica de a II-a, apoi pe fizica de a XII-a, si apoi esti sigur ca dacă te dai cu părerea nu te faci de cacao!
" repet fiecare stea care o vedem e in trecut" este prima data când scrii asta, cui repeți? Ii clar ca ai copiat-o de la Eminescu, dar aici mai si explicam de ce este așa; tu nu explici nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fizic nu e posibil, psihic este, cu ajutorul amintirilor. Unele lucruri trebuie experimentate pentru a putea fi intelese.

| Elide a răspuns:

Inca nu a aflat nimeni sau a încercat ce.i drept daca s.ar putea as fi prima să mă duc in trecut, m.as duce in secunda doi...am atâtea decizii de schimbat și atâtea evenimente care care le.as schimba Doamnee crying crying

| D3I3 a răspuns:

Pentru a calatori in trecut, trebuie sa construiesti o masina care sa mentina o gaura neagra deschisa, dar asta este imposibil( momentan ). Si intoarcerea inapoi nu va putea fi efectuata, deoarece vei iesi prin gaura alba, care nu absoarbe.

| GlowingShadow a răspuns (pentru D3I3):

Gaura neagra cu se inchide si nu se deschide. E un punct gravitational imens (singularitate). Cred ca te-ai gandit la "gaura de vierme".

| RAY a răspuns (pentru D3I3):

Da ce gaurile se inchid?

| Ursulet2019 a răspuns:

Teoretic se poate, practic nu prea! Se poate doar daca se depaseste viteza luminii, ceea ce este inca imposibil pentru stadiul in care se afla omenirea la acest moment! Pe de alta parte, de ce sa te intorci in trecut? Mai bine priveste cu optimism in fata, spre viitor si traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima! Documenteaza te despre Zen,,, Zenul" spune ca trebuie sa traiesti in prezent, ce este ACUM si AICI conteaza, nu ieri, nu maine sau alta data! Doar acum!
Sper ca te am ajutat!
Astept funditawinking

| GamingSchool a răspuns:

Viteza este solutia de ce mai multe ori dar viteza ca sa faci o gaura in timp si spatiu va trebui sa fie de 3 000km/s.Cam dificl ce sa zic.Mai sunt si alte metode.Dar acestea savanti le stiu.si din cate am aflat.deja au intr-un o masina a timpului din 2002-2003 asta e partea a doua. Oricum sa stii ca daca chiar reusesti sa faci ceva, daca reusesti sa schimbi trecutul, nu va readuce ce nu mai e. Poate muri oameni care nu erau morti inainte sa te intorci in timp sau poate adauga necunoscuti. Timpul nu e jucarie. Poti de fapt sa ti distrugi mai mult viata ori sa distrugi altora viata fara ca ei sa stie.