| cornelmarius a întrebat:

Incalca big-bangul legile termodinamicii? cine stie sa explice! multumesc

6 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Big Bangul nu incalca legile fizicii unanm acceptate, intrucat el este o teorie stiintific si drept urmare corespunde cerintelor unei teorii stiintifici. Una dintre cerinte este consistenta externa, ce presupune concordanta dintre teoriei si restul teoriilor.

| Darius392 a răspuns:

Bing bangul este doar o reproducere a ce a fost atuci. e ceva vag.la fel si cu creatia. logic nici una nu ne lamureste deplin.important e ce crede fistecare.si ce crede fistecare aia e adevarul fiecaruia.deci eu admit big-bangul, dar nu exclud ca a fost efectul cuvantului. ce ma intereseaza e ca e lume, traim in ea, si murim.asta e cert.in rest, fiecare cum se invredniceste.
Fuunda?

| a3e6u9 a răspuns:

Să vedem:

Prima lege a termodinamicii zice că energia nu poate fi creată, nu poate fi distrusă, ci doar se transformă. Big-Bang-ul nu încalcă legea asta, fiindcă Universul are energie totală zero. Partea interesantă e că fizica cuantică zice că energia poate fi creată din nimic dar pentru perioade scurte de timp (principiul incertitudinii), deci un Univers cu energie totală non-zero ar avea o durată de viață foarte scurtă.

A doua lege a termodinamicii zice că entropia crește întotdeauna într-un sistem închis. Entropia totală crește în Univers, deci nu încalcă nici legea asta.

A treia lege a termodinamicii zice că nu se poate atinge zero absolut (și entropie zero). Radiația de fond cosmic are 2.7 grade Kelvin, deci Universul nu încalcă nici legea asta.

| cornelmarius explică (pentru a3e6u9):

Nu pot sa iti raspund prin mesaje! daca ai facebook da-mi linkul tau si vb pe facebook!

| Hombre a răspuns (pentru cornelmarius):

"Nu pot sa iti raspund prin mesaje! daca ai facebook da-mi linkul tau si vb pe facebook!"
De ce, crezi ca pe facebook esti mai destept? Tu intrebi tu fugi, acelasi subterfugiu cand nu mai ai ce spune, canta daca ai de spus ceva daca nu ia-ti capre.

| cornelmarius explică (pentru Hombre):

Spuse oaia! problema este ca era alta problema, dar tu nevand ce face te bagi singur in seama!

Întrebări similare