kongeriket
| kongeriket a întrebat:

Intoleranţa şi habotnicia sunt ridicate la rang de virtute pe acest site. Asta e mai mult decât evident chiar dacă suntem puţini cei care o spunem cu subiect şi predicat.
Ne lăudăm ca naţie că suntem liberi în gândire dar tot la dogma de partid şi de stat am rămas, n-am evoluat nici cât un deget de furnică.
Realitatea arată că pe acest site ai toate şansele să fii pus la zid dacă:
1. Manifeşti toleranţă pentru persoane cu altă orientare sexuală decât cea heterosexuală.
2. Manifeşti susţinere pentru argumente care sunt în favoarea a altceva decât a creştinismului ortodox.
3. Manifeşti toleranţă pentru mentalităţi care provin din altă parte decât cărţi sfinte sau cutume neactualizate de peste 500 de ani.
4. Dai un sfat susţinut cu argumente care implică altceva decât respectarea necondiţionată a unor persoane cu statutul de părinţi biologici dar de un caracter îndoielnic, ca să fiu diplomat. (vezi întrebările anterioare)
5. Promovezi egalitatea între sexe la modul real, biunivoc (femeile au şi obligaţii egale, nu doar drepturi)
6. Tratezi în mod egal utilizatorii şi punctezi răspunsurile nu şi utilizatorul. (am adversităţile mele faţă de unii utilizatori de pe site dar totdeauna le-am apreciat răspunsurile utile şi criticat dur răspunsurile date ca să se afle în treabă)
Nu m-ar deranja cu nimic asta dacă nu ar fi oameni pe site-ul ăsta care iau de bune afirmaţiile de tipul "lipsa de educaţie duce la homosexualitate"(citat din Legiuitoarea), "o să faci cancer şi o să mori în chinuri până la 30 de ani pentru că ai devenit activă sexual la 16 ani"(eternul meu diferend de opinie cu Brigaela) sau "nu contează că ai 18 ani şi ai rămas însărcinată şi născând îţi termini definitiv şi irevocabil şansa la un viitor decent şi la o carieră aducătoare de venit. ia şi naşte că dacă faci avort comiţi o crimă şi un mare păcat în faţa unui personaj imaginar!". Consider aceste "sfaturi" mai degrabă dăunătoare celui care se încrede în ele crezând că vin de la oameni "cu cap" decât folositoare. Nu este asta oare contrar spiritului TPU?
Întrebarea mea e simplă: De ce aşa?
P. S.: În anticiparea unor comentarii pe fondul afirmaţiilor, am ales categoria asta.

Răspuns Câştigător
| AndrogynBeauty a răspuns:

Eu aş spune mai degrabă:
- "lipsa de educaţie duce la"...intoleranţă
- "o să faci cancer şi o să mori în chinuri până la 30 de ani pentru că"...lumea te îndoapă cu medicamente şi vaccinuri dăunătoare, cu alimente toxice, pline de hormoni şi antibiotice

Da, există o intoleranţă pe TPU, dar cui îi pasă? Adică, ok, poţi să-mi dai rating negativ, ţie la ce-ţi foloseşte, mie la ce-mi dăunează? Eu chiar nu înţeleg chestia cu ratingurile şi fundiţele...am dat şi eu, dar pentru că unii cer, nu pentru că am înţeles la ce folosesc. În orice caz, indiferent de câte fundiţe sau înjurături aş primi, n-o să-mi cenzurez opiniile. La un anumit nivel, chiar mă amuză; trebuie să ai puţină minte ca să te afecteze chiar şi o înjurătură aruncată în faţă, c'mon, unii atâta pot, ce-mi pasă mie de limitările lor?

55 răspunsuri:
| YourDailyApple a răspuns:

Nu exista termeni ce le interzic si habotnicilor sa posteze aici din pacatehee hee
Le-am tot spus si celor care se declara atat de inversunati impotriva homosexualitatii si avorturilor datorita credintei lor, ca nu toata lumea crede in dumnezeul lor dar tot mi-am primit portia de "stupizi ". Trist este ca avem o tara minunata dar romanii sunt cei mai intoleranti pamanteni. Cum mama dracului sa te tot prinzi de o dogma veche de 2 milenii si sa iti traiesti viata dupa ea? Si asta nu ar fi nimic, dar mai si iti permiti sa le impui altora si sa le dictezi sa isi traiasca viata dupa acelasi model stupid ca si tine.
P. S : Ai uitat si ca daca te masturbezi prea des vei imbatranii mai repede sau vei ajunge in iad laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sant observatiile tale personale, si nu am ce face. fistecare e liber, in masura in care -i permite politica siteu-lui.de ce asa? fiindca asa santem.si cred ca e bine asa. avem o gramada de treaba.sant multe contrare spiritului TPU. dar ce e perfect? mergem inainte si ne mai corectam cand trebuie, cand putem, cand vrem sa o facem. e buna si critica ta fiindca, da de gandit, cui vrea sa gandeasca.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Mi se pare ca, desi predici toleranta, manifesti intoleranta fata de cei cu pareri diferite de ale tale. De curiozitate m-am uitat la cateva voturi nefolositor si stupid date de tine si am vazut ca ai categorisit astfel si unele raspunsuri ale mele, printre care cel in care imi exprimam dezacordul privind casatoria intre homosexuali si parea mea si sfatul privind relatiile dintre o fata si mama prietenului ei. Ti-am vazut unele raspunsuri referitoare la subiecte enumerate de tine si, desi sunt de alta parere, nu ti-am categoristi raspunsurile nefolositoare si stupide, consider ca fiecare are dreptul sa-si exprime parerile, atat timp cat acestea nu jignesc pe altii ori nu incalca legile. Imi place sa cred ca, in practica, sunt mai tolerant decat tine.
Referitor la raspunsurile care se dau pe acest site trebuie sa tinem cont ca acestea provin de la persoane foarte diferite ca varsta, educatie, studii, conceptii, experienta de viata etc si este normal sa fie conforme cu acestea. Ramane la latitudinea celui care a pus intrebarea sa califice raspunsurile si sfaturile primite, consider ca ar fi normal ca ceilalti respondenti sa se abtina, chiar daca au pareri contrare. Consider ca trebuie calificate, daca vrei sa dai un calificativ, ca nefolositoare ori stupide raspunsuri la intrebari punctuale care sunt complet gresite. Cred ca trebuie mereu sa avem in vedere ceea ce repeta Ion Ratiu: nu sunt de acord cu tine dar o sa ma lupt ca tu sa-ti poti exprima parerea (sper ca nu am gresit prea tare citatul). Aceasta inseamna adevarata toleranta si nu faptul ca sunt ori nu de acord cu tine. Numai bine!

| Hombre a răspuns:

Nu sunt perfect si greşesc si cu toata împotrivirea mea de a nu greşii tot se imtâmpla, tolerant nu pot afirma ca sunt total, nu imi place chiar deloc afirmatia, daca ai luat o palma pe obraz intoarce-l si pe celalat, ba din contra îi servesc un cap in gura celui care ma loveste. In problema sexualitati fiecare si-o exercita asa cum vrea, niciodata toti oameni pot fi de acord pe o singura directie, vorba lui @crinu "dar ce e perfect?" Si fiindca s-a amintit de de Ion Ratiu inchei cu vorbele lui; "democratia este o stare imperfecta de lucruri" si "suntem democrati numai atunci cand ai libertatea să nu fii de acord cu mine".

| cristi202 a răspuns:

Cred ca ai probleme mari cu privire la unii termeni cum sunt etica sau moralitatea. In sensul ca nu le ai. Insa etica, moralitatea e cea care face sa functioneze omul corect, ca societatea sa fie sanatoasa. Daca toti ar gindi cum gindesti tu, ca poti sa faci chiar ce vrei, ar fi de jale. Vrei sa ai parte de toleranta, insa tu nu sti sa fii tolerant. E normal, in lipsa unui cod etic bine definit, crezi ca ce sti tu e cel mai bine, fara a tine seama de ceilalti. Dovada: diferendul tau de opinie cu Brigaela. Dupa cum te exprimi, sunt sigur ca nu esti medic, insa ea este medic. Deci pe cine sa cred in acest caz? Nu voi crede pe cineva care are scoala in domeniu, si are un cuvint greu de spus in acel domeniu? Eu cred ce a zis ea, din putinele mele cunostinte medicale, stiu ca e posibil. As putea sa si explic asta. Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci de faptul ca nu poti, chiar nu poti(sau nu vrei?) sa ii accepti pe cei din jur care sunt cu o parere diferita de a ta. Loc este pentru toti in lumea asta, si cred ca si pe TPU, de ce atunci sa nu stim sa ne respectam, indiferent de ce credem? Si chiar ai fost pus la zid din cauza celor 6 puncte enumerate? Si daca chiar ai fost, nu te-ai intrebat de ce, oare nu ai si tu o parte de vina, nu gresesti si tu pe undeva cu ceva?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scurt, ai dreptate!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bai tu nu ai auzit in viata ta de apologetica sau ce fac acei apologeti, esti varza.stii sa aiuresti despre cei cu convingerile bazate pe ratiune.insa din pacate tu nu o ai.ai ceva dereglari. daca te duci la psihiatru iti va spune problema tale.no ti supara. e adev

| Vizitiul a răspuns:

O sa intru destul de abrupt in subiect lund in madular cele doua lumi mistice, Raiul si Iadul. Cu aceasta ocazie am luat si biblia la dojana. Mi s-a terminat madularul, nu mai am ce lua in el. Imi zicea Harciog ca ma vede ca pe un maimutoi cu testicolele pana pe sol. Ok, profit de spusele lui si constat faptul ca-i iau pe testicole pe cei cu serul "religie" injectat in vena si se cred obiectivi.
Be-v-ar canalu', sunteti subiectivi!
Trecand la partea cu politica, sa stii ca aceste chestii, usor, usor, intra in normalitate. Ziceai ceva de ziduri...eu privesc cu sporita atentie si nu vad niciun zid de care sa fiu izbit. Daca erau ziduri, tind sa cred ca nu aveam de lucru cu reziduri.
Apropo de spiritul acestui site, ce spirit, c.ie? Cinam la o masa inerta!
Cu aceasta ocazie doresc sa fac si putina reclama site-ului: "Pentru cei ce doriti a va familiariza cu mizantropia, nu ezitati, intrati pe TPU!"
Adresezi a doua intrebare : De ce asa? Pentru ca astea ne sunt limitele, pentru asta reprezinta inceputul... sfarsitului... Unii o fac voluntar, altii involuntar, iar aici ma incadrez si eu, nu pot fi ipocrit.

@cristi202, cand cineva da un sfat pe un site e bine ca sfatul sa fie si pertinent.
La capitolul avorturi, multi datorita credintei religioase, sfatuiesc niste pustoaice de liceu cu capul in nori ce nu au stiut sa se protejeze de la bun inceput si au ramas insarcinate, ca avortul este o crima si ca dumenzeu le va pedepsi pentru acest pacat. Uite asa ele pastreaza copilul si isi vor rata studiile. Sfat util?
Intoleranta cum o justifici? Ca tot a mentionat @kongeriket de homosexualitate, multi de pe site critica homosexualitatea de parca ar fi o boala groaznica. Exemplu concret :
http://www.tpu.ro/......u-ca-nu-e/

| Vizitiul a răspuns:

Anonimule, ai auzit de pulanologetica? Aceasta ramura nu apara religia, apara libertatea de miscare si gandire. Ori, aberand in biserici, nu prea te vad evoluand mintal.

| danut a răspuns:

Toleranta inseamna ai acepta pe ce cei ce au alte opini dar acest lucru nu inseamna a fi de acord cu opinile sau faptele lor si chiar si mai rau ar fi sa nu le arati opinile tale despre "orientarile" acestora. Dumnezeu spune: "urasc pacatul dar iubesc pe pacatos, DAR acesta sa se lase de pacatul lui si sa vina la mine." In esenta chiar intrebarea ta divulga INTOLERANTA prin folosirea cuvantului habotnic care se mai poate traduce si ca un credincios ce nu renunta la principile credintei. A nu renunta la principi nu inseamna ca esti intolerant ci ancorat puternic in ceea ce crezi iar asta nu implica a nu-i accepta pe ceilalti cu parerile lor ci a ramane stabil in ceeea ce crezi. Daca iti schimbi parerile fara argumente solide nu se poate spune ca esti tolerant, ci labil psihic.

| Vizitiul a răspuns:

Nicotine- Sunt mai importante studiile decat viata unui copil? Pentru ca asta reiese din ce ai zis tu mai sus. Atunci cand intervine in discutie viata unui copil, nu esti de parere ca studiile sunt un simplu moft? Cand apare un suflet pe lume, iti ghidezi viata dupa el. Pentru ca asta inseamna implinire pana la urma, sa cresti un copil care la randul sau sa aiba urmasi. Sau preferi sa faci avort pentru a face 3 facultati?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel care e tolerant are toate tiglele pe casa. tie iti lipsesc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@ioandelasal, @kongeriket nu are experienta necesara sa distinga parerile altora. e imatur.nu stie ce spun cei cu studii.sa altii. el trebuie sa treaca de pragu imaturitatii si abia atunci va stie ce vor altii prrin opiniile spuse. el pana atunci dupa mintea lui limitata subiectiva voteaza stupid raspunsurile

@TARTORUL, m-am referit strict la adolescentele ce raman gravide cand isi au toata viata inainte. Si da, intai trebuie sa inveti sa te pui pe picioarele tale sa faci o scoala, sa iti gasesti un job sa ai de unde sa cresti copilul. Tu crezi ca aceste copilite tinere ce cred ca tot ce zboara se mananca vor fi pregatite sa fie mame cand abia au invatat sa isi stearga mucii de la nas, si singurele lor preocupari sunt ce marime poarta miley cyrus la cupa?

| Vizitiul a răspuns:

Nicotine-Daca un suflet se naste pe neasteptate, iar eu sunt inapt din toate punctele de vedere, asta inseamna ca-i curm zilele? Il poti duce la un centru de plasament, il poti lasa in grija unui parinte, unui bunic, in grija unei rude apropiate, a unui prieten de familie, dar nu-l omori. Ma ia cu friguri cand vad ce fel gandesti...Asculta si baga la cap: http://www.youtube.com/watch?v=SdHA3fO3K80.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@TARTORUL esti limitat in gandire.ca toti ateii

| MidnightLady a răspuns:

Kongeriket, ti-am citit multe raspunsuri din cauza carora spui ca ai fost pus la zid, si fiind de aceeasi parere cu tine, le-am notat corespunzator. Dar am citit destule, care nu erau conforme modului meu de gandire si nu le-am notat, spre deosebire de tine, care califici drept stupid, orice raspuns in care cineva isi sustine credinta in Dumnezeu.
Pui si problema copiilor maltratati de parinti. Dar nu te gandesti ca acesti pusti e posibil sa exagereze? Eu nu cred ca o palma data de un parinte se poate numi un abuz. Si atunci ma gandesc: e corect ca un pusti, care inca nu gandeste matur, sa-ti asculte sfatul legat de (ne)respectarea parintilor, dat fiind faptul ca inca nu are capacitatea de a actiona constructiv pentru rezolvarea acestei probleme?

| AndrogynBeauty a răspuns:

Nu generaliza. Faptul că ateii nu-şi imaginează ceea ce spun textele ecumenice, nu înseamnă că sunt limitaţi. Dacă eu pictez excelent, iar tu nu, nu înseamnă că tu eşti limitat, poate tu eşti un electrician excelent în timp ce eu habar n-am să schimb un bec. Gândiţi un pic mai detaşat şi veţi vedea întreg tabloul.

| SatanaInIzmene a răspuns:

Generalizezi superficialitatea postarii si te astepti la raspunsuri obiective? laughing S-o crezi tu ca stiinta si filosofia isi are locul aici.Nu e nimic de filosofat, singurul inadaptat esti tu.Cand vei invata sa tolerezi la randul tau ideile altora, te astept cu o postare in care sa imi explici in detaliu momentul in care ai realizat ca esti pe langa...

kongeriket
| kongeriket explică:

Aşa cum era oarecum de aşteptat, unii au prins ideea, alţii nu prea, alţii deloc plus bonusul de anonimi care n-au treabă pe-acasă.
@crinu: Tot respectul. Nu mă aşteptam la o aşa manieră de răspuns de la tine!
@ioandelasal: Episodul de care aminteşti a avut loc acum câteva săptămâni iar eu am tot votat de-atunci. Cât timp liber au unii! Chiar te afectează aşa tare nişte voturi? Dă-mi-le mie că am o colecţie întreagă de "stupizi". Şi? Iaca nu mai mor! "consider ca ar fi normal ca ceilalti respondenti sa se abtina, chiar daca au pareri contrare." - de ce? Şi dacă într-adevăr consider asta atunci cum poţi spune că: "in practica, sunt mai tolerant decat tine."? Dacă tot e la modă cu citate, ia să citez şi eu pe cineva: "Libertatea cuvântului nu înseamnă libertatea de expresie a lucrurilor care-ţi plac. Ci mai degrabă a aspectelor pe care le urăşti, dar pe care le urăşti visceral, din rărunchi!" - Larry Flint.
@hombre: Modelul tău de toleranţă este exact modelul cel mai aplicabil în realitate. Nici eu nu-s de acord cu toleranţa totală pentru că nu, nu toţi putem fi prieteni.
@cristi202: Este că te macină că din ce în ce mai mulţi gândesc cum gândesc eu şi nu cum gândeşti tu? Aia cu etica şi moralitatea sunt, într-o mare măsură, relativisme. Or... relativismul cras duce la stagnarea sau chiar regresul societăţii. Oamenii ca tine trebuie să priceapă că generaţiile nu sunt la fel, trase la xerox din tată-n fiu. (parafrazând userul AndrogynBeauty dintr-un alt răspuns) În viziunea ta, este strict interzis să am o altă părere decât un doctor. Nu mai suntem în Evul Mediu şi mai putem citi şi noi pentru noi şi nu mai luăm de bun tot ce zice doctorul pentru că şi doctorii sunt oameni şi supuşi greşelii. Până una alta în diferendul meu cu Brigaela mai de mult eu am adus argumente raţionale bazate pe ştiinţă şi statistică. Iar contraargumentarea a fost pe temei lacrimogen. Nu ştiu care dintre noi are dreptate total (poate niciunul!) dar cert e că până la proba contrarie (adică până la o argumentaţie convingătoare) cifrele îmi dau mie dreptate.
@TARTORUL: :)). Mi-aş dori să n-ai dreptate.
@Nicotine: Cât am căutat link-ul ăla. Mersi că l-ai pus.
@danut: HABÓTNIC, -Ă, habotnici, -ce, adj., s. m. și f. (Persoană) care respectă cu scrupulozitate exagerată prescripțiile religiei. Ce e neclar? Nu se mai poate "traduce" în niciun fel. Definiţia dată de tine pentru "habotnic" nu există. Oricum sunt convins că ai înţeles ce-am vrut să spun şi la ce m-am referit dar na... fiecare îşi apără stâna cum poate, nu? "Daca iti schimbi parerile fara argumente solide nu se poate spune ca esti tolerant, ci labil psihic. " - Cu asta sunt total de acord, păcat că intră în contradicţie cu ce ai spus mai sus.
@AndrogynBeauty: Corect. Lipsa de educaţie duce la intoleranţă. Problema e când apar oameni educaţi care sunt intoleranţi. Abia atunci e o problemă din punctul meu de vedere. De acord, unii atâta pot. M-am împăcat de mult cu asta. Dar motivul acestei întrebări este tocmai că aceşti oameni care "atâta pot" sfătuiesc pe alţii şi deci "strică" şi pe alţii. Aia-i buba!
@TARTORUL (al doilea răspuns): Împărtăşesc viziune comună cu Nicotine în privinţa sarcinilor la 17-20 de ani. Da, e mai importantă realizarea personală pe plan socio-profesional pentru că mulţumită acelei realizări un copil va putea creşte armonios. La urma urmei, viaţa unei persoane vii, care respiră, este mai importantă decât un morman de celule.
@TARTORUL (al treilea răspuns): Ascultă şi bagă la cap: http://www.youtube.com/......ttp?/watch

kongeriket
| kongeriket explică:

@Andreea: "Eu nu cred ca o palma data de un parinte se poate numi un abuz" - Citind aşa ceva, îmi dau seama că vorbesc la pereţi. Într-adevăr, românii în mare parte nu au ieşit încă din Evul Mediu. Mai durează.
Că într-adevăr unele relatări ale minorilor pot fi şi exagerate, nu contest şi n-am contestat-o niciodată. Ce contest este mentalitatea îngustă care presupune din start că minorul greşeşte şi că părintele abuziv are dreptate. Şi ca mai apoi, când se află că minorul avea dreptate, să plângă "vai săracul copil". Exemplu concret: http://www.tpu.ro/......a-faca-in/
@TheBugDude: Că sunt eu inadaptat şi că nu fac parte din majoritatea mediocră, nu e vreun secret. Ştiu şi mă simt bine aşa! Explică-mi tu de ce sunt pe lângă dacă tot eşti mai luminat decât mine? Sau ţii "iluminarea" doar pentru tine?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai si tu nu esti educat ce mare branza sa pricepi. dar normal te vezi bun. dar ca sa fii bun trebuie sa fii intelegator.la tine lipseste.esti subiectiv plin de galceava egoism.mai sa musti lumea. daca ai lipsuri de ceva.nu te razbuna pe toti.prieten nu poti fi cu toti. dar nu te razbuna fii educat si da. ti posibilitatea de a intelege si jumat cealata de pahar
tu esti forte inchis la minte

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Treb sa stii sa lasi garda jos cand necesita

| Hombre a răspuns:

Prin faptul ca am incheiat primul raspuns cu,"suntem democrati numai atunci cand ai libertatea sa nu fii de acord cu mine" si imi insusesc aceasta, insa ii zic ceva celui care mi-a dat cu stupid si stiti de ce? Pai daca iti dau libertatea sa nu fii de acord cu mine, de ce nu si spui si argumentezi si lovesti pe la spate, lasule.Nu-mi da dreptate, argumenteaza si da-mi stupid, BOULE. Nu ma deranjeaza stupidul, dar am reactionat intentionat pentru a patrunde mai bine in chestiunea responsabilitati si a ceea ce ne batem cu caramida in piept cu totii, libertatea individului, toleranta, bunul simt si democratia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Altii de ce te.ar intelege? ca tu esti mata cu chitara? nu.deci invata sa fii deschis

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probl e la tine.nu la ceilalti.ai dificultati.esti labil psihic.ai o problema si de respect.nu stii ce e asta. tu crezi ca cu bata se face treaba.educatia ti in pom.si cei ca tine labili psihici te pricep. uite boul.si tampitul de @hombre ce minte redusa are.esti de acord cu minte lui pentru ca nu are cu ce sa te corecteze.de asta si. l inghiti

kongeriket
| kongeriket explică:

De obicei nu răspund anonimilor pentru că insultele postate sub protecţia anonimatului denotă lipsă de respect (acelaşi respect la care mă acuzi pe mine că am carenţe).
Eu cu hombre avem diferende de opinie. Şi încă destule. Pe de altă parte, avem şi opinii convergente. Şi nu e vorba aici de "înghiţit" sau alte advrebe de tipul ăsta. Eu sunt ateu negativ (Nu consider că există zei, iar dacă există nu acţionează după niciuna din religiile lumii - e similar cu agnosticismul) şi sunt un susţinător frenetic al logicii şi nu a "luării de bună" a oricărei vorbe ce aminteşte de personaje a căror existenţă nu este demonstrată şi/sau demonstrabilă.
Pe de altă parte, ştiu să apreciez argumentări creştine care să aibă sens şi care să manifeste toleranţă. Exemplu acest utilizator: http://www.tpu.ro/utilizator/gnrw care chiar îmi place cum îşi susţine punctul de vedere cu toate că este diferit total de al meu.
Data viitoare când vrei să mă jigneşti, caută să o faci fundamentat şi, preferabil, sub o identitate (fie ea şi falsă sau virtuală).
Nu sunt mulţi utilizatori care au numele real dat aici. Eu sunt unul dintre acei puţini. Asta ar trebui (pentru cine are capacitatea) să spună multe despre încrederea în punctul meu de vedere şi capacitatea de a-l susţine.
Ce spune despre încredere şi capacitatea de susţinere a punctului de vedere o postare anonimă?

| SatanaInIzmene a răspuns:

Kongeriket - ca un mediocru ce sunt, iti voi explica cum te contrazici singurel in afirmatii.
¨Ne lăudăm ca natie că suntem liberi în gândire dar tot la dogma de partid si de stat am rămas, n-am evoluat nici cât un deget de furnică ¨ -corect, inca te incadrezi in tiparele comunismului.Esti un mic buric al pamantului ce are impresia ca lumea orbiteaza in jurul sau. Orice deviatie de la principiile, de altfel, universal valabile si de nezduncinat pe care le ai, se catalogheaza cu ¨mediocru¨ A te considera parte a unei societati, oricat de mediocra sau rationala e ea, presupune acceptarea tuturor membrilor.Ca sunt crestini, musulmani, budisti, atei, etc. au un cuvant de spus si trebuiesc respectati in primul rand ca oameni, apoi, daca ideile si convinderile acestora nu-ti convin sau nu sunt fundamentate pe aceleasi ratiuni ca ale tale, ai optiunea sa-i EVITI.Ma indoiesc ca esti in masura sa judeci pe cineva.Sa nu mai vorbim de tenditele de narcisism pe care le ai.
Te crezi liber in gandire? Atunci lasa-ma prostit de altii si mentineti tu mintea rationala.Eu vreau sa vad ce abereaza Legiutoarea si Brigaela.Eu vreau sa vad ce idei au pustii de 14-15 ani.Eu vreau sa vad ¨sfaturile¨ incompetente ale incompetentilor.Si daca vreau sa sintetizez ceva, o voi face. Daca nu, EVIT si trec la urmatoarea intrebare ...Eu sunt liber in gandire.Tu...nu!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dand exemplu acela cu @Shery se vede ca esti redus si tu.acela e un copil.nici el nu are studiile necesare
tu nici nu vei pricepe pentru ca asa esti tu redus.nu trebuie cont sa am.toata filozofia nu sta intr. un cont
cei destepti nu se pune cu prostul.pe mine poti sa ma faci cum vrei.ca nu ma afecteaza.afectatu tu esti in tot