Am zis «da» ca raspuns la intrebarea ta natanga care dadea un exemplu(de care nu erai sigur)! Normal ca iti trebuie in arhitectura si constructii sau grafica pe calculator(in special jocuri video).
De curiozitate, baga si tu un search pe Internet-ul asta ca nu e greu: «geometry in real life» sau balarii din astea. Nu mai fi asa ignorant!
Sa recunoastem ca pentru clasa a 8-a este totusi un copil destept. Si ortografia/ gramatica este destul de buna; nu 100%, dar buna (in special in comparatie cu altii). Iar problemele pe care le ridica sunt de inteles; multi elevi isi pun astfel de probleme. El a avut curajul sa le afiseze si sa poarte o discutie pe marginea lor.
De unde sa reiasa desteptaciunea asta? Din mediocritatea si ignoranta de care a dat dovada cu fiecare reply? Mi-am racit gura de pomana. El mi-a citit expunerile alea kilometrice pe diagonala, daca a ajuns sa-mi reproseze de 2 ori ca eu as fi afirmat ca informatica e tot matematica, dar zisesem altceva, plus ca eu mai am si facultate in domeniu. Tu nici nu-ti imaginezi ce penibil mi se parea.
Degeaba te consumi sa le explici ceva peste comprehensiunea lor. Tot cu aceleasi convingeri oarbe vor ramane daca nu-s in stare sa gandeasca. Dimpotriva, pe mine ma indigneaza faptul ca din clanta sunt buni sa dea, chiar daca n-au habar. Proba curajului pica pentru mine.
Nici el nu intelege ce vrea sa intrebe sau ce vrea sa spuna. Daca ar sti, ar putea sa invete si matematica, s-o inteleaga sau sa-i vada utilitatea.
P.S. Poate iti faci putin timp si-i explorezi si celelalte intrebari si raspunsuri...nu stiu cat de «destept» iti va mai parea apoi.
Sper sa nu ma fi inteles gresit. Nu contest raspunsurile tale. Dimpotriva, as zice ca altele mai bune nici ca se putea. In alta ordine de idei, intre lucrurile care ne pot ajuta sa avem o gandire analitica buna, eu as considera si jocul de sah. Multor intamplari cu care ne confruntam in viata le putem asocia anumite mutari strategice, care, in unele partide, ne-au ajutat sa salvam o situatie pe tabla de sah. Apropo, am pus in urma cu ceva vreme (3-4 saptamani) o problema de sah pe site, la categ Sport. Nu am primit niciun raspuns. Am si sters-o. Interesant! dintre atatia cati sunt aici pe site, niciun iubitor al acestui sport>
Nu mai iubeste lumea sahul! Da, corect, un joc euristic excelent! Daca sportul nu mai inseamna si sah in ziua de azi, asta e!
Acum sunt la moda jocurile RTS(alta alternativa a matematicii)
Eu sunt amator de StarCraft
N-am mai asistat (macar ca spectator) la un joc de sah de vreo 3 ani!
Cat despre puștiul asta de mai sus... Eu nu incercam acum sa-l conving: "pune ba mana si invata matematica ca e cea mai importanta si te face cel mai destept". Am inteles ce si cum in privinta lui(a si pus niste intrebari in care admitea ca e paralel cu matematica). Si tot el insusi a pus o intrebare pe TPU acum ceva timp in care se plangea de faptul ca nu se poate concentra pe texte lungi ceea ce am si observat in cazul meu la aceasta intrebare.
Pur si simplu e deranjant ca dupa ce te straduiesti sa-i oferi o viziune, el tot la fel de orb ramane, astfel am consumat timp si am tocit taste degeaba.
Si na, nu e prima data pe site cand el e contrazis sau i se argumenteaza ceva si el tot o tine pe a lui sau crede ca te induce pe tine in eroare, ca n-ai inteles tu de fapt ce a vrut sa zica...dar de fapt are o mandrie in el, se teme sa para prost, ca s-o zic mai pe sleau...
Vezi ca mai are destule postari pe site. Alt amanunt ciudat ce l-am mai observat la el: detesta engleza britanica Asta chiar e ceva straniu. Ca nu...el vrea engleza americana, ca asta a invatat el de cand e in scoala, zice el. In alte postari vrea alta familie, nu-si suporta fratii si parintii. Are niste postari, la unele ma frec bine la ochi
El batut in cap nu e, dar are defectele lui ca orice om(e adolescent in crestere).
Interesant subiect. Trebuie sa recunosc, este utila intr-o anumita masura, folosesc des regula de 3 spimple, procentele si altele deoarece le pot aplica unor situatii din viata reala. TOTUSI, aceste lectii se invata in gimnaziu... Matematica de liceu, de exemplu, mi se pare o porcarie. O inutilitate. "Te ajuta sa-ti dezvolti gandirea" Exsita multe moduri de a-ti dezvolta gandirea, totusi, matematica, cea mai penibila si inutia este chiar subiectul unui examen ce iti influenteaza toata viata. Nu o sa folosesti funciile, trigonometria, chiar si geometria (un arhitect o foloseste, dar nu e mai usor sa folosesti o ruleta decat sa stai sa faci un exercitiu pe o foaie :/? ) Aprofundarea matematicii duce si la caderea ei din functia de "materie exacta", astfel au aparut si multe chestii false in matematica. Sa-mi spuna cineva de aici, va rog, daca urmatoarea problema este corecta (sursa: wikipedia):
Let a and b be equal non-zero quantities
a = b
Multiply by a
a^2 = ab
Subtract b^2
a^2 - b^2 = ab - b^2
Factor both sides; the left factors as a difference of squares, the right is factored through its greatest common divisor)
(a - b)(a + b) = b(a - b)
Divide out (a - b)
a + b = b
Observing that a = b
b + b = b
Combine like terms on the left
2b = b
Divide by the non-zero b
2 = 1