| Anonim_9392 a întrebat:

Ochelarii 3D iti pot afecta vederea sau nu? Eu m-am uitat la un film (3d desigur) cu o pereche de ochelari din aia (red & cyan blue) si ma cam usturau ochii dupa ce i-am dat jos. Ceva sfaturi/opinii?

5 răspunsuri:
cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Da, suprasolicita o parte a creierului pe care n-o folosim in mod obisnuit si nu se stiu inca posibilele urmari, asa ca fii prudent si foloseste rar.

| Pupily92 a răspuns:

Eu m-am uitat in Germania la un film documentar despre delfini si balene tinp de o ora si nu am avut nimic.nici ameteli, nici dureri de ochi, nimic.happydoar ca aveam in continuare senzatia aia"ca se apropie delfinul de mine" laughing

| Pupily92 a răspuns:

Timp.pardon.

| BlueByMe a răspuns:

Depinde de film! daca filmul e special facut pentru 3d nu te prea deranjaza sau sa dauneze dar celelalte care sunt copiate si facute in 3d da! afecteaza creierul pe erioade scurte de timp dar nu sa te uiti incontinuu la filmele copiate in 3d! happy
de ex:avatar, la el nu te dor ochii sau capu dar la journey to the center of the earth te dor pentru ca nu este film facut in 3d

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Putini stiu ca ochelarii 3D sunt realizati conform unui patent brevetat in Statele Unite, orice comerciant fiind obligat sa includa taxa de patent in pretul ochelarilor 3D. Putem spune ca exista o "piraterie" a ochelarilor 3D, ochelari contrafacuti, produsi in orient. Nefiind realizati conform patentului, lentilele au nuante diferite, efectul 3D neputand fi produs "in totalitate". Asadar nu doar filmele sunt subiectul pirateriei ci si ochelarii 3D. Printre efectele secundare cauzate de utilizarea acestui tip de ochelari contrafacuti putem enumera "umbrele" ce apar in jurul obiectelor, efectul 3D nefiind produs in totalitate precum si dureri de cap sau ameteli.