| farcry444 a întrebat:

Poti fi inteligent farà sa ai scoala multa?

9 răspunsuri:
| StimabiluI a răspuns:

Inteligența este abilitatea de a face conexiuni și de a învăța permanent, este mai degrabă un proces continuu.
Sunt oameni care nu au școală, dar sunt înțelepți.
La fel cum sunt oameni care au școală, și cred că le știu pe toate.
Deci nu e obligatoriu că nivelul de educație să fie neapărat și un indicator al inteligenței.

| sabin89 a răspuns:

Ceaușescu era inteligenthappy

| Konstantinos99 a răspuns:

Da poti daca iti poti, si inteligent poti fi in multe feluri depinde si de ce facultate ai fi facut. Inteligent reprezinta doar abililitatea de a progresa continuu si intelegerea mecanismelor ceea ce conduce la o inteligenta in functie de facultatea pe care ai urmato.

| farcry444 explică (pentru Konstantinos99):

N am facultate, è important? N am nici liceu, dar lucru in constructii

| Konstantinos99 a răspuns:

Daca te precupi sa asculti nu stiri ci chiar inflormatie ce sa iti puna mintea la exercitiu de ce nu?

| johnnny123 a răspuns:

Chiar dacă ai inteligență nativă, dacă nu o antrenezi, nu-i aduci permanent noi provocări și nu o menții permanent "în priză", se va atrofia la fel ca un mușchi nefolosit.

Rolul școlii este descoperirea și activarea potențialului.

Câți sportivi de performanță cunoști care se bazează doar pe talentul lor, dar nu se antrenează deloc?

| angel6lust a răspuns:

Da. Cel care are o facultate făcută este un intelectual. Prin urmare ești doar inteligent, nu și intelectual.

Multe pile prin facultățile românești, dacă te uiți la ce-i în politică...

Bula
| Bula a răspuns:

Inteligenta este capacitatea de a conecta si folosi logic informatiile cumulate.
De-a lungul istoriei se cunosc multe persoane cu inteligenta deosebita, care nici n-au avut scoala sau au avut putin.

| D7Alina777 a răspuns:

Logic că da. De fapt dacă nu ai școală multă ai și mai mari șanse. Am 2 frați care sunt bolnavi mintal și cel mai probabil au ajuns așa din cauza că au stat numai cu învățatul, și cunosc multe cazuri cu oamenii care au înnebunit de la prea multa carte. A făcut sora mea un control la cap și doctorii au spus că este vorba de suprasolicitare. Eu nu am învățat nimic la școală iar după școală după câțiva ani am învățat despre orice o grămadă de lucruri. Școala pune note doar la atenție, memorie și timpul de învățare de acasă.

Întrebări similare