| Hmmmm a întrebat:

Toti prostii, cand se imbata, incep sa-si adreseze intrebari existentialiste, gen eu. Oare prostul se simte vreodata prost? Si nu ma refer la faptul ca-si simte prostia, ci la faptul ca la o adica se simte penibil. Gen, mint si cineva imi spune ca-s mincinos, iar eu, ar trebui sa ma simt prost.

40 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| sabin89 a răspuns:

Ai vazut vreodata destept care sa faca pe prostu'?

| Hmmmm explică (pentru sabin89):

Da, am vazut, dar daca o faci des, risti sa ramai asa (prost).

| Downfall a răspuns:

Prostul e prea prost ca să-şi dea seama că e prost laughing Asta da frază ciudată

| Hmmmm explică (pentru Downfall):

Iar desteptul e prea destept ca sa-si dea seama ca e destept. Merge?laughing

| Downfall a răspuns (pentru Hmmmm):

laughing Posibil. Depinde dacă e modest sau nuhee hee Dacă nu e, se va lăuda cu ce ştie, iar dacă e, se va gândi că mai sunt atâtea lucruri pe care nu le ştie şi astfel nu se va considera chiar aşa de deştepthee hee

Sa inteleg ca modestia te face "nu chiar atat de destept"? Sa aiba modestia vreun impact asupra inteligentei, deformand-o? Eu cred ca nu.

Nu te face "nu chiar atât de deştept". Eu mă refeream la faptul că persoana respectivă nu se vede atât deştept precum îl văd ceilalţi, dar asta nu înseamnă că nu e.

Asta e cu totul altceva. Sa stii ca modestia e o ipocrizie. Imposibil sa nu te vezi destept, fiind destept. Faci pe nebagatorul de seama pentru ca din auzite, ai aflat ca modestia e o calitate, dar cand stai de vorba cu un om destept, imediat te citeste si-ti da masca jos.

Te vezi deştept şi dacă eşti modest, să te consideri chiar neştiutor n-ar avea niciun sens. Doar că te mai gândeşti la toate chestiile pe care nu le ştii şi îţi spui că până la urmă ce ştii tu e doar o mică parte din ce ştiu alţii (oamenii de ştiinţă poate) şi o părticică extrem de mică din totalul informaţiilor (totuşi, să le ştii pe toate nu poţi)

Daca ai fi modest, nu te-ai mai vedea destept, pentru ca desteptaciunea e poama rara, iar un modest autentic nu emite pretentia de-a tinti atat de sus.

Mda, dar o persoană complet modestă nu cred că există pe lumea asta. Adică, ar fi chiar absurd să nu-ţi accepţi absolut niciun merit, din moment ce ai muncit pentru acel lucru.

Daca nu esti complet modest, clar nu esti modest. Aici nu e cu jumatati de masura. Ori esti modest, ori nu esti. Nu poti spune ca esti un pic. Iti spun ca inteligenta nu are nicio legatura cu modestia.

Eu n-am spus că ar avea vreo legătură. N-am spus că dacă eşti modest eşti şi inteligent sau ceva aşa. Are legătură doar prin felul în care te percepţi pe tine însuţi.
Iar chestia cu nu poţi fi complet modest...nu prea sunt de acord. Nu poţi fi 100% modest. Poţi să fi modest aşa în general, să nu fi tot cu nasul pe sus, dar dacă nu-ţi asumi niciun merit niciodată, cam baţi pasul pe loc. Zic eu... thinking

Nu esti modest intrutotul, nu esti modest. Asta-i litera de lege.

Mda, în fine. Fiecare cu părerea lui. Eu pur şi simplu nu cred că eşti 100% într-un anumit fel. Nu doar modest, şi alte chestii...

Procentajul maxim in privinta unei trasaturi iti aduce acea trasatura. Nu-s modest, sunt aproape modest.rolling on the floor Cam asa suna...aiurea.

Eşti modest, dar ai şi momente când îţi asumi merite, de nevoie.
Uite ca să-ţi dau un exemplu, prin altă trăsătură şi anume timiditatea. Eu, de exemplu, sunt mai timidă de fel, dar uneori trebuie să las asta la o parte şi să fiu puţin mai dezgheţată şi vorbereaţă, când o cere situaţia. Dar în procent de 90% să zic, sunt timidă. Dar când trebuie, să las puţin asta la o parte, o fac. thinking

Nu esti timida! Cand esti bolnav, lasi boala la o parte si te vindeci?

Ce legătură are boala cu ce-am zis eu. Şi ba sunt timidă în general, dar dacă m-ai urmări atunci când sunt cu familia, nu ai spune deloc că sunt. Atunci îmi merge gura de numa... Dar în rest, cu străinii, colegii şi chiar cu amici mai puţini apropriaţi sunt...

Ce lagatura are timiditatea cu modestia (asta-i exemplul tau anterior)? Ma intrebi acum, ce lagatura are boala cu ce ai zis tu? Exact aceeasi legatura cu timiditatea exemplificata de tine. Ma repet inca o data (si ultima), nu esti timida si nici modesta. Aici nu e loc de "sunt putin timida/modesta". Ori esti, ori nu esti, independent de persoanele in compania carora te afli. Sunt timid cu cei ce nu-i cunosc, dar cu familia nu mai sunt. Ei bine, nu am auzit de timiditate in familie. In societate, nu esti timida, ci retinuta, nu esti in largul tau si ai unele abtineri. Nu confunda timiditatea cu retinerea. Un timid se urca pe scena si tremura tot pana scoate 2 cuvinte. Un retinut, gen tu, se urca pe scena si asculta freamatul publicului, fara sa comenteze ceva.

Mda, văd că mă cunoşti mai bine decât mă cunosc eu -_-
În fine, nu mai lungim discuţia

Te cunosc mai bine decat te cunosc parintii. Asta-i o veste, asa, ca de 2 mai.

Nici nu ştii cum mă cheamă dar nu afirmi că mă cunoşti mai bine decât părinţii. Asta deja e prostie. Nu mai crede că le ştii pe toate când nu e aşa. Este şi o zicală: "Mai multe ştie cel care ştie că nu ştie nimic" (scuze dacă n-am tradus chiar exact)

Eu de zicale-s satullaughing. Da, e prostie, dar culmea, esti inca aici, alaturi de prostie. Tu stii mai multe intr-adevar, stii cum te cheamarolling on the floor.

| axll a răspuns:

La cum ai adresat intrebarea, am impresia ca ai consumat ceva alcool...

| Hmmmm explică (pentru axll):

Zau ca de nu as fi anuntat ca-s baut, nu realizai asta din intrebare...

| axll a răspuns (pentru Hmmmm):

Nu am reusit sa inteleg mai nimic. "Toti prostii, cand se imbata, incep sa-si adreseze intrebari existentialiste, gen eu." gen eu ala e greu de inteles. adica tu iti adresezi intrebari cand te imbeti?

Adica, sunt si eu prost, la randul meu.

Acum incepe sa prinda contur laughing pana la urma urmei si prostii si desteptii au complexe. daca le gasesti si le vei aduce in atentie se vor simti jenati. daca insisti pe ele se vor simti penibil.

Corect, dar te-am ajutat eu. Nu-ti dau fundalaughing.

Nu am raspuns pentru funda. happy

Si mai bine! Nu ma simt vinovat ca nu ti-o dau. Multumesc pentru implicare.

Daca nu iti ziceam ca nu am nevoie de ea te simteai jenat? laughing asteapta sa intre vreo pitipoanca cu un raspuns si da-i funda. cine stie, poate o si combini big grin

Departe de mine gandul asta. Pitipoancele se lasa combinate si fara intrebarilaughing. Nu ma simteam jenat, atat ca eu nu prea dau funde.

| UbexFlo a răspuns:

Da, prostu` se simte prost(penibil) laughing

| monamonkey a răspuns:

Prostul simte ca a fost prost dupa ce a fost prost.

| LupulMoralist a răspuns:

Cum sa ma simt prost cand ma imbat?
Atunci gasesc cele mai bune raspunsuri, pfoai, sunt un mic Enstein.
Penibilitate...neah, o simt nitel a doua zi daca se gaseste cate un amic sa-mi povesteasca ce-am facut.