Asta e cu totul altceva. Sa stii ca modestia e o ipocrizie. Imposibil sa nu te vezi destept, fiind destept. Faci pe nebagatorul de seama pentru ca din auzite, ai aflat ca modestia e o calitate, dar cand stai de vorba cu un om destept, imediat te citeste si-ti da masca jos.
Te vezi deştept şi dacă eşti modest, să te consideri chiar neştiutor n-ar avea niciun sens. Doar că te mai gândeşti la toate chestiile pe care nu le ştii şi îţi spui că până la urmă ce ştii tu e doar o mică parte din ce ştiu alţii (oamenii de ştiinţă poate) şi o părticică extrem de mică din totalul informaţiilor (totuşi, să le ştii pe toate nu poţi)
Eu n-am spus că ar avea vreo legătură. N-am spus că dacă eşti modest eşti şi inteligent sau ceva aşa. Are legătură doar prin felul în care te percepţi pe tine însuţi.
Iar chestia cu nu poţi fi complet modest...nu prea sunt de acord. Nu poţi fi 100% modest. Poţi să fi modest aşa în general, să nu fi tot cu nasul pe sus, dar dacă nu-ţi asumi niciun merit niciodată, cam baţi pasul pe loc. Zic eu...
Eşti modest, dar ai şi momente când îţi asumi merite, de nevoie.
Uite ca să-ţi dau un exemplu, prin altă trăsătură şi anume timiditatea. Eu, de exemplu, sunt mai timidă de fel, dar uneori trebuie să las asta la o parte şi să fiu puţin mai dezgheţată şi vorbereaţă, când o cere situaţia. Dar în procent de 90% să zic, sunt timidă. Dar când trebuie, să las puţin asta la o parte, o fac.
Ce lagatura are timiditatea cu modestia (asta-i exemplul tau anterior)? Ma intrebi acum, ce lagatura are boala cu ce ai zis tu? Exact aceeasi legatura cu timiditatea exemplificata de tine. Ma repet inca o data (si ultima), nu esti timida si nici modesta. Aici nu e loc de "sunt putin timida/modesta". Ori esti, ori nu esti, independent de persoanele in compania carora te afli. Sunt timid cu cei ce nu-i cunosc, dar cu familia nu mai sunt. Ei bine, nu am auzit de timiditate in familie. In societate, nu esti timida, ci retinuta, nu esti in largul tau si ai unele abtineri. Nu confunda timiditatea cu retinerea. Un timid se urca pe scena si tremura tot pana scoate 2 cuvinte. Un retinut, gen tu, se urca pe scena si asculta freamatul publicului, fara sa comenteze ceva.
Cum sa ma simt prost cand ma imbat?
Atunci gasesc cele mai bune raspunsuri, pfoai, sunt un mic Enstein.
Penibilitate...neah, o simt nitel a doua zi daca se gaseste cate un amic sa-mi povesteasca ce-am facut.
LisaJulie întreabă: