Off topic: NOname te rog imi spui unde mai gasesc filme ca madam Tutli Putli, in afara de canalul onf?
Mai impresionat pana la lacrimi, la doua prosoape lucreza ochisori mei inlacrimati si le storc si iar le storc. Bine ca mi-ai adus aminte ca trebuie sa mai si mor ca uitasem de lene ce imi este pe caldura asta. Stai sa mai beau un sprit sa ma adun ca mai imprastiat de tot. Mda, fii atent sfaturi de sfaturi ce-ti dau eu. Sa-ti iei capre, restul vine de la sine.
Da, capre IbeXxx!
Ca alea au picioarele in y-grec
O să-mi permit s-o citez pe Leocebra, care, în opinia mea, a dat răspunsul perfect la întrebarea ta, chiar înainte să ți se nască în minte: "exista un film de animatie pe care daca ai timp te rog sa-l urmaresti pentru ca si filmul asta poate fi un raspuns la intrebarea ta.
http://www.youtube.com/watch?v=GGyLP6R4HTE
Un calator (o femeie) asteapta pe peron trenul. Bagajele ei sunt importante, ca pentru fiecare calator, nu? Si trenul e simbolic. Ea nu-l rateaza. Calatoreste singura, infruntand natura umana si pe parcursul calatoriei ca o viata vei vedea ce greu dibuieste realitatea din noianul de trairi subiective si ce inseamna pentru ea trenul".
P.S. De multe ori călătoria este mai importantă decât destinația.
Nu văd cum. Sincer.
Nimeni nu călătoreşte fără un scop, oricare-ar fi el.
Care e de fapt scopul acestei mari călătorii umane?
Călătorim... spre CE?
Şi bine ai spus,, de multe ori''. Adică nu întotdeauna. Cred că viaţa se află printre excepţii.
Având în vedere că mori,
Degeaba călătoreşti frumos, admiri peisaje frumoase în drumul tău, întâlneşti şi interacţionezi cu oameni frumoşi, guşti şi simţi lucruri frumoase, degeaba trăieşti frumos... dacă nu ştii...DE CE, către CE şi pentru CE.
Mie personal mi-e imposibil să văd călătoria existenţială ca un scop per se.
Dar le doresc tuturor celor care reuşesc să facă asta multe succese. Frumoase.
...
Şi...Sabin.
Ce şi cum ai scris e minunat.
Eu cred că scopul vieţii nu poate fi aflat niciodată dacă divinitatea este eliminată din ecuaţie. Pentru că dacă ar fi aşa, ne-am trudi întreaga noastră viaţă efemeră, am investi energia şi timpul nostru pentru a construi un castel impozant şi briliant, ca ulterior să îl demolăm...murind. Existenţa umană ar fi o aberaţie dementă. E imposibil să fie adevărat. Pur şi simplu. E prea frumos, valoros, uimitor şi colosal pentru o menire atât de jalnică, deplorabilă, penibilă.
Iar priorităţile se stabilesc prin raportarea la divinitate, care, odată cu acceptarea şi primirea ei, transformă în totalitate coordonatele problemei şi perspectiva asupra vieţii.
Cred că Adevărul se poate afla numai prin revelaţie de sorginte divină, după cum afirmă Petre Ţuţea. Omul trebuie doar să aibă disponibilitatea de a o primi. Dacă încearcă totuşi să îl afle pe cont propriu, prin forţele proprii, e invariabil condamnat la eşec.
Dacă te concentrezi prea mult pe posibilitatea unei vieți "de dincolo", riști s-o pierzi pe cea reală, foarte posibil și singura - drumul în sine -, care trebuie trăită.
Dacă menţionezi riscurile de această natură şi pui problema astfel...pariul lui Pascal e mult mai grăitor.
Nu eşti de părere?
Posibil. Dar personal prefer libertatea.
Dar o ai.
Nu înţeleg de ce ai sugera că raţionamentul pariului lui Pascal ar implica renunţarea la libertate (sau am înţeles eu eronat?)
Eu mă simt liberă acum (atât cât se poate) și nu văd de ce m-aș obliga să cred în ceva ce, după raționamentele mele, nu există sau posibilitatea să existe este una infimă. M-aș simți încătușată și ipocrită.
Prefer să-mi las toate opțiunile libere, până voi avea probe concludente.
Intenționat n-am vrut să adâncim subiectul, ca să nu ating sentimentele/credința nimănui. Nu-mi face nici un fel de plăcere.
Cred că cel mai bine ar fi să ne oprim aici, Godisnowhere, mai ales că a venit și Sabin cu impresiile de la meci și ne-a onorat cu un răspuns atât de mângâietor, pașnic și frumos.
Love Is My Religion...
http://www.youtube.com/watch?v=r-eXYJnV3V4
Noapte bună.
Bineînţeles că nu trebuie să te obligi să crezi în nimic, dacă acea credinţă nu se bazează pe fundamentul unor convingeri profunde. Ar fi absurd. Foarte bine faci, lăsându-ţi opţiunile libere până la probe concludente. Sper doar să reconsideri acele raţionamente care te-au condus la concluzia (provizorie) că posibilitatea ca acel ceva (sau cineva - Dumnezeu) nu există, sau că posibilitatea ca existenţa lui să fie veridică să fie infimă.
Eşti o parteneră de discuţie remarcabilă, toate merg ca pe roate, până la,, ...ca să nu ating sentimentele/credinţa nimănui''. Ai dreptul la o părere, chiar dacă aceasta vizează aspecte religioase, sau de oricare altă natură. Nu e nevoie să aduci injurii nimănui pentru a ţi-o exprima, ştii bine. Iar în cazul în care, cu toată doza ta sănătoasă (excesivă, chiar) de bun simţ, cineva tot se simte jignit când o emiţi, asta e problema lui. E imposibil să împaci pe TOATĂ lumea TOT timpul, asta e peremptoriu şi e o nebunie de-a încerca. Cine se simte ofensat de opinii exprimate paşnic, dar care sunt contrdictorii propriilor păreri, nu merită menajat, oricum.
De unde atâta corectitudine politică la tine, care îţi limitează, din punctul meu de vedere, adevăratul potenţial.
Dar ce să spun...din câte ştiu şi din păcate, political correctness is incurable.
What makes you think Religion is antagonistic to Love?
Because the God I am talking about IS Love.
Dar...să spunem că ai timp. Şi sunt convinsă că nu tratezi subiectele de o importanţă atât de colosală cu superficialitate. Just ponder upon it...a little longer. And from various angles.
Ok, mulțumesc.
Off-topic: foarte faine experimentele din playlist-ul tău. Te pun pe gânduri.
Trimite un mesaj privat Leocebrei.
http://www.tpu.ro/utilizator/alwuq
Ea e expertă în tot ce ține de audio-vizual (și nu numai) și are o colecție impresionantă de filme și un mod cu totul special de a le interpreta și a le reda în cuvinte.
Multumesc frumos!
N-ai pentru ce. O seară frumoasă.
Off topic: NOname te rog imi spui unde mai gasesc filme ca madam Tutli Putli, in afara de canalul onf?
Bai ce dobitoc sint de ma tot intrebam unde vrei sa ajungi.Cum adeca ma in ce directie? Poi, odata ce esti calare pe situatie cu pamintul cu soarele care are o intilnire mult mai importanta, la ce te mai intrebi de directie cind ea este clara deja.Traiesteee,maica in timpul calatoriei.
S-a terminat si meciul. Pot sa stau acum la masa mea de brad, sa vad ce raspunsuri am primit. Minunate! Dar, apropo de meci, mingea aia nu vroia deloc sa intre in plasa. Oare de ce? Poate fiindca se rotea pamantul tocmai cand sutau ei. Nu stiu, trebuie sa mai studiez. Daci raspunsurile sunt, cum am zis, minunate. Unele simple si practice. Asta cu caprele ar trebui sa o incerc si eu. Am tot auzit ca aduce satisfactii deosebite. Un alt domn distins - nu spun cine, persoana insemnata - imi atrage atentia ca directia este deja trasata si ca ma pot duce tot invartindu-ma catre acel punct din spatiu; si imi recomanda: Traieste! Uite o idee interesanta! La asta chiar ca nu m-am gandit. O sa o incerc cateva zile sa vad daca lucreaza; si daca da, la asta raman. Cartile lui Dawkins sunt valoroase. Am citit deja cate ceva din ele, dar poate nu indeajuns. O doamna, mai sensibila, ca doamnele, imi recomanda un film. Promit ca am sa il caut. Si eu cand promit, promit. Mi s-a mai sugerat ca matematica ar fi un gunoi. M-am gandit si eu uneori la asta. Totusi, cand vad lucrarile stiintifice pline de ecuatii diferentiale, incep sa ma indoiesc ca ar fi un gunoi. Un nickname, care imi aminteste mereu ca viata este efemera, mi-a servit o poezie care mi-a mers la inima. Parca vad ca o sa am dificultati la acordarea fundei. Dar asta este un lucru secundar, care poate nici nu ar trebui amintit. In fine, un ultim raspuns, venit de la o doamna nu mai putin sensibila decat prima, imi sugereaza ca Adevarul trebuie cautat in relatie cu divinitatea. Referitor la asta, e greu sa-mi dau o parere. O sa mai reflectez.
Multumesc la toti.
Nu as dori sa stiu neaparat de ce mi-ai dat funda... dar totusi de ce? ai ales castigatoare o intrebare si nu un raspuns? nu cred ca meritam...
Uneori intrebarile spun mai mult decat raspunsurile. Nici eu nu mai stiu exact cum am gandit atunci. A fost o decizie spontana. Imi placuse si mie filmuletul ala si as fi dorit sa stiu daca mai sunt si altele de acest gen.
O seara buna!
Fa ce primul pas spre ce isi doresti, isi recomand sa citesti o carte, dawinks gena egoista asa mai evoluezi tu si creierul tau
Sunt un x mic pirpiriu
facand volte prin pustiu
nu stiu cine s-a jucat
functia mi-a sinusat
si acum eu pendulez
pe 3 axe defilez...
Vreo o y-grec sa-ntalnesc
cu un vector s-o pleznesc,
un vector directional
ca sa fiu un x polar.
Eu sa fiu centru de plan,
in sistem ortogonal,