Trăim în epoca vitezei.În fuga de zi cu zi uităm tot mai mult să apreciem lucrurile simple dar atât de esenţiale pentru noi; uităm că suntem extrem de norocoşi doar prin simplul fapt că existăm, uităm să ne bucurăm de minunăţiile ce ne înconjoară ba chiar mai mult, distrugem aceste frumuseţi; şi pentru ce?
Uităm că scopul final al nostru nu sunt averile, vilele, maşinile şi tot felul de lucruri materiale trecătoare.
Ne amintim însă din păcate atunci când ne apare în cale o situaţie nedorită pentru care am da toate lucrurile materiale doar să devenim ca înainte (mă refer la bolile grave şi nu numai).
Exacă ne-am pune în locul unui orb din naştere care n-a văzut lumina niciodată am face orice numai să o vedem.Şi aşa, ei se simt extrem de norocoşi doar pentru simplul fapt că s-au născut iar un om sănătos ignoră aceste lucruri şi totuşi el este perfect sănătos.
Cred că ar trebui să apreciem lucrurile mărunte de care nu ne-am putea lipsi.
P.S: Foarte frumos videoclipul.
Nimeni nu există de fapt. Nimeni nu se naște, nimeni nu moare, totul e o iluzie.
"Realitatea e doar o iluzie, deși una foarte persistentă." - Einstein
Tot ce există e Universul, adică niște energie care interacționează după legile fizicii. Tu ești un roboțel care are iluzia că e norocos că există, dar nu ești mai norocos decât un bolovan. Ești programat cu instinct de supraviețuire.
Regret să te anunț, dar te bucuri degeaba.
"We are such stuff as dreams are made of and our little lives are rounded with a sleep..." - Shakespeare
De ce?
Viata e absurda, oricum.
Nu exista motive rationale pentru a trai.
Pai sa-ti dau atunci, insa nu ma pot pronunta la plural asa cum sugereaza intrebarea. Deci, doar in ceea ce ma priveste, da.
Cand am spus "norocos" nu m-am referit la cat de roz e viata pe care o traim. M-am referit la sansele mici pe care le-am avut sa ajungem sa existam.
Într-adevăr, probabilitatea să existăm (în această formă) şi să fim o parte conştientă de sine a Universului a fost extrem de mică şi totuşi existăm. Dacă ne gândim la acest aspect, realizăm că s-a întâmplat să ni se ofere o şansă incredibilă, unică aproape şi, dacă putem, ar fi bine să o preţuim.
Okay, citatul mi se pare cam lipsit de substanta.
Eu nu cred in " noroc " dar daca e s-o luam asa,
atunci da, norocosi suntem, dar de regula oamenii se bucura cand au parte de un noroc.Cum ar fi, atunci cand castiga la loterie.
Ceea ce nu este si in cazul acesta. Paradoxal citatului, oamenii nu isi vad propria moarte ca pe un noroc, ci mai de graba viata.
Uite-l si pe ţâganul nostru preferat cum isi da aere de pseudointelectual .
In fine, cred ca ai inteles la ce m-am referit. Citatul l-ai intelege mai bine daca te-ai uita si la link-ul pe care l-am pus. Suntem norocosi ca murim pentru ca asta inseamna c-am avut o viata si sansa unica de a trai, spre deosebire de altii care nu s-au nascut deloc. Asta e ideea citatului si a clipului.
Asa e. Ar trebui sa o pretuim asa cum pretuieste viata un om care afla ca nu mai are mult de trait din cauza unei boli foarte grave. Atunci dintr-o data toate lucrurile banale devin importante, si toate amanuntele devin esentiale. Si viata oricum e foarte scurta, indiferent daca esti intr-o asemenea situatie sau nu. Asa poti aprecia cu adevarat ceea ce ai.
Doar simpla vizionare a video-ului e un motiv în plus pentru a trăi; de fapt sunt nenumărate motive pentru a trăi, motive aflate în lucrurile banale ce ne înconjoară în viaţa de zi cu zi.
Viaţa este ceea ce ţi se întâmplă când eşti ocupat să-ţi faci alte planuri.
Închei cu un citat de-al unui mare om celebru, Albert Einstein :
"Sunt două feluri de a-ţi trăi viata: unul, de a crede că nimic nu este un miracol; al doilea, ca şi când totul este un miracol."
"Oare suntem capabili sa realizam cat de norocosi suntem "
-nu suntem capabili; majoritatea nu se gandeste la asta.
Au probleme superficiale de gandit si anume legate de existenta de zi cu zi.
Si nu stiu daca am fi norocosi cu ceva.
Poate ca totul e random, stii? la infinit.Cand noi disparem vin altii,schimbati ca mentalitate, se adapteaza mai rapid si mai bine la mediu, evolutia isi spune cuvantul.
Totul e schimbator in final. Nimic nu e de sine statator.
Nu stiu daca ar trebui sa ne simtim norocosi,sincera sa fiu. Poate ca da, ar trebui.
Cand oare o sa mai avem ocazia sa ascultam muzica, sa simtim gustul mancarii,dulciurilor,sa simtim iubire,afectiune, bucurie?
Ma intreb in ce alt univers paralel am putea sa mai simtim toate astea exact asa cum le simtim aici? presupunand ca exista universuri paralele, dimensiuni.
Pe alte planete, la distanta de mii de ani lumina unele de altele poate ca viata e identica cu cea de aici. Ambianta planetei e aceeasi.Si ei se intreaba aceleasi lucruri.
Si chiar ma gandesc de ce aici, pe Pamant. Intr-adevar, planeta e un paradis asa cum e descrisa din realitate.
Cam trist video.
Viata are diferite semnificatii pentru fiecare dintre noi. Poate fi dulce, frumoasa, simpla, complicata sau chiar amara. Poate fi absolut oricum pentru fiecare.
E important sa stim sa traim si sa fim fericiti si impliniti cu ceea ce facem si cum suntem noi.
Poti sa fii bogat si trist, sau sarac si cel mai fericit om de pe planeta pentru ca ai o familie care te iubesc, si va descurcati de pe o zi pe alta. Asta e o viata implinita din toate punctele de vedere!
Eu îl văd ca fiind apologetică ateistă fiindcă încearcă să zică că există motive de bucurie și fără religie. Uite, suntem norocoși că existăm, puteam foarte bine să nu existăm și dacă nu am fi existat, tare rău ar fi fost.
Mi se pare nostim că mare parte din video construiește un argument că Pământul e perfect pentru noi, ca la sfârșit să zică că de fapt viața e perfectă pentru Pământ, fiindcă s-a adaptat de-a lungul timpului. Nici nu mai simt nevoia să-l contrazic, fiindcă se contrazice singur.
Da, eu sunt capabil sa realizez acest "noroc"(caruia eu ii spun intamplare) deoarece stiu ca, din mosi-stramosi, fiecare "predecesor" al meu a facut tot posibilul ca sa ma aflu eu, azi, unde sunt acum; si ma simt recunoscator lor