anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vorbind cu terapeuta mea, mi-a spus niște chestii mai cringe la ultimele ședințe și mă tot gândesc cum e posibil (deși mă mai întrebasem asta și când am citit o carte fix despre subiectul ăsta cu Aura și citirea ei).

Deci cum e posibil de citit Aura asta? Dar mai ales cum găsești vieți anterioare și ce a fost acolo (așa cum a zis că a găsit terapeuta mea, atât la ea, cât și la clienții ei, pe terapie pe regresie)?

Există și ceva cărți pe zona asta?

Răspuns Câştigător
| Xena20 a răspuns:

Ar trebui sa o întrebi pe ea mai multe. Unii oameni pot vedea aura celorlalți, e frumos că ai găsit o terapeuta care poate vedea aura și face și regresii in vieți anterioare.

25 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Terapeuta ta e bolnava psihic. Renunta la ea.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

In stiinta numita psihologie nu exista "aura", "vieti anterioare", "suflet", etc. Alea tin de religie, nu de stiinta.

Deci daca practici regresia ca ritual neopagan, o poti practica. Dar practicata drept psihoterapie e semn ca terapeuta e bolnava psihic.

| johnnny123 a răspuns:

O și plătești pe terapeuta asta? Ai grijă să nu-ți facă mai mult rău decât bine.

| gabicoo a răspuns:

Pe terapeută o cheamă Cristella cumva?

| Ambivert a răspuns (pentru doctorandus):

Eu i-am tot spus că merge la psihologi nebuni sau prosti dar nu vrea sa înțeleagă e imatura!

| Kufu95 a răspuns:

Eu zic să renunți la ea pentru că te îndrumă într-o cale greșită.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Terapeutul tau ar trebui sa te indrume catre realitate si constientizare, nu catre SF si explicatii anormale.
Las-o mai usor cu ea, eventual cauta si o alta parere/alt terapeut.

Parerea mea este ca sanatatea mintala apare atunci cand traiesti in realitate si ai teorii solide care sa interpreteze intamplarile din jur, nu atunci cand te indepartezi de oameni si societate, in schimbul... energiilor.
Nu neg ca oamenii ar avea energii/aure (mai ales termice si mecanice), insa astea nu te vor ajuta sa-ti intelegi emotiile. Nici pe ale tale, nici pe ale celor din jur.
Terapia psihologica trebuie sa se bazeze pe medicina, nu pe bioenergie. Diferenta dintre cele doua domenii este ca prima detine niste adevaruri absolute, cealalta presupune niste lucruri, care testate nu au dat randament suficient cat sa fie utilizate la sigur, in medicina.

| Theo94 a răspuns:

Ce fel de terapeuta e? Probabil are inclinatie spre paranormal, paraspihologie etc. Nu s-a dovedit ca ar exista un fenomen numit aura (paranormal, parapsihologie)

Conceptul de aura a fost popularizat de Charles Webster Leadbeater.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Aur%C4%83_(parapsihologie)#Istorie

https://en.wikipedia.org/wiki/Aura_(paranormal)#History

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Schimbă terapeuta. Pare o escroacă fără studii reale în domeniu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Kufu95):

Eu nu am întrebat dacă să-mi schimb sau nu terapeuta, deci nu mă interesează. Terapeuta mea, e cea mai faină. Știe și multe despre suflet și spirit și multe despre medicină și știe multe și despre domeniul ei, în care activează, adică psihologie. Printre care și ea e plinuță și deci cu rana de umilință (a se citi cartea lui Lise Bourbou-în care se afirmă că oamenii plinuți, rotofei, grași au rana de umilință) iar ca să o citez pe terapeuta mea happy dacă ea mi-a ieșit în cale, înseamnă de ea aveam nevoie. happy Deci o recomand la toți, evident însă, nu fac reclamă ci doar spun de ea, dar tema subiectului meu era regresia și cărțile și aurele sau citirea lor ci nu terapeuta mea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

Jesus, eu am căutat terapeută pe hipnoză. Femeia studiază hipnoză, din moment ce hipnoza nici aia nu e știință, conform marilor "științifici" deci da, nici regresia nu o fi. Dar tipa a studiat la o școală aparent, cică cea "olandeză" unde a studiat regresia și mi-a zis multe chestii cringe din spatele acestei teorii.

Dar totuși "neopăgân" despre ce vorbim?! Sper că totuși nu o să spui că sunt vrăji la mijloc sau chestii neortodoxe?! Totuși din câte știu hipnoza ca și practică nu e stipulată în Biblie că ar fi păgână sau printre practicile interzise ale Lui Dumnezeu. Sper...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Doamne, ce aveți toți cu terapeuta mea. happy
Terapeuta mea e un soare. Terapeuta mea e foarte nice. Și terapeuta mea nouă, că înainte aveam altă terapeută de la mine din oraș, pe aceasta am contactat-o în urma unei decizii de a încerca și hipnoza în speranța că asta va fi unica mea salvare de la Bulimie. Dar aparent după ce am întâlnit-o pe terapeuta asta, chipurile nici nu aș avea bulimie, cică. Că mi-o zis că nu am toate simptomele Bulimiei, așa că, nici nu am bulimie, dar totuși mănânc până la moarte. laughing) Însă până și aici mi-a zis că există explicație, anume că, foamea e la nivel subconștient și karmic. Anume dacă am avut în neam oameni ținuți prin lagărele din Holocaust, păi acum mi-e sortit mie să mănânc și pentru neamul meu. laughing)
În orice caz, aura există, am chiar și eu o carte despre asta, bine în aia nu prea cred eu laughing) însă țin să cred totuși în teorie happy Cât de suflet nu se poate îndoi nimeni că există, deci dacă sufletul există, de ce nu ar exista și vindecarea lui și cutumele lui?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Theo94):

Păi, dacă e să privim lucrurile așa, nici pe Iisus nu l-a dovedit nimeni la microscop și totuși an de an Îl Celebrăm și prin naștere și prin moarte și prin renaștere/înviere. Deci?! Multe nu pot fi dovedite și totuși există... nu crezi happy De multe ori, criminali abjecți, dar totuși cu reputație bună socială, nu au fost niciodată trimiși după gratii doar pentru că detectivul și parchetul de caz nu puteau dovedi cu dovezi concrete și pertinente fapta inculpatului, deci în ochii lumii, omul rămânea clean și un om de vază.
Deci multe lucruri nu pot fi dovedite concret, pertinent și sigur 100%. Unele deloc, altele nu încă, dar cert e că, mereu tot ce se vehiculează în Univers au și un sâmbure de adevăr. Deci? happy

| Kufu95 a răspuns (pentru anonim_4396):

La sfaturi pare că nu e așa bună, din ce citesc aici pare că are halucinații, nu mă interesează cum arată, este irelevant acest aspect, că tot zici de recomandare, nu mulțumesc, nu am nevoie de un terapeut, care să îmi povestească SF-uri. Văd că și oamenii de mai sus au aceeași părere, deci e clar, că nu este în regulă ce se petrece.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai terapeuta ta nu face terapie. Bate campii.
Daca mergi la un ortoped si iti spune ca ai luxatie pentru ca nu mergi la dietetician si nici nu practici credinta cum trebuie, poti spune ca e un ortoped bun?

Asa si aiurita ta, iti cauta scuze si explicatii care sa nu conduca niciodata la solutii pentru problemele cu care te-ai dus la ea.
Pe planeta sunt energii, dar nu ti se dedica tie. Tu ai liberul arbitru, cu ala trebuie sa te vindeci. Subconstientul tau flamand din Auschwitz nu ar avea nici o sansa in fata constientului, daca acesta ar stabili de la bun inceput cat si ce mananci.
Dar bineinteles ca e mai usor sa alegi calea mai usoara, sa-ti gaseasca nebuna aia scuze si sa infuleci in continuare fara masura.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Ideea de reincarnare este pagana.

Deci evident regresia este ritual pagan, deoarece in religia iudeo-crestina nu exista vieti anterioare.

A experimenta vieti anterioare este dovada ereziei sau apostaziei. Din acel moment faci parte din New Age, nu mai faci parte din crestinism. Ceea ce e dreptul tau, traind intr-o tara libera. Dar nu mai ai niciun motiv sa te numesti ortodoxa.

Esti adulta, deci iti poti alege religia. Dar nu te minti pe tine insati ca daca tu crezi in vieti anterioare mai ramai crestina.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Mai exact, vei face parte dintr-o religie sincretica, ea avand si elemente de crestinism si de hinduism si de budism si din aia si din aia.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

De când v-a iluminat pe dv, domnule Doctorandus creștinismul ăsta clasic și pur?! laughing)

Eu nu spun că mi-am trădat religia, eu doar spun ceea ce mi-a spus terapeuta mea. Ea oricum nu face regresie cu mine happy ci doar hipnoză laughing) deși în ultima vreme, nici hipnoză nu mai face, deaorece am ajuns la a despica again firul în patru cu gândurile și dilemele mele existențiale laughing) Așa că, nu văd ce fac rău sau cu ce rănesc religia mea, cât doar vorbesc despre acest aspect happy
+ că, nu am spus never că aș fi vreo mare ortodoxă happy doar am subliniat pe TPU ceea ce spune la Biblie și mda... vrem sau nu vrem să credem... că există un Dumnezeu care guvernează peste tot și care oricât ne-am minți că merg lucrurile și așa, totuși El a lăsat literă de lege niște lucruri peste care oricât am încerca să ne mințim noi că "merg și mai așa" totuși Dumnezeu ni le-a lăsat cu un scop. Ca spre exemplu postul. Postul oricât am vrea noi să ne mințim că habotnicie, e ceva ce Dumnezeu știa dinainte să facem noi pași pe acest tărâm numit Pământ. Dumnezeu când a lăsat postul ca o practică creștină și chiar normală, nu a lăsat ca să facem noi foamea ci doar ca tot practicând postul (atât prin mâncare, cât și prin fapte-altfel spus ÎNFRÂNARE) de fapt Dumnezeu ne-a spus că dacă nu ne înrădăcinăm acest comportament în sân și ADN și obicei, altul va deveni obiceiul și acel nenor. obicei ne va ucide pe loc. Ca spre exemplu, mâncatul compulsiv sau pur și simplu impulsivitatea, care neînvățate din pruncie a fi stăpânite și dominate ele de noi, în final, ele ne vor domina pe noi și asta e moartea noastră. Nici nu mai trebuie să se coboare Dumnezeu de pe undeva să ne ia, viața în sine ne ia.
Deci eu despre astea aminteam pe aici, pe TPU, dar nu am spus vreodată că, eu și fac tot ce spune Biblia sau țin chiar cont de tot ceea ce spune Dumnezeu cel mai strict. happy Ci doar am spus că și eu am început să cred în El, dar nu și că pot să fac tot ce cere El acolo. happy Deci poate sunt și eu păgână. happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Kufu95):

Doamne! Exagerați!
Femeia face hipnoză!
Și lucrează pe regresie. Credeți sau nu credeți e problema voastră. Dar dacă nu credeți în terapie și în terapeuții voștri, atunci să nu vă mirați de ce tot în același punct ați rămas cu terapie sau voi cu voi. happy

P.S. SF e și viețile noastre de multe ori sau pline de contradicții ori chiar de Universuri paralele happy așa că, nu văd care e problema că e femeia mai SF. happy

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu am abandonat crestinismul, dar nu inseamna ca nu mai stiu diferenta intre crestinism si hinduism.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru johnnny123):

Cine muncește gratis? laughing) Logic că o plătesc. Și nu știu de ce toți păreți sceptici, dar eu sunt mega fană terapeuta mea. happy
Și vreau și eu să studiez fix aceleași chestii ca ea. big grin

Regresie, psihologie transgenerațională, hipnoză, citirea aurei și mai mi-a arătat ceva terapeuta mea. happy Stai că nu știu cum se numea tehnica asta, dar cu tehnica asta mi-a dezvăluit că de fapt aș avea copii înscriși la pregătitoare, mai mulți de 4, 5 și că e sigură că s-ar face clasă din toamnă, deci nu-mi pierd jobul. happy

https://inforenergetica.ro/masuratori-ansa-radiestezica

Cred că asta era laughing) E foarte interesant tot ce spune terapeuta mea. Și eu vreau să fiu ca ea, după ce termin faculta big grin

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dap... Pari bine de tot. Terapeuta asta face minuni.

| Theo94 a răspuns (pentru anonim_4396):

"... nici pe Iisus nu l-a dovedit nimeni la microscop..." la ce te referi ca a inviat, ca a facut minuni? Da, nu exista dovezi pentru a confirma ca asa ceva s-a intamplat. Daca crezi ca ceva este real fara dovezi asta nu inseamna ca este neaparat real. Multi oameni cred in chestii care nu sunt reale.

"De multe ori, criminali abjecți, dar totuși cu reputație bună socială, nu au fost niciodată trimiși după gratii doar pentru că detectivul și parchetul de caz nu puteau dovedi cu dovezi concrete și pertinente..."
Aici e altceva, stii ca exista asa ceva, ca exista criminali reali, ca exista crime, ca se pot comite crime, dar nu ai nici o dovada ca exista aura (parapsihologie, paranormal), ca se poate accesa, vedea, etc. vreo aura.

| Puffs a răspuns:

Psihologia ta are nevoie de tratament laughing

| EliLeli a răspuns:

Dar noi de unde sa stim? Intreab-o pe ea dacă se pricepe așa bine.