| Klauswerner a întrebat:

Am o întrebare pentru cei care au folosit cele două camere video sport: GO Pro Hero 13 black și Insta 360 X5? Ce îmi recomandați?

7 răspunsuri:
| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salut. Depinde de ceea ce dorești să faci cu ele. Sunt camere diferite. GoPro folosesc mai des, Insta 360 mai rar și doar pentru anumite tipuri de cadre.

| NLS a răspuns:

Cele 2 nu pot fi comparate foarte bine, pentru ca fac parte din clase diferite.

Daca vrei ceva echivalent cu GoPro (dar mai bun),
Trebuie sa te uiți la
DJI Osmo Action 5 Pro
Sau la
INSTA360 Ace Pro 2

Peste câteva zile apare
DJI Osmo Action 6 Pro.

| Klauswerner explică (pentru AsgaardSephiroth):

Vă salut. Am întrebat săptămâna trecută și pe Chat GPT dar și el are limitările lui, prefer înainte să cumpăr să mă bazez tot pe oameni. Nu sunt înnebunit după filmarea 360, ci mă interesează să filmeze foarte bine ziua și seara/noaptea să filmeze bine.

| Klauswerner explică (pentru NLS):

Merci. Scopul meu nu e de a filma 360 ci mai degrabă am oscilat între cele două pentru că am citit că unul filmează foarte bine ziua și nu filmează bine seara/noaptea, iar celălalt nu filmează perfect ca primul ziua dar în schimb filmează bine seara...

| Klauswerner explică (pentru NLS):

INSTA 360 X5 nu e oare peste Insta 360 Ace Pro 2?

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru Klauswerner):

Stimate domn, nici una nici cealaltă nu excelează la filmare de noapte. De ce? Senzor mic, lentile puțin luminoase. Spre exemplu în fotografie, un obiectiv luminos de 1.4 sau 1.2 costă o mica avere. Chiar și așa camerele își fac treaba. Trebuie sa te joci și cu setările. Un ISO auto îți va umple imaginea de artefacte. Recomand sa nu depășești clasicul 100 ziua și eventual 200-400 noaptea, daca vrei imagini bune și pro. Trebuie să înțelegi și stopurile de EV+1/-1 etc. Daca setezi o camera pe Auto, că e Action Cam, DSLR sau mirroless, vei obține imagini mediocre. Go pro e foarte bun pentru acțiune, front field view și altele. Colegul NLS a mai recomandat și DJI Osmo, care e și ea foarte buna. Insta 360 doar dacă vrei panoramice sau 360. Altfel nu ii prea vad rostul. Daca am un GoPro pe casca e suficient sa se vadă tot ce vad și eu. Pe ghidon nu contează dacă am un Insta 360 (daca e setat sa filmeze printr-un singur obiectiv) sau un GoPro 4k. Într-adevăr un Insta 360 montat pe un long stick îți oferă o perspectivă foarte diferită și frumoasă în același timp (exceptând distorsiunile de camp). Deci tate depinde de ce vrei tu sa faci. Sa cateri o creastă, custură stâncoasă cu un GoPro nu va arata ansamblul ci doar direcția de filmare. Un Insta 360 va arata mediul înconjurător, amplificând unghiurilor și înclinațiile, evident din cauza lentilelor și algoritmului, dar va arata superior în acest caz.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Autocorrect -ul TPU este din anii 2000.