| Alison10 a întrebat:

Am o problema cu Word. Cand salvez, ce scriu la numele fisierului imi apare ok, insa dupa ce descarc un document Word, pe bara sus la numele fisierului apare cratima intre cuvinte, cu toate ca eu nu am pus nici un semn intre cuvinte la numele fisierului.
Nu stiti din ce cauza si care ar fi solutia?

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

In numele fisierelor si folderelor ESTE INTERZIS sa folosesti diacritice si anumite caractere speciale!
Foloseste doar literele alfabetului englez, cifrele 0-9 precum si unele semne de baza: "-" "_" "!" "#" "&" " ".

Daca nu respecti aceste reguli, calculatorul va interpreta gresit codurile, iar in cel mai bun caz fisierul /folderul "doar" nu va putea fi copiat, sters sau deschis pe alt calculator.

| Alison10 explică (pentru Bula):

Dar nu am folosit nici un semn special, pur si simplu daca trimit cuiva un document word facut pe laptopul meu pe care ulterior vreau sa.l descarc inca o dara in laptop, apare in bara cu nume fisierului cratima intre toate cuvintele de exemplu Fisier-TPU-2020 desi sa zicem ca am salvat Fisier TPU 2020

| Alison10 explică (pentru Bula):

Si daca scrii in bara cu numele fisierului la Word doar Fisier nou întrebari apare Fisier-nou-întrebari

Bula
| Bula a răspuns (pentru Alison10):

Nu stii ce sunt diacriticele?
ă Ă î Î ş Ş ţ Ţ â Â

| Alison10 explică (pentru Bula):

Scriu fara diacritice pentru ca tastatura e in limba engleza, nici macar nu te lasa sa scrii cu anumite semne de punctuatie si diacritice pentru ca te atentioneaza ca e invalid, ideea era ca orice as scrie la bara cu numele fisierului apare cu cratima intre cuvinte, si cautam solutia.
Nu e nevoie de ironii, daca nu vrei sa raspunzi frumos, atunci nu raspunzi.

Bula
| Bula a răspuns (pentru Alison10):

In acest caz, intra la setarile tastaturii, regionale /limbii a sistemului de operare, vezi sa nu fie setata distributie gresita!