Soluție există, care te ține vreo 2 ani, dar trebuie să ai răbdare și înclinație tehnică.
Scoți sursa de alimentare, o desfaci, scoți ventilatorul de pe sursă (are 4 șuruburi), îl cureți de praf cu bețișoare de urechi, servețele, ce vrei tu, dar să-l cureți foarte bine, să nu mai rămână nimic că iar se dezechilibrează și huruie. După ce l-ai curățat, vezi că pe spate are o etichetă de plastic lipită, o dai jos și ai să vezi un ax și o siguranță. Dacă siguranță este descentrată, o miști ușor cu o șurubelniță dreaptă până ți se pare că în regulă, apoi umpli spațiul acela cu ulei de mașină de cusut, sau orice lubrifiant lichid și foarte dens. Vezi să pui ulei de gătit sau alte prostii Și nici vaselina nu e bună că e prea groasă. Apoi iei o bucată de plastic (un CD zgâriat, o carcasă care nu-ți mai trebuie) și decupezi un capac care sa-l pui în locul etichetei. Lipești capacul cu poxipol sau silicon (în nici un caz cu Super Glue!) Și asta e tot.
Îți recomand ca la fiecare 2-3 luni maxim, să desfaci PC-ul și să-l cureți de praf. Mai ales ventilatorul și radiatorul de la procesor.
Poti sa desfaci sursa si sa cureti ventilatorul. dar nu o sa tina prea mult linistea. ca iarasi o sa inceapa sa huruie. schimba ventilatorul sau sursa.
Desfaci pc-ul cu atentie,cauti un tutoriale pe youtube cu modelul pc-ului tau.
Ei de la magazin o pasta termo conductoare(adica pasta de racire)o schimbi si pe aceasta si coolerul(ventilatorul) il desfaci il cureti bine, vezi ca e facut din cupru, doar elicea e din plastic s-au depinde din alt ceva.Ce e facut din cupri sa nu stergi cu nimic ce contine apa s-au orice forma de lichid.
folosesti o carpa uscata.Si elicea o poti sala in apa fara probleme.
Si pune unpic de ulei(nu cel de gatit)pe tija elicei, nu ii pui si la bobina. Sper ca am fost explicit.Eu imi desfac singur laptopul, si nu am probleme cu el.
Succes.
Orice nelamurire ai poti sa ma intrebi.
S-a depus praf pe ventilator si nu mai invarte la capacitatea lui normala. Se poate curata foarte usor. Daca tot il desfaci ii poti pune si putina ungere la ax-ul ventilatorului sa fie mai silentios.
2 variante... cea simpla si cea grea.
Voi incepe cu simpla.Dul la cel mai aproape service de calculatoare.til vor curata total.
Partea grea, descurcate singur, iti sugerez sa il desfaci. cureti bine sursa si placa de baza.Sursa o vei desface dar sa tii minte ce unde vine. daca va face zgomot este de la acel mic ventilator, scoate-l cu grija (vezi ca se tine bine) si pune-i putin ulei foarte fin,(tine minte foarte foarte fin) si ai sa vezi ca nu o sati mai faca asa, o sa toarca la fel cum toarce a mea :X
Am desfacut sursa de 100 de ori si am curatato... ma gandeam ca poate stiti voi alt motiv...
L-ai mai curatat in ultima vreme? Poate este prea mult praf. Incearca sa il cureti putin.
Alta solutie: Poate ti s-a miscat un cablu prin ea, si tot il atinge ventilatorul.
Din cate cunosc trebuie schimbata sursa.in general o sursa pica daca ventilatorul e plin de praf si nu functioneaza la rotatia care trebuie. posibil in cazul tau sa ma insel