| dustru a întrebat:

Am un laptop si am observat cu o ora in urma ca hard disku scirtie adica lucreaza in continuu si da un sunet neplacut am dat restart, dar nimic. Ce ziceti trebuie de aruncat la gunoi si cumparat alt hard? Virusi nu am am scanat (care ar arde punctul 0 al hardului).

Răspuns Câştigător
| bogdan3vl a răspuns:

Daca se aude scartait e clar sun bad-uri fizice si nu se mai repara daca sti ca i-ai dat vreun pumn sau tia cazut pe jos sau ceva de genu sigur nu o sa mai ai ce sa-i faci ar mai fi o solutie sa ii mai prelungesti durata de viata cu cateva luni poate si un an doi ar fi sa izlolezi bad-urile.eu am facut o partitie la al meu fix in zona aia cu bad-uri dar am lasat-o asa nu am mai umblat a ea cu cat lucrezi zona cu bad-uri cu atat se extinde daca o lasi se extinde mult mai greu. oricum e ceva de gandit la treaba asta si in plus s-ar putea sa fie nevoie sa il formatezi cu totu si sa faci partitiile din nou ca sa iti dea la fix partitia aia cu baduri.la mine au aparut in partitia c si am formatat laptopul si am bagat windosu in partitia f de ex si c l-am lasat gol si nu am mai umblat deloc la el si nu am mai avut treaba oricum de scapat nu mai spat de ele dar daca nu ai bani acum sa iei hard nou poti sal mai folosesti pasta cateva luni

3 răspunsuri:
| omide a răspuns:

1. incearca o defragmentare a informatiei, cauta defragler pe http://download.rnt.ro
2. nu ar strica sa ii dai un scandisk ca sa vezi dc ai BAD-uri si dc pot fi reparate

| SomeOne_1942 a răspuns:

Din experienta atunci cand un hard disk da rateuri cel mai bine este sa il inlocuiesti in cel mai scurt timp posibil.

Tinand cont ca acum preturile hard disk-urilor au scazut nu se mai merita reparat (chiar daca e in garantie) pentru ca oricand poti pierde datele de pe el.

Daca mergi cu el la garantie aia iti dau un format, o defragmentare si cam atat, dar problemele fizice ale hardului vor ramane (asta in cazul in care exista).

Uite aici o lista cu preturi foarte bune la hardiskuri pentru laptop: http://goo.gl/50eyI

Concluzie: schimba-l inainte sa fie prea tarziu. Bafta!

| gnostik a răspuns:

Problema e simpla: vezi ce fel de HDD ai, cauta pe pagina producatorului un diagnostic tool, faci o scanare si vezi daca ti-l arunci sau nu. In principiu daca ai bad sectors pregateste-te sa-l trimiti in service(daca ai garantie) sau back-up la ce ai BUN pe HDD si cumpara-ti altul big grin