| Priceputeanu a întrebat:

Ați folosit aplicația DeepSeek pe iOS? Ce părere aveți despre problemele de securitate descoperite recent?

Am citit un articol despre riscurile aplicației DeepSeek, care e destul de populară și folosită inclusiv în România. Se pare că trimite date necriptate, folosește criptare slabă și chiar trimite unele date în China (!).

Mai multe detalii aici: https://facla.ro/......ecuritate/

Voi ați avut probleme cu aplicația? Dacă o utilizați. E sigură, în opinia voastră?

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Eu nu utilizez acest AI, dar nu cred ca utilizatorii au avut probleme cu aceasta aplicatie.
Este vorba despre ce face aceasta aplicatie nu ce fac utilizatorii, sau ca cei care folosesc acest AI ar avea ceva probleme.

Despre ce este vorba? Acest AI este al chinezilor, vine din China, si au reusit sa devanseze sa spun asa alte aplicatii din state ca SUA UE, coreea.
Pina aici nimic deosebit, doar ca aceasta aplicatie apartinind chinezilor, ei folosesc aplicatia sa colecteze date, colecteaza dar nu conform cu legea, cu alte cvinte ei nu se prea supun legilor.

In Italia, aplicatia a fosat eliminata de pe google, Apple, poate si alte platforme, tocmai ca nu se supun regelementarilor.

De ce chinezii vin cu chestii mai avansate sa le spunem asa? Tocmai ca nu se supun reglementarilor,, fura informatii mai simplu spus, in loc sa faca ce fac toti, sa respecte utilizatorul, sa respecte legile, ei nu vor, ca urmare de aia atrag utilizatori, fac chestii care sai atraga, dar ilegal, iar utilizatorul nu-i curios cum, pe el il intereseaza doar ca are o aplicatie mai performanta.

Tu daca folosesti aplicatia, ei ar trebui sa te intrebe pe tine, daca pot sa se foloseasca de informatiile tale, de ce discuti tu pe acea aplicatie corect?
Dar ei nu intreaba si tot ce discuti tu acolo ei ia si le duc in baza lor de date in China.
Cu aceste informatii luate ilegal, fara permisiunea ta, fara permisiunea utilizatorilor, ei isi imbunatatesc aceste aplicatii.

SUA la nivel guvernamental a interzis folosirea acestei aplicatii, Coreea de asemenea si multe alte tari.
Dar nu poti obliga omul de rand, utilizatorul sa ii impui restrictii. Dar ce pot face, sa avertizeze oamenii ce fac chinezii, asa ai gasit si tu acest articol care te informeaza ce fac unele aplicatii, sa stii apoi daca ti se pare corect sa folosesti sau nu.

Bineinteles, poate pe tine nu te intereseaza, nu ai informatii care sa te puna in pericol, insa informatiile tale, chiar banale, chiar fara absolut nici o valoare cum le crezi tu, au valoare pentru aceste aplicatii.

Omu crede ca o discutie banala esti lipsita de orice valoarea. O discutie banala este fara valoare daca are loc intre 2 persoane fata in fata.
Cind vine vorba de online, orice cuvint costa bani laughing asta nu pricepe multa lume.
Tu personal nu poti vinde acele vorbe, dar altii se pot folosi de ele si fac bani.
Asa ca, ar trebui sa te gandesti ca nu este corect, ca unia din vorbele tale sa scoata bani, mai ales daca nu iti cere voie, corect?

Cam despre asta este vorba, nu ca ar fi Apple, google de vina, sau ca au ei scurgeri, aplicatie este a chinezilor, ei controleaza si iau informatiile fara aprobari.

Nu sunt probeleme de securitate alea iOS sau google, is probleme de securitate alea aplicatie chinezarii laughing care se foloseste de tot ce vorbesti, fara sa iti ceara acordu tie.

Daca ai vazut alti AI,sau aplicatii genul asta, spune ca tot ce discuti tu nu este folosit, iar daca se vrea sa fie folosit esti intrebat, "esti de acord ca datele tale sa fier folosite de X companie? "Tu daca spui nu, atunci tot ce tu discuti acolo, nu pleaca mai departe.

Chinezii ia fara sa intrebe laughing de asta aplicatiile lor ti se par mai wow.
Dar ca AI, cele mai sofisticate nu-s cele chinezesti, desi ei au pentru asta, cele mai mari cantiati de date, furate bineinteles, luate fara aprobari.
China tot ce face o face fara reguli, mai in orice domeniu, fura, incearca sa faca si ei, de cele mai multe ori fac chinazarii, asa cum vorbesc oamenii, copie, umbla numa dupa furat, doar sa faca bani, indiferent cit de putini dar sa faca bani, le-au intrat in cap conducatorilor lor ideea, ca ei trebuie sa faca orice, sa arate lumii ca ei is cei mai buni.

Daca ai vazut, fac si constructii de spui oare pentru cine sunt, baga acolo bani care niciodata nu vor fi scosi, dar o fac doar pentru grandomanie.
Am vazut poduri facute de ei, chiar ei au spus, valabile doar 100 de ani si au bagat bani ca nu or sa ii scoata nici dupa sute de anilaughing

Nu stiu cei cu moda asta, dar multi oameni fara sa stie despre astea, ii aplauda, ii apreciaza, spun uite ce destepti sunt chinezii. Daca te uiti multe proiecte nici nu-s facute de ei, doar le executa. Tari cu mintea la cap nu baga banii aiurea, daca nu au utilitatea scontata si daca nusi recupereaza cheltuiala nu se face.

Tu daca faci o afacere si iesi in pierdere, mai continui? Tu nu mai poti, dai falimentl, dar tu personal nici nu ai mai continua corect? China o face pentru ca este comunista, companii care fac profit, acopera si grandomaniile conducerii, exact cum se facea si in RO pe timpuri, afaceri in paguba.Toate astea nor sa mearga la infinit, dar china fiind o tara foarte mare, deocamdata au resurse, dar la un moment dat se vor epuiza si atunci sa vezi ce o sa se intimple.

Chinezii, sau conducatorii lor sunt ceva genul, eu is mediocru, dar vreau sa ma dau drept mare geniu laughing asta vor ei.
Cum sunt si uni romani, rupti in fund, dar ei isi cumpara masini scumpe, cand acasa nu au ce pune pe masa, dar conteaza sa arati ca esti cineva.

Ca urmare china face orice si prin orice metoda sa iasa in fata, dar ei de fapt nu inventeaza nimic, sunt doar niste plagiatori, care incearca sa arate ca is mai buni ca cei de la care copie ce fura.
China nu se supune nici organizatiilor mondiale gen ONU, Mediu, etc, toti incearca sa reduca poluarea, ei merg cu masti pe fata acolo, si tot continua in felul asta, is ca niste roboti la care li s-a stricat intrerupatorul si nu se mai opresc laughing

Chestia asta afecteaza global, dar nu doar in domeniul asta, mai in orice, dar au si ei altii care ii aproba, alte state ca Rsuia, ca India, lasa ca daca aia fac, facem si noi la fel laughing Si cum astia is cita frunza cita iarba ce dracu sa le faci, sau sa le spui? Este o retea foarte mare, multe tari depinde de China, si china de ei, iar daca ar rupe acest lant, ar cadea China ca o piatra aruncata in apa, dar si tarile care depinde de China ar avea de suferit o vreme, pana sa isi faca ele ce fac pentru ei acum chinezii.

Dar cumva chestia asta va trebui sa inceteze, la un moment dat ne vor afecta si pe restul, planeta nu poate suporta rahaturile omului asa la infinit.
Deci nu Apple, sau google trimite date necriptate, asta face aplicatia chinezeasca, probabil nu pot interveni Apple sau google sa le impuna restrictii, nu stiu nu ma pricep, dar ii pot elimina de pe platformele lor, asa cum fac unele tari. Apple nu poate elimina la nivel global, fiecare tara are legile ei, acea tara poate lua decizia sai elimine sau nu, Apple, google sau alte platforme or sa faca ce spune reglementarea din tarile unde ei opereaza.

Uite ca mam intins la vorba, dar daca tot suntem la capitolul asta si tik tokul lor ar cam trebui interzise, sau interzise postarile, nu doar pe tik tok, eu cred ca orice aplicatie ar trebui sa aiba ceva filtre.
De ce spun asta? unia or sa spuna, vai ca as avea idei deictaoriale, dar nu-i deloc asa.
Oamenii traiesc in societati care au reguli corect? Poti sa iesi pe strada dezbracat gol pusca? Nu poti
Poti iesi in strada si sa injuri ca la usa cortului? Nu poti.Deci sunt reguli.
Poti sa inseli alti oameni sai minti, sa te folosesti de ei in comunitatile de oameni? Nu ai voie, daca o faci si esti prins esti bagat la puscarie corect?

Asa ar trebui sa se intimple si in online, acolo tot loc public este, tot oameni sunt, sa intri pe net si sa injuri, sa jignesti, sa minti, sa inseli, este egal cu ce s-ar intampla in orase, in viata de zi cu zi, asa ca si online trebuie sa faca la fel.

Dar pe net intra oricine, minte, inseala, duce lumea in eroare, este ca si cum eu as arunca cu manifeste pe strada esti de acord? Fac manifeste, le arunc pe strada, indemn lumnea la revolta, le spun ce cred eu, povesti, minciunni etc.Am voie? Nu am voie. trebuie sa urmez niste reguli cu care am fost toti de acord.

Online de ce oricine vine si injura? De ce se minte, se dezinformeaza cu buna stiinta? Pentru ca online acum este ceva gen Jungla, fiecare poate sa se exprime cum doreste, dar de fapt este un loc public.
Este ca si cum cineva vine intr-un parc unde sunt femei, copii, batraini si incepe sa injure., sa isi bage sa faca, sa rupa, sa arunce cu acuzatii si sa faca scandal.

Nu se poate asa ceva.Mediul online ar trebui pus la punct, vorbesti frumos, daca incepi sa injuri sa fie eliminata acea postare, daca tot continui sa te elimine de tot de acolo.

Is unia care asta fac, cauta tot felul de povesti, mint oamenii, injura, sa faca bani. Poate ca banii fac din online o jungla si de aia nu se iau deocamdata masuri.
Si uite asa China se comporta online ca in jungla chiar daca restul au moralitate, daca restul se supun unor reglementari, ei iau netul asa cum este si nu le pasa.

1 răspuns:
| relian a răspuns:

De ce Apple, google lasa aceasta aplicatie in continuare, care nu se supune legilor?
Problema vine de la China care este comunista, unde dicteaza conducera si nu companiile.
Pentru ca sa permis unor companii mari, nu doar chineze si altele gen FB si google, li sa permis chestii care nu erau legale, acestea au ajuns companii cheie, pe ele se desfasoara si alte acrtivitati, economice mai ales si daca cauti sa elimini acum, nu mai poti, pentru ca ai destabiliza economiile lumii care is desfasoatra activitatile pe astfel de platforme.

Dar companii aparute acum, gen aceasta aplicatie ar putea fi stopate, sa nu li se mai permita accesul daca nu se aliniaza la reguli. O companie americana sau europeana, coreana, daca apare acum nou si incalca regulile poti fi usor interzise.

Dar de ce nu sunt eliminate acestea chinezesti? Nu poate fi eliminate, pentru ca intervine guvernul chinez, pentru ca guvernul lor controleza tot.
Asa ca multe tari depind de China si China de ele, China ameninta ca de nu accepta acele aplicatii asa cum sunt ele, nu o sa mai iti faca nu stiu ce produse, te santajeaza cu alte cuvinte, niste comunisti imputiti.

Daca ai observat in SUA, Trumpo de aia a tot spus sa revina SUA cum era cindva, sa isi aduca fabricile inapoi in tara lor, sa nu mai depinda asa de mult de alte state.

Dar comunistii, dictaorii sunt peste tot si ii fac pe acesti oameni nebuni, ca nu stiu ce vor sa faca, sa dreaga, adica mint populatia.

Din cauza asta sunt acceptate astfel de platforme ca tik tok, sau aplicatii ca cea arata de tine. Se vine cu santaj, daca nu-i dai voie, nu-ti mai dam nici noi, nu stiu ce chestii, nu-ti mai producem calculatore, nu-ti mai producem haine si etc.

Is chestii economice, adica bani, si tari chiar ca SUA nu pot sai interzica, le fac jocul, incearca sa negocieze cu ei, cit se poate.Alte tari care nu depind asa de mult de China ii baga in masa in secunda 2 laughing Italia na stat la povesti, ia interzis, le arata ca nu-s curiosi de chinezi, ca nu depind de ei, Coreea de sud la fel.

Asa ar trebui sa faca si alte tari, care depind mai putin de China, sa ii interzica, in felul asta ar fi un fel se semnal de alarma pentru china sa urmeze reguli, altfel risca sai vada tot globul ce fac.

Cam despre asa ceva este vorba. Oamenii nu inteleg, pentru ca nu stiu multe si probabil nici nu vor sa stie, sau sa stea sa analizeze.
China, asta este o tara care merge doar pe santaj, se bazeaza doar ca economic, multe tari depind de ea, dar uita ca si ea depinde tot de tarile astea.
Ca urmare nu poti ascoate stecherul din priza asa brusc. Tine de fiecare tara sa caute sa elimine aceasta dependenta marita fata de un alt stat.