| FazekasErvin a întrebat:

Bună, am nevoie de un program free cu care pot șterge text și elemente de pe poze.

7 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Si cu IrfanView poti sa faci asta fara mari probleme...

| NLS a răspuns:

Daca elementele pe care doresti sa le stergi sunt integrate in background, iar acesta este complex, (si nu monocrom sa poti lucra cu selectare zona, copy si paste peste zona de acoperit, chestie posibila chiar si in Paint sau IrfanView, etc)
Atunci ai nevoie de un foto editor bun.
Singurul program care poate inlocui backgroundul unei zone de unde ai sters o portiune (text sau orice altceva), e Photoshop (abonament lunar dar il am eu si pot incerca sa vad ce reusesc daca imi trimiti imaginea).


AFFINITY Photo (55€) sau Gimp (gratuit) au si ele asemenea functii, insa nu atat de bune.

Cum spuneam daca elementele pe care doresti sa le elimini sunt izolate de restul si au in jurul lor o singura culoare, se poste face super usor cu Paint sau IrfanView (apesi F12 si ai niste unelte asemanatoare cu cele din Paint)

Bula
| Bula a răspuns:

Poti face aceste stergeri chiar si cu Paint din Windows.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru NLS):

Bati cimpii ca pe Facebook. IrfanView are Clone tool... ia zi-ne ce mega-unelte magice folosesti tu in Photoshop pentru background removal?

Răspuns utilizator avertizat
| NLS a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

NU pentru Background removal, ci pentru eliminarea anumitor elemente din imagine (un text, un element nedorit - asta era cerinta omului).

Poti folosi Clone (disponibil in orice foto editor si in IrfanView, insa daca backgroundul e complex, nu ai cum sa il refaci manual prin clonare "manuala".
Nu si cum ghici toate elementele de background ascunse in spatele obiectului eliminat.)

Cu Content-Aware Fill se rezolva atat repede cat si extrem de usor, unealta aceea e foarte puternica, daca stii si sa o folosesti corect
(de exemplu cand ai background cu zone de nuante diferite in jurul obiectului tau pentru eliminat, sau un gradient... creezi o masca doar cu zona din jurul obiectului de eliminat si va cauta doar in acea zona, refacand backgroundul din spatele obiectului sters aproape perfect, de zeci de ori mai bine si mai repede decat ai putea face tu asta cu Clone Tool).

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru NLS):

Daca nu ai imaginea-sursa - presupunind ca e ceva facut intr-un format cu mai multe straturi - si ai o poza peste care cineva a pus un watermark sau mai stiu eu ce panarame, orice i-ai face, tot o sa se vada... E si normal sa se faca mai bine treaba in Photoshop, ca nu degeaba costa un purcoi de bani, nu? big grin