| Solane a întrebat:

Buna dimineata!
Am un fisier cu extensie.doc, scris prin 2016 cu nu se mai stie care vrianta de Office. Nu ultima de atunci. Salvat pe un dvd.
Problema este ca nu il pot deschide. Cu ce, cum il pot deschide azi? In citire. Nu va mai fi modificat.
Nici macar nu il pot copia pe pc.

11 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Probabil că discul e compromis.
Încearcă în alt calculator.

| Solane explică (pentru mihai69):

Sapand pe net se spunea pe undeva sa-l "urc" in Drive. Am facut-o, acolo il deschid cu/prin Doc. Inca nu m-am prins ce este ala.
Deci, discul nu e compromis. Dar as vrea sa-l am in pc.

| gabicoo a răspuns:

Mai încearcă să-l copiezi pe PC. Dacă reușești îl poți converti online in PDF - recomand siteul ilovepdf.
Unii folosesc suita office de la WPS și se laudă că pot face multe lucruri cu ea (și ce nu poți face cu suita office de la Microsoft) o poți instala să vezi dacă poate. Dar atenție este făcută de chinezi, eu nu am încredere și nu pun chinezărie pe PC - ul meu. Dacă o instalezi îți faci treaba cu ea apoi o dezinstalez i și ștergi și fișierele care rămân în urma ei pe partiția C:
Succes.

| Solane explică (pentru gabicoo):

Am incercat. Ca de pe DVD se deschide in cincinalul urmator.
Dar am impresia ca se copie doar etichetele. Prea repede a mers.
In alta ordine de idei, cum am spus mai sus, l-am copiat in Drive. Acolo il deschide cu "doc" (care inca nu inteleg ce este). Iata, abia acum ma gandesc sa-l descarc din Drive in PC. Daca merge, daca are optiunea.
Si apoi, sa incerc conversia cum spui. Mi-ar fi cred mai de folos.
Multumesc pentru sfat!

Partea a doua:
Stii ca cere numar de card?
Cum il pot deschide in Drive, numai pentru un fisier nu merita plata.

| gabicoo a răspuns (pentru Solane):

Google drive este gratuit in limita a 15 GB - nu ar trebui să ceară cardul. Ai dirve-ul plin? Nu înțeleg!

Asta e primul fisier pe care il incarc. Si nici nu e mare.

| gabicoo a răspuns (pentru Solane):

Google drive este legat de un cont de Gmail. Încearcă cu alt cont. Mie nu mi-a cerut niciodată bani sau cardul și folosesc des Google drive.

Am sa incerc. Trebuie sa-mi fac alt cont. Dar de acum inchid ca am alte treburi. O seara buna!