| sergiu1011 a întrebat:

Buna dimineata! As avea o intrebare in legatura cu memoria RAM, in prezent detin un calculator foarte vechi cumparat in 2006 si m-am gandit sa ii fac un upgrade memoriei Ram deoarece am vazut ca se forteaza prea mult calculatorul cand am multe programe deschise, mentionez ca am 1 gb ram...stiu e foarte putin, dar nu imi permit sa imi cumpar un pc nou.M-am uitat la specificatiile calculatorului cu un program numit Speccy, iar acesta imi arata ca am DDR adica ddr1, iar frecventa ramului este de 133 mhz o frecventa extrem de mica de aceea va cer ajutorul, de ce am frecventa asta? Am cautat pe okazii memorie ram de ddr1 si am gasit cu frecvente de 400 mhz! Ma tem sa nu am o memorie ram care nu se mai fabrica si sa nu pot face upgrade.

Răspuns Câştigător
| ishallhelpyou a răspuns:

Atâta timp cât este ddr1 și este peste frecvența celor actuali o să meargă lejer.
Dacă pui (exemplu) o plăcuță cu frecvența de 400 pe o placă de bază care merge în 266, atunci cea de 400 o să-și facă downclock la 266 încât să ruleze la aceeași frecvență cu cealaltă placă.

ps. Da, am scris 266, speecy îți arată viteză normal, nu cea de DDR, de aici vine și DDR - Double Data Rate, adică înmulțești valoarea cu 2, cazul tău 133 x 2 = 266

2 răspunsuri:
| CPAElites a răspuns:

Care este bugetul tau maxim?
Daca e ddr1 inseamnca ca procesorul cu siguranta este un pentium 4..Parerea mea este sa strangi bani si sa-ti cumperi un pc sh. : http://diabloscomputer.ro/

| sergiu1011 explică:

Eu am 15 ani, nu pot sa dau comanda singur de un calculator si va fi foarte greu sa imi conving parintii, dar eu vreau sa pun niste ram si da este un pentium 4 calculatorul.Am citit ca memoria ddr iti dubleaza efectiv frecventa 133 mhz cum am eu inseamna 266. O sa va pun un screenshot cu toate specificatiile pc-ului.