| katesmile a întrebat:

Bună seara! Am scanat un document semnat de mai multe persoane. Deși semnăturile erau scrise cu pixul albastru, în scanare îmi apare scrisul negru. Pot modifica această culoare în pdf sau în formatul "imagine"?

Am și fotografiat documentul, dar nu știu cum sa fac să îl printez fără să se vadă că este vorba de o poză.

Întreb aceste lucruri deoarece aveam nevoie de document în două exemplare, dar nu am cum să chem persoanele să semneze din nou. Nu mai am documentul original, așa că nu pot face xerox.

6 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Sunt aplicații care transformă o poză în document scanat.

| NLS a răspuns:

"Am și fotografiat documentul" renunta la ideea asta, ma indoiesc ca ai pacalit efectul de paralaxa si reflexiile. Se va vedea de la o posta ca nu e original.

Daca ai documentul scanat, cel mai sigur e sa faci un printscreen zonei cu semnatura, importi acea imagine.png in Photoshop, folosesti uneltele moderne de selectie automata ca sa nu te chinui cu selectia, aplici o margine de 1 pixel selectiei DOAR DACA E NEVOIE.

Schimbi culoarea selectiei in culoarea dorita, folosind functiile Adjustments - Recolor, HSL, Brightness and Contrast, si la nevoie si alte unelte.

De preferat nu mai deselectezi semnatura, ai mare grija sa ramana selectata (selectia initiala) pe tot parcusul acestor pasi.

Inversezi selectia, si stergi tot. Se va sterge restul fundalului si va ramane semnatura pe fundal transparent.

Salvezi in format PNG, importi in PDF, si potrivesti peste vechea semnatura.

Daca folosesti PDFXChange Editor (chiar si varianta gratuita) e foarte usor sa le potrivesti, poti seta transparenta pentru noua semnatura la 50% si apoi o potrivesti, mutand-o cu CTRL+SHIFT plus sagetile de pe tastatura.
LA final setezi transparenta din nou la 100%.

Bula
| Bula a răspuns:

Din acest moment, oricate exemplare vei face, toate sunt copii.
Nu ai facut scanare color (sau scaner-ul are problema).

| Alex765431 a răspuns:

Salut. Poţi scana documentul din nou, cu ajutorul aplicaţilor de scanare, apoi faci xerox color.

| FreddieM a răspuns:

Te rezolva app Camscanner, o sa ramai suprinsa. Ai si mai multe filtre, originala, jmbunatatita, alb/negru.
Cheers

| FreddieM a răspuns:

Te rezolva app Camscanner,o sa ramai suprinsa. Ai si mai multe filtre, originala,imbunatatita, alb/negru. Fa o poza cat de cat centrata, apoi o deschizi cu aceasta aplicatie, face ea tot, apoi o poti salva in ce format doresti, jpg sau pdf.
Cheers