| octav005 a întrebat:

am un HDD pe sata pentru PC, am facut o scanare cu hd sentinel si hd tune, si a gasit 5 sectoare defecte pe suprafata discului. continutul acestor sectoare au fost mutate in zona libera.

21 sectoare predispuse la eroare. acestea pot fi realocate la o folosire ulterioara a discului.

Se mai poate ceva in acest caz? acele sectoare se pot recupera? s-au macar din 160 gb disponibil pe HDD sa ramana 100GB fara sectoare defacte?

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca sectoarele defecte sunt marcate Bad, atunci sistemul mai poate functioneaza fara probleme.
Daca insa sectoarele defecte (Bad) se inmultesc, atunci inseamna ca discul isi pierde capacitatea de magnetizare si va ajuta doar o eventuala regenerare sau o formatare low-level.
Daca insa sectoarele defecte sunt chiar la inceputul discului (tabela de partitie), atunci hard disk-ul se poate considera mort, ne-mai utilizabil.

| RAY a răspuns:

Daca nu a suferit ceva fizic posibil

| octav005 explică (pentru Bula):

Uite aici o imagine. hdd scrie ca este deteriorat 0.6% ( https://s5.postimg.org/4n76y3rjr/20170415_165118.jpg )

| octav005 explică (pentru RAY):

Nu stiu. l-am cumparat la mana a doua

Bula
| Bula a răspuns (pentru octav005):

Da-i chkdsk /f /r pentru a marca Bad-urile, dupa care-l poti folosi linistit.
Scanarea va trebui repetata peste o saptamana, o luna, un an, pentru a fi sigur ca nu se inmultesc bad-urile.