| Monkeydluffy033 a întrebat:

Buna seara si la multi ani! Sunt foarte dezamagit de laptop-ul meu care l-am cumparat acum 2 luni, este vorba de un ASUS Vivobook Go 15 cu procesor AMD Ryzen 5 7520U cu placa video AMD Radeon 610M si cu 16 GB Ram LPDDR5 si nu pot instala aproape niciun joc, am incercat sa instalez de pe Microsoft Store, Asphalt 8: Airborne si dupa ce instalat jocul si cand vreau sa-l deschid nu se intampla nimic, ce sa fac?

8 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Nu putem sti ce are pana nu-l examinam. Iar a fi examinat de cineva priceput costa bani. Defectul poate fi hardware, firmware sau software. Dacă ai instalat ceva piratat, poate te-a procopsit cu mai mult decat iti doreai. La fel dacă ai făcut click pe un website care produce infectie. La fel dacă nu esti la zi cu absolut toate aducerile la zi pentru Windows.

In orice caz, daca nu joci multiplayer, instaleaza Bazzite in loc de Windows.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

A, da, mi-a picat fisa: jocul e din 2013, deci probabil nu mai functioneaza pe Windows modern.

In 2013 existau Windows Vista, 7, 8 și 8.1.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

De exemplu: controlul licentei. Multe jocuri din acea perioada nu mai pot controla daca ai licență pentru ele, pentru că au fost scoase de pe server.

| Wr3nch a răspuns:

Seria Vivobook e pentru office si vizionat filme. Daca vrei laptop de gaming de la Asus modele ROG sau TUF cu placa video dedicata is potrivite. Cat despre instalat jocuri incearca titluri gratis de pe Steam. Microsoft Store e slabuit si nu are updates.

| Wukong a răspuns:

Daca ai instalat Windows 10 s-ar putea sa ai probleme, treci pe 11, daca esti deja pe 11 fa o reinstalare de Windows de la 0 ca poate a stricat un update ceva

| aizen0567 a răspuns:

Laptopurile in general sunt o alegere proasta pentru gaming, intra-devar sunt si laptopuri bune dar foarte scumpe si la care ai nevoie 100% de un cooler pe care este asezat laptopul, pe langa Asus are o reputatie pentru erori si defecte in produsele lor, care de multe ori sunt overpriced.Laptopul pe care tu il ai este mai mult folosit pentru web surfing, Youtube si office. Daca chiar iti doresti gaming atunci ai clar 3 variante:
1. Incerci jocuri mai minimaliste care nu ocupa mult spatiu si nu necesita multe resurse, amuzant e ca ti am spus ce tip de jocuri ti ar functiona cat de cat lejer in alta intrebare de a ta asa ca nu o sa ma mai obosesc sa ti scriu din nou.
2. Iti faci abonament la o platforma de cloud gaming cum ar fi boosteroid si geforce now, cu un internet decent nu ar trebui sa ai mari dificultati.
3. Iti strangi bani pentru un setup de gaming decent.

| Diana4you97 a răspuns:

Problema pare a fi de la sistemul de operare. Nu de la configurația hardware a laptopului.

| mariuspinciuc a răspuns:

Soluția cea mai radicală: reinstalare de windows cu driverele aferente.