Trebuie sa mergi la un medic oftalmolog sa te consulte si sa iti dea el reteta pentru ochelari, dupa ce iti masoara tensiunea oculara stabileste ce tip de lentila iti trebuie, ce varsta ai?
Intrii in meniul MONITORULUI si reduci lumina la 33-35%, respectiv si contrastul la 70-75%!
In cateva zile te vei obisnui cu noul reglaj, care nu te va mai deranja.
Buna, mai bine iti faci ochelari anti reflex speciale pentru monitor sau televizor, nu are rost sa schimbi monitorul.
Aia cu lentile portocali sunt mai ok? Eu am din aia cu lentile galbene si tot ma dor ochii cand stau la pc.
Trebuie sa mergi la un medic oftalmolog sa te consulte si sa iti dea el reteta pentru ochelari, dupa ce iti masoara tensiunea oculara stabileste ce tip de lentila iti trebuie, ce varsta ai?
Ochii nu te dor de la lumina albastra, ci de la focusul perioade prelungite la aceeasi distanta. Plus de asta, exista setarea de night light in Windows, o poti activa tot timpul.
Buna! Vezi ca poti seta aspectul asta din meniul oricarui monitor. Sau poti face setarea din sistemul de operare ( windows, linux, etc. )
Pe win 10 cel putin, ce am eu, am in dreapta jos la setari rapide ''lumina de noapte''! reduce lumina albastra! sau ia niste ochelari de lucru pc!
Oprirea sau limitarea luminii albastre, se poate realiza fie din setarile (butoanele) monitorului, fie din setarile din calculator. Am un monitor Philips iar din setarile monitorului este o optiune LowBlue Mode care are 3 niveluri: 1, 2, 3. Pe laptop am folosit niste comenzi in terminal (folosesc Linux).
JCDenton întreabă: