Ma prostiei mai mare ca la tine nu am mai auzit. Cine ti-a spus tie ca nVIDIA se pupa mai bine cu Intel, iar cele radeon se pupa mai bine cu amd. Intr-un joc nu conteaza numai memoria video pe care o are placa video respectiva, dota 2 o joci si pe o placa video dedicata de 512 mb ddr5 128 biti fara probleme cu setarile cele mai mari. ''La final, multe jocuri au sa fie optimizate in viitor pentru Playstation 4/XBox One ce au o placa video similara cu AMD, si implicit pentru laptop-ul tau.'' ce ai vrut sa spui aici, numai tu stii.
Nici una, sau fiecare.
"mai buna" - la ce?
Personal, as alege Radeon si motivul e putin diferit: daca vrei sa joci jocuri mai populare azi (mai putin Crysis), multe sunt optimizate pentru AMD. Faptul ca ai 2 GB Video inseamna ca pentru un joc ce foloseste mai multa memorie video (de genul Dota 2), poate iti merge ceva mai rapid ca nu trebuie sa copie din memoria sistem si inapoi.
Bineinteles ca sunt multi factori: vrei sa te uiti la baterie NVidia e mai buna, daca procesorul laptop-ului e Intel, NVidia de obicei merge putin mai bine (de obicei nu poti sesiza).
La final, multe jocuri au sa fie optimizate in viitor pentru Playstation 4/XBox One ce au o placa video similara cu AMD, si implicit pentru laptop-ul tau.
Spor la jucat!
"Cine ti-a spus tie ca nVIDIA se pupa mai bine cu Intel, iar cele radeon se pupa mai bine cu amd. "
Ai citit citatul meu? "De obicei", asta fiind bazata pe experienta mea legata in a folosi AMD si Radeon vs Intel si NVidia. Bineinteles, ca orice experienta, poate fi diferita si sunt oameni ce si-au facut alta opinie. Totusi, ai citit tot ce am scris acolo?
"Intr-un joc nu conteaza numai memoria video pe care o are placa video respectiva"
Bineinteles. Vad ca imi bagi cuvinte in gura fara sa le fi zis in fapt!
''La final, multe jocuri au sa fie optimizate in viitor pentru Playstation 4/XBox One ce au o placa video similara cu AMD, si implicit pentru laptop-ul tau.''
Asta e perspectiva unui programator, si inteleg intre altele ca o platforma (precum placile video Radeon) sunt folosite ca o tinta pentru optimizari dat fiind ca ele au acelasi hardware ca si consolele. Deci cine scrie un joc, va avea grija ca acel joc pe consola sa ruleze cat de rapid poate pe ea. Si daca va merge bine pe acea consola va merge la fel de bine si pe o alta placa Radeon (din aceeasi generatie).
Sper ca ti s-au clarificat neclaritatile.
Ma prostiei mai mare ca la tine nu am mai auzit. Cine ti-a spus tie ca nVIDIA se pupa mai bine cu Intel, iar cele radeon se pupa mai bine cu amd. Intr-un joc nu conteaza numai memoria video pe care o are placa video respectiva, dota 2 o joci si pe o placa video dedicata de 512 mb ddr5 128 biti fara probleme cu setarile cele mai mari. ''La final, multe jocuri au sa fie optimizate in viitor pentru Playstation 4/XBox One ce au o placa video similara cu AMD, si implicit pentru laptop-ul tau.'' ce ai vrut sa spui aici, numai tu stii.
Ambele au scor 4 pe gamedebate.Dar geforce consuma mai putin curent, deci este mai buna.
Daca una e de 1 gb si cealalta de 2... care crezi ca e mai buna, gandind logic!
Nu e chiar asa
Ca si cum zi zice ca dintr-un gtx 650 2gb si gtx 660 1gb, 650-ul e mai bun.Nu vorbi daca nu stii.
dement0r întreabă:
Ciocinta_Alexandru_1976 întreabă: