Studiaza revistele, site-urile de specialitate si fa-ti configuratia potrivita nevoilor tale de utilizare. Raporteaza calitate \ pret si cumpara pe componente.
Eu is ani si ani de zile si folosesc doar acer pentru mine e marca cea mai... buna ( fara nici o complicatie ) un pc il tzin 3 4 ani folosindul zilnic aprins 24 cu 24 si nu a mai avut nimica nici unul cu bateria mai nou au autonomie de pin la 4 ore
PS: dupa aia depinde de ceea ce doresti... se pot cumpara noi sau second
Depinde ce calculator vrei, desktop (pc) sau laptop. la desktop nu conteaza marca, conteaza ce componente are incorporate. cel mai recomandat e sa ti-l "faci" tu dupa nevoile tale. orice vanzator de la un magazin de calculatoare te poate indruma in aceasta directie. la laptopuri poti sa-ti alegi un producator mai bun cum ar fi HP, Dell sau Toshiba. cand il cumperi sa te uiti mai ales dupa procesor (intel pentium si amd athlon sunt bune), memorie(sa aiba macar 2 GB RAM), placa video (daca vrei sa te joci recomand ATI, nVidia 512 MB). uite si un site care sper sa te ajute:http://www.computersales.ro/aqadvice.php
ŞI EU AM VRUT SĂ-MI CUMPĂR UN AMD ATHLON, DAR UN EXPERT IT&C MI-A SPUS CĂ NU SUNT BUNE, ŞI MI-A RECOMANDAT UN INTEL PENTIUM 4! DIFERENŢA DE PREŢ ESTE MARE DACĂ VREI ÎŢI SPUN UN MAGAZIN ŞI ESTE UN CALCULATOR SUPERB, ARE ŞI SITE, ŞI AM VĂZUT UN CALCULATOR INTEL PENTIUM4, CU 4 GB RAM (DAR NU MAI AU ÎN STOC) ERA NUMAI 160 EURO!
EU AM CUMPĂRAT UN COMPAQ INTEL PENTIUM4 SECOND-HAND, ŞI NU AM AVUT NICIODATĂ PROBLEME CU EL! ÎŢI POŢI LUA ŞI NOU, DAR FII ATENT SĂ AIBĂ ŞI SLOTUL AGP ACTIVAT, CA SĂ-L MAI POŢI "MODERNIZA" DUPĂ CE ÎŢI EXPIRĂ GARANŢIA!
toţi cei care se ocupă cu calculatoarele spun că AMD Athlon, nu este bun (are o cunoştiinţă, se blochează foarte des) iar calitatea lasă de dorit. şi apropo şi eu mă descurc cu calculatoarele şi am ceva "experienţă" în domeniu, iată un site unde te poţi documenta:
www.pcmadd.com
sunt afiliat şi colaborator cu ei!
Aşa merge şi calculatorul meu, în special când sunt liber de la servici, 2 săptămâni, foarte rar îl opresc (cel mult o dată la 2-3 zile, maxim), restul e 24 din 24 (o cunoştinţă de-a mea are un AMD Athlon) şi i se întâmplă că se blochează şi mă întreabă ce să facă! şi eu aştept să-mi strâng câţiva bănuţi şi să pun mâna pe Intel Pentium 4, acela cu 4 GB RAM, nici nu este mult 160 EURO!
eu, am învăţat despre calculatoare, de la 2 depanatori PC şi am văzut cu ochii mei cum se procedează şi este foarte simplu, cu softuri-le numai după un timp m-am obişnuit cu ele!
LoooVe <3 întreabă: