In functie de banca, te va costa intre nimic si cativa lei (daca e card personalizat sau in functie de ce apare pe card, imagini, sau tipul de card visa/mastercard, fiecare are politica lor).
In general noi avem card de debit si de credit, de pe cel de debit scoti, si de cel de credit, ei bine, poti sa retragi bani sub forma de imprumut, rate etc. Si cardurile de debit, pot fi sub mai multe categorii student, pensii, salariu etc. Fiecare are taxe sau nu in functie de varsta si tipul de card.
Asta cu banca, iti alegi tu, tu stii care iti e mai aproape, la care doresti, te interesezi ce tip si pentru ce vrei sa-ti faci cardul.
In functie de banca, poti avea un comision 0, fix sau variabil, daca retragi de la bancomatul lor sau de la alte bancomate.
Poti face un card pentru orice motiv. La emitere o sa vezi pe el cat este valabil cardul, in general intre 1 si multi ani.
Tine cont pentru ce vrei sa-l folosesti, ce banci ai in apropiere si cat te costa daca iti faci la alta banca si retragi de la un alt bancomat, tine cont de varsta ta, de exemplu, Raiffeisen are "card student" cu 0 costuri de intretinere, emitere etc, dar pot fi si alte oferte, si tine cont daca vrei sa platesti pe internet cu el sau daca vrei sa retragi bani pe el, de exemplu, din Paypal. Unele carduri nu le suporta, cu altele nu poti face plati pe Internet.
A face cont bancar, a cere card e gratis, comision de retragere cu cardul e foarte ieftin, alege ce banca vrei tu, eu am fost si la brd, bcr acum sunt la Raiffeisen bank, platesc 10 ron per luna, cardul de exemplu in 2022 expira sau daca contul meu bancar devine inactiv, eu am vissa
Se face cont nu card. Cardul il primesti pentru retragerea banilor din cont. Nu costa nimic crearea unui cont, ci doar comisionul lunar de intretinere. Cel mai ok card era inainte Visa, acum nu prea conteaza ce card e, toate sunt bune. Nu stiu exact comisioanele tuturor bancilor dar cred ca cele mai ok sunt BCR, Raiffeisen, Banca Transilvania, Unicredit, BRD. Comisioanele sunt diferite la fiecare banca. Dupa 6 sau 12 luni de inactivitate contul se inchide. Eu recomand Raiffeisen.
LisaJulie întreabă: