Ip-ul este intern si extern. Intern reset router si iti schimba de obicei. La extern nu prea poti. Ai putea sa vorbesti cu providerul sa iti schimbe sau sa utilizezi vpn gen tor browser sau tunnel bear astea sunt free. Cu plata e de exemplu HideMyAss da sincer merg bine si alea free, daca esti sa fii prins esti prins oricum. Anonymous zicea ca anonimicitatea lui tor browser in 30 minute este dezvaluita. Cica daca ai 5 vpn relay servers poti vedea informatia decriptata. Asa au prins fbi reteaua silkroad din tor network (aka Darknet). Sau mai poti avea alt ip daca furi net wifi de la vecini, iei ip de la ei. Cam astea sunt solutiile.
"La extern nu prea poti"
Cum poti sa afirmi asta cand majoritatea providerilor de net ofera ip dinamic
Tu poti sa schimbi external ip fara acordul providerului? Ori faci pe trolul ori iti place sa ai cat mai multe comenturi nu ca m-ar deranja sau ceva, e o tara libera faci ce vrei idc...
Ai idee ce inseamna ip dinamic?
Iti zic pentru ultima data. Routerul primeste un ip (external ip care e fix). Routerul da la dispozitivele lui internal ip care e dinamic dar dispozitivele tot acelasi external ip au toate, adica ip-ul routerului. Daca nu intelegi cauta pe google. Pa
Deci nu stii ce e ala ip dinamic? Tu trebuie sa pricepi ca routerul primeste de la ISP ip extern dimanic. Majoritatea providerilor ofera ip dinamic.
Daca nu stiai si din intamplare ai net de la RDS, UPC, Telekom... noteaza-ti I-ul, da un restart la router (e suficient sa il scoti din priza 10 secunde) si vezi iar ce ip ai. O sa ai o mare supriza, mare de tot.
Uhm nu. La fiecare reset am acelasi external ip si net upc. Toti au asa, nu stiu tu de unde ai venit cu solutia asta. Daca ar fi asa, ar fi bine ca am putea fi toti traficanti de informatie pe net si sa fim anonimi. Dar daca cauti la locatie tot acelasi ip si acelasi loc ai unde stai. S-a discutat problema asta la scara globala, e plin yaho answers de intrebari dintr-astea si peste tot in lume ai nevoie de isp sa ai alt ip extern. Daca ar fi dinamic cum zici tu ar aparea ip conflicts. Oricum dinamic nu poate face mai mult de 255 de clienti. Nu deci nu e dinamic asta stiu sigur. Am resetat de 3 ori si am acelasi ip in pla mea deci e fix wtf u talking about lol
Wa poate rds are dinamic mai sti, trebuie sa caut pe google. Pfai de are el dinamic ma mut la ei lol
Asa, e posibil ca tu sa ai un abonament cu IP static dar totusi nu ai auzit de ip dinamic?
Crezi ca daca ai ip dimanic nu are providerul logurile cu cine l-a avut asignat incat sa faci tu infractiuni pe net?
Ip conflict nu apare ca iti dai seama ca sunt routare cu cap si dupa un algoritm.
Ip dimanic nu inseamna o singura clasa sa poata deservi 255 clienti, inseamna mii de clase asignate unui ISP dintr-o anume tara.
Uite la teleokm
http://telekomro.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/75/~/ip-dinamic
uite aici un post pe un blog
https://mariuscucu.ro/transforma-ip-dinamic-ip-fix-routabil/
o discutie pe subiect aici
http://forum.softpedia.com/topic/292663-ip-static-vs-ip-dinamic/
Pot sa iti mai dau 100 de discutii de genul, da nu ar rabdare sa caut...
Loooool ce chestie, si la upc inca zice >> Pot beneficia de IP static? Ce trebuie sa faca pentru a avea IP static? >>
Clientii UPC persoane fizice nu beneficiaza de IP static. IP-urile statice sunt disponibile doar clientilor care incheie contracte pe persoana juridica. >> eu am contract pe persoana fizica :/ wtffff si e static. De vreme ce eu tot static am avut la external/public ip, nu stiam ca se poate dinamic. Am avut net la rds, resetam routerul tot acelasi ip aveam, peste tot, la prieteni peste tot. Acu vad pe forumuri ca se poate mai nou dinamic la external ip. Ma duc sa refac contractu wtf chestia asta e tare.
La calculator sau la router? Cel mai probabil la calculator ai ip-ul setat pe automatic (il obtine de la router). IP-ul routerului este dat de internet providerul tau (de la cine iei net-ul) si ala (tot de obicei) este automat sau ti l-au dat cei de acolo. Asta nu se poate schimba decat daca vorbesti cu ei.
vladelvis întreabă: