| Ion1989 a întrebat:

Cum se poate creste viteza de descarcare? Am cumparat un router care are 2500mbs si am si prima data cand am conectat router-ul am observat ca aveam o viteza de descarcare destul de mare, 20 gb se descarcau in 5 minute si dupa cateva ore nu mai era asa, acum cand descarc ceva imi ia o ora, doua, trei, imi ia si 10 ore am intrat pe un site www.speedtest.net sa vad ce viteza de descarcare am si am doar 93 mbps am cumparat si cabluri Cat8 si nu prea vad nicio performanta, cum se poate creste viteza de descarcare? Este si in functie de contract? Sunt cuplat la Digi, am modificat si prin setarile de la router acolo pe 192.168... si tot asa ii, nu am rezolvat nimic, am cumparat un router de la Altex si are si aplicatie pe telefon, am bagat aplicatia pe telefon si tot si de acolo am putut sa modific setarile router-ului si undeva voiam sa modific si mi-a zis ceva "Your ethernet cable does support gigabyte speeds, please upgrade" inainte aveam cabluri cat5 si dupa am cumparat cabluri Cat8 si am conectar router-ul cu Cablu Cat8 la OTN si tot un cablu Cat8 l-am conectat la PC si cand intru in aplicatie sa modific setarile tot asa imi zice "Your enthernet cable does not support gigabyte speeds, please upgrade" ce naiba are? I-am pus cablu Cat8 cel mai bun cablu pentru router care exista la ora actuala suporta cele mai mari viteze de descarcare

7 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Mda, dar ce abonament ai cu ce viteza de net asta nu mentionezi... probabil ai cel mai ieftin abonament iar tu vrei sa ai viteze de net maxime laughing Nu routerul sau cablurile sunt de vina ci abonamentul tau care sigur e de 150mb/s!

| Ion1989 explică (pentru lpavel):

Si se poate schimba abonamentul? Platesti mai mult pe luna?

| lpavel a răspuns (pentru Ion1989):

Binenteles ca se poate schimba! Chiar vor fi bucurosi ca vrei sa treci la un abonament mai scump, ca da, net mai rapid inseamna abonament mai scump! Iti dau un sfat: cere abonament cu net de 500Gb/s! Pret acceptabil si net destul de rapid! De asta am si eu si sunt multumit! Ai grija ca ei iti vor spune ca sa iei abonament de net 1000Gb/s ca si asa diferenta de pret nu e asa mare... nu te lasa prostit! Bafta!

Dar cat costa? Trebuie sa vina la tine acasa sa iti schimbe ceva? Platesc pe luna 40 lei, dupa aia cat platesc?

| lpavel a răspuns (pentru Ion1989):

Nu trebuie sa vina la tine acasa! Iti vor schimba ei viteza de net de la ei de acolo! Tu trebuie sa mergi la reprezentanta lor si reinoiesti abonamentul cu un net mai bun cum am zis 500mb/s.
costul va fi aproximativ 80 pe luna daca acum platesti 40...

Daca cumpar router-ul asta portabil si ii pun o cartela, am instantaneu viteza de descarcare de 300mbps? Cum zice si acolo in descriere

https://www.emag.ro/......DD3FKN3BM/

Sau asta daca il cumpar, am instantaneu 150mbps?

https://www.emag.ro/......DJ169N3BM/