Exista asemenea instalatii, care fac "curent" de 220V din baterii, DAR
Asemenea instalati electronice sau electromecanice necesita acumulatori foarte puternice (dar care se consuma repede).
Din acest motiv, se prefera folosirea a asemenea instalatii in combinatii cu panouri solare sau alte surse de energie.
Pentru aparate electronice de putere relativ mica (de exemplu: telefoane), se prefera folosirea unor baterii (acumulatoare), eventual si suplimentare (exterioare), care pot asigura functionare suplimentara suficienta si ocupa loc putin.
"nimeni pana acum nu a facut asa ceva? Sa faca un prelungitor sau o priza portabila care sa..."
ioane mamă, fii mai pătrunzător in cercetările tale
https://img-1.kwcdn.com/......c8fbfd.jpg imageView2/2/w/800/q/70/format/webp
" Ion1989: Tu nici macar nu stii sa citesti, esti aerian "
neluțu mamă și ce mare rah*t e să conțină și acumulatori - e plin netu de așa ceva. Si dacă tot o cari (instalația de-i zici tu "priza portabila") cu mașina, folosești acumulatorul ei sau tu preferi să cari "priza portabila" ca Berilă, in cârcă?
Geniule!
Scuze dacă te-am jignit
In fine, lasa asta, dar ceva gen daca tu ai acasa un prelungitor, si desfaci prelungitorul si acolo dezlipesti niste cabluri si le unesti, le lipesti la un slot de baterie bla bla bla nu ar merge cumva? Sa tai cablul de la priza si sa il lipesc la un slot de plastic in care pui bateriile, nu ar merge cumva? Am citit undeva ca de fapt bateriile sunt foarte mici si un prelungitor ar consuma foarte mult curent si de asta nu prea este asa ceva
Adica acumulator portabil, ce-ti da 220V? Exista de mult timp.
Pentru incarcarea acumulatorilor din cutie, se poate folosi o priza,
sau panouri solare...
NU se scot bateriile afara, din mai multe motive: primul ar fi ca intreaga cutie e incapsulata si izolata, sa reziste cat mai bine la umiditate, praf si apa.
https://www.bluettipower.eu/products/elite-100-v2-portable-power-station
În curând o să întrebi de ce nu a inventat nimeni până acum un mijloc de transport care nu necesită tracțiune animală.
Am doua, le schimb bateriile o data la 6 luni pentru siguranta, la unul am o boxa portabila si frigiderul pentru bere, la celalat am incarc trotineta electrica.
Pentru ca nu este practic. ai deja baterii externe, la ce iti trebuie prelungitor mobil? ce vrei sa bagi in priza prin oras?
anonim2568 întreabă: