| tonyc7 a întrebat:

Dupa cum stiti, la filmele vechi de prin anii 30, cum sunt comediile cu Stan si Bran sau cele cu Charlie Chaplin, personajele apar redate ca si cum ar face numai miscari bruste si rapide (efectul precarei tehnologii de filmare de atunci).
Am cateva secvente amuzante din aceste filme, dar pe care as vrea sa le transform la o viteza normala (in care personajele sa se miste normal, cat mai natural). Cu ce program as putea face asta? Dau funda.

Răspuns Câştigător
| outsidethebox a răspuns:

Nu as numi imperfectiune ci mai degrabă considerente economice, filmul, ca orice lucru nou, era scump si de aceea primele filme erau filmate cu 16-20 cadre pe secunda, apoi redate la o viteza mai mare.
In prezent, filmele pentru cinema sunt filmate si redate cu 24 cps pe cand televizoarele in norma PAL (adică la noi) afiseaza 25 de cps (1/2 din frecventa retelei electrice).

Asadar, tu ai avea nevoie sa prelucrezi filmele, cu un soft care sa adauge cadre intermediare lipsa, precum fac televizoarele LED fata de cele CRT (adica alea cu tub), insa cinefilii considera acest lucru ca si un mare inconvenient, care "omoara" feeling-ul de cinema, fiind botezat "efect de telenovela"!

| tonyc7 explică (pentru outsidethebox):

Ok. si stii vreun astfel de program, care practic sa incetineasca acel film? macar o secventa de cateva minute as vrea sa o pot incetini happy

| NLS a răspuns (pentru tonyc7):

Poti face asta cu orice editor video, de la cele gratuite, la cele contracost.
Insa nu o sa mai vezi film, ci niste poze.
Sunt filmate cu putine cadre pe secunda, cum foarte bine a mentionat colegul, si apoi sunt redate la viteza dubla.
Daca le aduci la viteza normala, o sa vezi in cel mai fericit caz un Timelapse mediocru, sau si mai rau - 12 imagini distincte.

| outsidethebox a răspuns (pentru tonyc7):

Pentru cresterea numarului de cps: DAIN (https://github.com/baowenbo/DAIN) iar pentru creșterea rezolutiei, ESRGAN (https://github.com/xinntao/Real-ESRGAN).
Succes.

5 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Poți seta în VLC viteza de redare și să salvezi clipul ca fișier nou (când îl redă, în streaming). Cred. Nu am făcut asta, dar știu că VLC poate exporta ceea ce redă (ca fișier).
Calitatea va fi din păcate jalnică, iar mișcările vor fi sacadate. (indiferent cu ce soft le vei fi obținut).

| aumih16 a răspuns:

Poti sa le modifici! sigur ca da! tehnologia a avansat astazi! am observat chiar ca sunt si filme cu stan si bran care desi erau mute! astazi editate cu sunet! cred ca de asa ceva va beneficia si charlie chaplin de ce nu! sa nu aiba filmele mute ci cu sonor! desi facand acest lucru cu riscul de a strica cumva filmele daca le pui sonor! da acum merge! la timpurile astea de acum!