| AlexandervB a întrebat:

Nu știu ce să iau
Un UPS cu sinus pur sau simulat?
Cel simulat la la jumate de preț

Am următoarea configurație:
2 boxe 230W max fiecare
Monitor 32inch 50W max
Laptop 150W max
Încărcătoare 100W max
Vreo 700W

Am nevoie de un Ups de 900-1000W
pentru protecția lor și a datelor personale la întreruperea de curent.

Cel cu undă sinusoidală Pură e mai bun. Observ că e necesar pentru centrale

Pt configurația mea care e mai ok?
Aș dori explicații mai detaliate despre diferența dintre aceste unde simulate sau pure.
Mulțumesc

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Echipamentele tale nu sunt sensibile la tansiune sinusoidala perfecta ("pura"), ca urmare poti folosi oricare tip.

| Frank51 a răspuns:

Sinusul pur e necesar pentru dispozitive sensibile( amplificatoare cu sursă clasică, cu transformator, centrale termice), pentru că altfel ele "știu" că primesc un sinus simulat( practic nu este un sinus, ci milioane de întreruperi on/off)

Ca să înțelegi: sinusul pur este un semnal analogic continuu, iar sinusul simulat este dat de un mosfet care se închide și se deschide încontinuu și "simulează" un sinus pur. Evident că dacă se tot inchide și deschide de atâtea ori are zgomot și nu este foarte precis, deci un echipament sensibil va simți imediat.

Dacă ai boxe amplificate cu transformator și centrală, ar fi necesar să iei cu sinus pur, altfel pentru restul e ok simulat.

| AlexandervB explică (pentru Frank51):

Am monitoare de studio. Lucrez în domeniul muzical. Sunetul fidel e prioritar. Mulțumesc! Am găsit la cca 1100ron de 1000W.

| Frank51 a răspuns (pentru AlexandervB):

Acele monitoare de studio ce clasă de amplificare au?

Nu prea are treabă cu fidelitatea sunetului, singura problema pe care o vei păți este că amplificatoarele sau boxele amplificate vor intra în protecție mai des, iar cu un UPS cu sinus pur nu va intra aproape niciodată.