| tonyc7 a întrebat:

Pana de curand puteam intra zilnic pe un site de presa foarte urmarit pentru a citi stirile. Incepand de vreo zi-doua, cand incerc sa intru pe acel site, mi se activeaza antivirusul, avertizandu-ma in mod repetat ca e risc de conectivitate.
De ce tocmai acum si de ce tocmai pe acest site normal si foarte citit a aparut aceasta problema si cum se poate rezolva?

14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Da-ne link-ul site-ului problema, sa-l putem verifica!

| doctorandus a răspuns:

Ce antivirus ai?

Dacă nu are conexiune securizata (HTTPS), sigur apare drept risc de conectare.

Multe websiteuri sunt pline de reclame care pot fi campanii de malvertising.

| gabicoo a răspuns:

Verifică linkul site-ului pe virustotal.com

| tonyc7 explică (pentru doctorandus):

Si orice site care nu are https poate fi considerat un potential pericol?

| doctorandus a răspuns (pentru tonyc7):

HTTPS nu poate fi interceptat pentru ca e cifrat. Fara HTTPS tot ce faci pe websiteul respectiv poate fi interceptat, inclusiv parole si operatiuni bancare.

Doar ce fac pe website-ul respectiv? Sau mi se poate descoperi, sa zicem, si istoricul cautarilor pe google?

Doar ce faci pe websiteul respectiv. Plus posibilitatea de a fi infectat, dar asta exista la fel de bine pe HTTPS.

Intru cand si cand pe un site de stiri unde fac comentarii. Mi se cere sa trec doar adresa de mail si un nickname cu care sa apar in sectiunea de comentarii. In afara de datele astea, mi se pot lua si alte informatii personale fara ca eu sa stiu?

Informatii personale sunt obtinute prin cookies salvate in browser. Astea sunt in general importante pentru marketingul prin internet (ce reclame iti afiseaza).

Prin cookies ce informatii personale, mai exact?

Ce websiteuri ai vizitat, ce produse ai vizionat, de cate ori te-ai conectat la un anumit website, etc. Astea sunt in comun pentru mai multe websiteuri pentru o aceeasi companie de marketing. Un website poate folosi mai multe companii de marketing.

Uneori sunt notate contul de Facebook sau de Google.

Presupunand ca am intrat pe site-uri pentru adulti, pot fi vazute si alea prin cookies?
Si tot prin cookies, imi poate afla si contul de Facebook?

Uneori da, alteori ba. Depinde ce vrea websiteul sa faca cu ele si de cine-ti observa conexiunea la internet.

Ori stii sigur, ori mergi pe banuiala. Pe mine ma intereseaza raspunsuri precise.