| GigiManivela a întrebat:

Acum ceva timp mi-am cumparat piese la mana a doua pentru calculator (placa de baza, procesor, rami - venite de la acelasi tip, care le-a folosit impreuna si o placa video luata de la altcineva). Mi-a montat cineva piesele, toate bune si frumoase, problema este ca atunci cand este solicitat calulatorul (in jocuri de exemplu), se aude un barait foarte puternic. Daca doar stau pe net, nu se aude nimic. daca ma joc, parca isi ia zborul... Toate piesele sunt fixate bine capacul este pus corect, doar ca nu scap de sunetul ala. si se aude din ce in ce mai tare, chiar observ ca problema se agraveaza....azi, de exemplu, am inceput chiar sa am fps drop intr-un joc. Iar acum, chestia care pe mine m-a dat pe spate - daca imping un pic carcasa cu mana (adica o apas usor), baraitul dispare. Eu nu inteleg ce nu este fixat acolo.

Răspuns Câştigător
| K0sti a răspuns:

Coolerul de la procesor fiind termostatat si cu turatie variabila, atunci cand te joci, datorita solicitarii procesorului creste si temperatura. Implicit si turatia ventilatorului! Pasta termica la procesor ti-a pus respectivul care ti l-a asamblat? Daca nu, risti sa belesti procesorul!
http://www.epasystems.ro/pasta-termica-procesoare/

| GigiManivela explică (pentru K0sti):

Pai....asa cum am zis, am cumparat cu totul procesorul, placa de baza si ramii de la acel cineva si era deja pusa pasta termoconductoare. cel care mi-a potrivit firele, nu a mai facut-o. o sa rog pe cineva sa-mi reaplice pasta. multumesc!

| K0sti a răspuns (pentru GigiManivela):

Pai nu te lasa in nadejdea asta! Nu stii ce a facut respectivul, asa ca mai bine faci tu cu manuta ta! Succes!

| GigiManivela explică (pentru GigiManivela):

Ceeea ce vreau sa spun e ca cel care a avut primul compnentele, a pus pasta, si tot asa mi l-a vandut si mie, cu pasta pusa. deci o are. probabil trebuie reaplicata.

| pbsolver a răspuns (pentru GigiManivela):

E ventilatorul sursei, ai selectat gresit raspunsul castigator. aici am facut un clip cu ceea ce trebuie facut https://www.youtube.com/watch?v=AhIQDvwyx3Y

6 răspunsuri:
| pbsolver a răspuns:

Trebuie lubrifiate ventilatoarele calculatorului. s-au gripat din cauza prafului

| GigiManivela explică (pentru pbsolver):

Ok, o sa fac asta, dar daca asta ar fi cauza, de ce se linisteste baraitul cand apas pe carcasa? Stiu ca e cam aiurea ca am postat aici....pentru ca voi nu puteti vedea ca sa-mi dati o explicatie buna, dar am zis sa incerc... Acum o jumate de ora am incercat piesele, am scos toata carcasa, am montat-o din nou. sper sa nu se mai auda.desi deja incepe.