| Monkeydluffy033 a întrebat:

Salut. Am un laptop ASUS Vivobook Go 15 L1504FA-BQ1969 urmatoarele componente, procesor AMD Ryzen 5 7520U, placa video AMD Radeon 610M, SSD NVMe 512 GB si 16 GB Ram LPDDR5, pe acest laptop ruleaza Windows 11 Pro N pe 64 biti si am instalat Oracle VirtualBox si am instalat in aceasta aplicatie, Zorin Os 18 pe 64 biti am alocat 8 GB Ram si 30 GB spatiu pentru acest sistem virtual, l-am instalat si cand am dat sa instalez o aplicatie in VM, laptop-ul meu a dat crash si si-a dat restart oare de ce?

2 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Procesorul e prea slab pentru a duce 2 SO plus programe instalate in amandoua... Acel laptop e de buget nu e de performanta! Nici macar placa video dedicata nu are!

| mariuspinciuc a răspuns:

Prima dată verifică în BIOS dacă e activată opțiunea de virtualizare. Probabil că e activată dacă te-a lăsat să configurezi și să virtualizezi VirtualBox însă nu strică să verifici. Apoi reconfigurează mașina virtuală și alocă-i mai puțin ram. Ai lăsat laptopul cu jumătate din rami fapt care totuși nu motivează comportamentul laptopului. Nu în ultimul rând verifică dacă harddiskul alocat de 30 de Gb este expandabil sau nu. Personal am pățit exact la fel cu un desktop și până nu i-am alocat mașinii virtuale un disk fix nu mi-am dat seama ce are. Înclin să cred că este din cauza diskului de 30 de Gb care își ia dimensiunea de pe SSD ul din laptop. Joacă-te puțin cu alocarea lui (apropo, 30 de Gb sunt cam puțini pentru un Linux, este suficient pentru instalare însă puțin pentru a rula la sigur). În ultimă fază încearcă cu alt soft de virtualizare gen VMware Workstation (e pe bani dar îl găsești pe torenti) sau chiar Microsoft Hiper V care e integrat în Windows. Dacă cu cel puțin unul din astea funcționează, înseamnă că VirtualBox face figuri cu laptopul tău respectiv cu sistemul de operare.