| Jrr_Cosmin_1995 a întrebat:

Salut tpu..Pe o placa de baza gigabyte socket 775 DDR2 merge sa pun o placa video DDR 3 sau DDR5? Si la ram la fel.

Răspuns Câştigător
| Mihai1810 a răspuns:

Nu exista placa video ddr3 sau ddr5 exista doar gddr3 sau gddr5. Placa video nu are treaba cu socketul si sloturile de ram ale placii de baza, ci are treaba cu sloturile agp, pci, pci-e. Daca atat placa de baza cat si placa video au acelasi tip de slot sunt compatibile, altfel nu. Pentru memoria RAM: nu exista ddr5, doar ddr, ddr2, ddr3 si ddr4. La memoria ram conteaza sloturile de pe placa de baza daca ai sloturi de ddr2 poti pune doar memorie ddr2, daca ai sloturi ddr3 poti pune doar memorie ddr3 si asa mai departe. Mai conteaza si frecventa memoriei ram suportata de placa de baza. Daca placa de baza suporta ram cu frecventa de maxim 1333mhz tu nu poti pune placute de ram cu frecventa de 1600mhz. Sper ca te-am lamurit. O zi buna.

2 răspunsuri:
| octav005 a răspuns:

La placa video poti pune, dar la memorie RAM nu poti pune decat ce suporta acea placa de baza, si trebuie tinut in vedere si frecventa suportata atat de procesor cat si de placa de baza.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Da-mi modelul exact al placii de baza. Am vazut unele placi de baza care suporta si ddr3 si ddr2 la rami. Asa ca nimic nu ma mai mira.