| Gamer45781 a întrebat:

procesorul amd fx6300 este bun in gaming si multitasking? as vrea sa-mi achizitionez unul, pe internet am citit ca este foarte bun.Cu care dintre placile astea ruleaza mai bine jocurile:http://www.pcgarage.ro/......128-bit-1/ sau http://www.pcgarage.ro/......8-bit/,tin sa mentionez ca voi folosi decat 4gb ram ddr3 1600mhz,este suficient pentru gaming? si as vrea sa mai stiu daca face procesorul bottleneck cu placile acelea si care este mai buna sa pot duce jocurile pe high/ultra, am monitor 1280x1024.Si as vrea sa-mi recomandati si o placa de baza pentru ele.Amd fx6300 la pretul sau mic cred ca este foarte bun in gaming,desi placa face totul,daca as avea un i5, as mai scoate 15fps sa zicem,dar nu e important pentru mine,daca scot cu fx6300, 4gb ram si una din placile alea 50+fps la jocurile noi aparute chit ca high/ultra sunt multumit.Astept raspunsuri! Multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| sltlp a răspuns:

Fix pix. Jocurile nu stiu sa folsoesca hypertreading. De aceea diferenta intre i5 si i7 in gaming(Care au nr egal de nuclee, dar i7 are ht) diferneta tinde spre zero in majoritatea jocurilor.
Nu te ingrijora de temperaturi. La placa de baza o sa fie ok. La gpu o sa fie ok. Doar la cpu e recomandat un cooler deoarece cel stock raceste destul de acceptabil, dar face ca un tractor...
Si o sa vezi tu cat de optimziate o sa fie jocurile pe amd cu multe nuclee in conditiile in care ps4 si xbox one au ambele cpu amd cu multe nuclee(e mai ieftin sa optimizezi pentru toate la un loc decat pentru toate separat).
Tot legat de optimziare, bf spre exemplu pe cpu dual-core(inclusiv i3) are dezactvate o parte din efecte fara sa le poti activa tu ulterior.
blablabla. Nu iti mai bate capul cu TOATE TAMPENIILE spuse de toti prostii...

6 răspunsuri:
| sltlp a răspuns:

Procesorul este foarte ok. Cu oricare placa din alea 2 o sa mearga foarte bine.
7790 e o placa ok.
Nu face nici un bootlench. Si pe rezolutia aia nu o sa ai probleme cu jocurile nici la maxim.
Si nu, nu scoti in nici un caz 15 fps in plus laughing. O sa rulezi tot, pe rezolutia aia cuhigh/ultra. Eventual sa mai pui niste ram(sa ai total 6/8gb). In rest e ok.

| Gamer45781 explică (pentru sltlp):

Si daca in battlefield si crysis3 foloseste toate nucleele in celelalte se limiteaza la 2-4? initial citisem ca i3 3240 e mai bun in unele jocuri, fiindca nu toate sunt optimizate pentru sixcore, iar i3 are hyperthreading, cee ce amd fx6300 nu are, dar are sixcore fiind cu mult peste el, si-a dovedit puterea in multitasking foarte ok la pretul sau.Deocamdata ma limitez la 4gb ram ddr3 1600mhz, fiindca n-am un buget mare, ar fi suficient? si cu una din placile alea combinate cu procesorul la 4. 2ghz la cate frameuri as putea rula jocurile noi aparute? high/ultra, ma refer la far cry 3, gta 5, crysis 2/3, battlefield 3/4, dirt, si tot asa, si daca va rula fluent, ca unii faceau review-uri pe youtube cum ca au ceva lag.Imi trebuie racire buna pentru cpu si gpu? la cpu clar iau cooler, dar la placa am auzit ca e rece si in idle si in gaming.

| Gamer45781 explică (pentru sltlp):

Ah si zice pe net de un hotfix ce trebuie instalat cum ca windows 7 nu recunoaste toate nucleele, zice ca va avea 10%performance boost si chestii din astea.

| sltlp a răspuns (pentru Gamer45781):

Apropo, nu am nici un triliard de patch-uri :)) http://s15.postimg.org/uzdi0l1e3/triliarde.png

| Gamer45781 explică (pentru sltlp):

Ma refer la:http://www.techpowerup.com/......lable.html si uite si video, e ceva in genul "optimizare", 2 patchuri cum ca w7 nu recunoaste toate nucleele. According to the AMD blog these patches seem to offer little more then a 10% boost but the do improve over all performance, Microsoft recently completed back-porting some of the Windows 8 scheduler code for AMD FX processors into a hotfix for Windows 7" si tot asa.

| sltlp a răspuns (pentru Gamer45781):

Stai linsitit ca nu e cazul de asa ceva. Plus ca fx 6300 nu e bulldozer, ci vishera.