| catalin1988 a întrebat:

Salutare oameni buni.am si eu o intrebare : am un GPS Symorp cu Igo8 si as vrea sa-l conectez la laptop ca sa pot naviga de pe el. in clipa in care-l conectez imi apare ca usb mass storage device, problema e ca nu pot face nici macar un update intr-un cuvant nu pot face absolut nimic.rog pe cei cu mai multa experienta sa-mi explice cum as putea conecta laptopu cu gps sa pot folosi laptopul pentru a planifica trasee si a naviga. orice propunere e binevenita! va mult'am fain!

8 răspunsuri:
| Cronki a răspuns:

Daca navigatorul nu e prea vechi, ar trebui sa'l poti conecta la un PC cu ActiveSync. Este gratuit si se descarca de pe site'ul Microsoft in functie de windowsul pe care il ai!

| catalin1988 explică (pentru Cronki):

Am incercat sa descarc activesync da imi spune ca am nevoie se un soft mai nou decat vista ( eu am win7, nu inteleg de ce da ma rog) iar cand incerc sa deschid orice aplicatie de pe gps sub windows imi spune ca nu e o aplicatie valabila...ca si consecinta nu pot descarca nici un upgrade, nu gasesc nici un site unde pot descarca asa ceva. oricum mersi mult pentru sfat

| Cronki a răspuns (pentru catalin1988):

Daca ai Igo8 pe card treaba e mult mai simpla decat pare. Descarci *Primo 2. o si redenumesti "executabilul" si "folderul" (daca exista), exact ca softul de pe card!
*(pe unele GPS-uri mai vechi nu functioneaza Primo 2, dar merg puse doar hartile pe Igo8).
Pentru noul soft cat si hartile 2013/2014 le poti cauta cu multa rabdare pe Forum Romania Inedit.

| catalin1988 explică (pentru Cronki):

Mersi mult happy

| Cronki a răspuns (pentru catalin1988):

Vezi ce extensie au hartile tale de pe igo8!
Daca au ".fbl" atunci hartile necesate pentru Igo8 sau Primo arata asa: Romania_83_NQ_2013.Q2_130718.fbl

regis
| regis a răspuns:

GPS-ul nu necesita conectare la laptop pentru a naviga. Conexiunea la laptop te ajuta daca vrei sa ii faci un update la harti, de exemplu, dar pentru navigatie nu ai nevoie de nici o alta conexiune. Eventual de conectarea la bricheta, pentru a nu ramane fara baterie.
Update-ul hartilor si celorlaltor fisiere din "content" se face foarte usor daca ai Igo piratat, pur si simplu le copiezi pe cele noi si le stergi pe cele vechi.
Daca e softul original, atunci e mai complicat...

| catalin1988 explică (pentru regis):

Softul nu e cel original, l-am schimbat cam de un an si ceva, e un soft igo8. am vazut intr-un clip pe youtube cum un sofer de camion isi planuia traseul pe laptop si ii indica traseul exact ca si cum ar fi navigat cu gps. din pacate n-am vazut si nici n-am gasit un site unde sa pot descarca harti noi 2013, si mie mi-ar fi trebuit pentru camion( interdictii de tonaj gabarit si una alta). eventual daca ai putea sa-mi areti un site mi-ar fi de mare folos. oricum iti multumesc pentru timpul acordat!

| regis a răspuns (pentru catalin1988):

Daca ai soft Igo8 instalat, totul e foarte simplu. Nu ai nevoie de Primo2 si de nimic altceva, Igo8 este foarte bun. Asa cum am spus, nu ai nevoie nici de laptop, decat pentru a descarca hartile si a le copia in terminalul GPS. Nu stiu cum conlucreaza GPS-ul cu laptopul pentru a naviga, dar oricum dupa mine este absolut inutil. Iti poti eventual verifica ruta indicata de GPS cu rutele sugerate de diverse site-uri de rutare, dar mai mult de atat nu cred ca te ajuta.

Hartile si tot ce ai nevoie le gasesti pe www.gpszone.ro (trebuie sa iti faci cont, e gratuit), unde vei gasi inclusiv fisiere cu rute pentru camioane. Tot ce descarci trebuie salvat pe cardul de memorie, in folderul "Content", in subfolderul corespunzator. E mult mai greu de explicat decat de facut, dar gasesti instructiuni detaliate pe acel sait.